Top 10 beroemde games - De pareltjes uit Europa!

  Het is de Dag van Europa en dat moet gevierd worden. Er is dan ook een groot aantal games van Europese ontwikkelaars. Wij zetten de top 10 beroemde games uit Europa op een rij.

  Ubisoft

  Natuurlijk is er een stortvloed aan Ubisoft games die uit Europa komen, maar we hebben ze er helaas niet allemaal instaan. Need for Speed, Rayman en Just Dance hebben de lijst bijvoorbeeld niet gehaald. Toch staat Ubisoft wel op in de Top 10 beroemde games uit Europa en wel met de volgende game.

  Beyond Good & Evil uit Frankrijk

  Hoewel er maar een klein aantal exemplaren van dit klassieke Ubisoft spel, staat het spel met recht in de top 10 beroemde games uit Europa. Dit komt gedeeltelijk ook doordat de aankondiging van de Beyond Good & Evil 2 nog ergens achter in het geheugen spookt. Tijdens de E3 2018 gaan we meer van het vervolg zien, maar we hebben het nu over het origineel.

  Beyond Good & Evil is alweer 15 jaar oud dit jaar en kwam oorspronkelijk uit op de PlayStation 2, Xbox, GameCube en PC. De game werd ook overgebracht naar de Xbox 360 en PlayStation 3 en is ontwikkeld door Ubisoft Monpellier in Frankrijk. De game gaat natuurlijk over Jade en Pey’ j die op avontuur gaan en een wereldwijde alien-samenzwering blootleggen.

  9. Metro Last Light uit Oekraïne

  Deze game is ontwikkeld door het Oekraïense 4A Games en wist minstens 1,5 miljoen exemplaren te verkopen sinds de release in 2013. De game vervolgt het verhaal van Metro 2033 en gaat over Artyom die in Moskou leeft nadat een nucleaire oorlog de wereld heeft verwoest. De titel heeft zijn naam te danken aan het onderdak dat Artyom zoekt in een Metrostelsel.

  De ontwikkelaar hoopte in zowel setting als gameplay gevoelens van Half-Life op te wekken. In deze actievolle game moet je overleven en niet schrikken van wat horror-elementen en onthoud vooral dat goed sluipen je grootste vriend kan zijn. Tijd om nog een keer op je teentjes en met een dichtgeknepen oog te gaan spelen.

  8. Wolfenstein II: The New Colossus uit Zweden

  Je zou waarschijnlijk niet aan Wolfenstein II: The New Colossus denken als we het hebben over Europese games. De game is toch echt gemaakt door een Zweedse studio, namelijk MachineGames. De game is inmiddels pas een half jaar uit en in die tijd wist het spel minstens 1,69 miljoen exemplaren te verkopen en is één van de redenen waarom het spel met recht in de top 10 beroemde games uit Europa.

  De game kwam uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC, maar komt binnenkort ook naar de Nintendo Switch. Voor wie nog niet genoeg nazi’s overhoop geschoten had, kan dit nu nog een keer portable doen. Het avontuur dat je met William ‘BJ’ Blazkowicz gaat beleven, zal je zeker bijblijven.

  7. Dishonored 2 uit Frankrijk

  Het is inmiddels alweer bijna twee jaar geleden sinds Dishonored 2 uitkwam en in die tijd wist het door Bethesda gepubliceerde spel meer dan 3,03 miljoen exemplaren te verkopen. Het is een direct vervolg op het eerste deel, maar de speler kan nu kiezen welk karakter hij of zij wil zijn. Corvo uit het eerste deel is opnieuw speelbaar, maar ook zijn dochter Emily is speelbaar.

  Dit zorgt in het spel dan ook voor verschillende gameplay mogelijkheden. Elk karakter heeft eigen gaves en die moet je natuurlijk gebruiken. In Dishonored 2 hebben Corvo en Emily het doel om de troon terug te veroveren en om dit te doen kun je in een grote sandbox wereld spelen.

  6. Crysis 2 uit Duitsland

  EA heeft een groot aantal games en een deel daarvan komt uit Europa, maar we hebben besloten om de kleinere titels als A Way Out en Unravel niet mee te nemen. Crysis 2 daarentegen herinneren we ons allemaal nog en sinds de release in 2011 is de game meer dan 3,43 miljoen keer over de toonbank gevlogen. Dit is natuurlijk niet zo gek, want het spel is een visueel spektakel.

  In deze first-person shooter van het Duitse Crytek neem je de rol van Alcatraz aan. Je zult de ‘urban jungle’ van New York moeten doorkruisen nadat je een nieuw soort nanosuit hebt gekregen. CryNet wil deze koste wat kost bemachtigen en is dan ook naar je op jacht en. Dat verhaal is het zeker waard om te spelen en een reden om waardoor het een plaatsje verdient in de top 10 beroemde games uit Europa

  5. Horizon: Zero Dawn uit Nederland

  Als Nederlanders mogen we erg trots zijn op het Amsterdamse Guerrilla Games, want Horizon: Zero Dawn is een gigantisch succes gebleken voor de Sony. De game heeft inmiddels wereldwijd meer dan 7.6 miljoen exemplaren verkocht. Dit is best indrukwekkend aangezien de game exclusief te spelen is op de PlayStation 4 en staat daarom met recht in de top 10 beroemde games uit Europa.

  De game speelt zich af in een post-apocalyptische wereld die waarin de mensheid weer in het holbewoners stadium terecht is gekomen. De technologie van eerdere generaties bestaat nog wel en dat zorgde voor robo dino's. Als hoofdpersoon Aloy is het dan ook jouw missie om te ontdekken wat er gebeurd is met de wereld.

  4. LittleBigPlanet uit Engeland

  Wie kan zich Little Big Planet nou niet herinneren. Inmiddels zijn er drie delen uit van deze succesvolle PlayStation game die je op de PlayStation 3, PlayStation 4 en PlayStation Via kunt spelen. Het eerste deel is waar wij ons op focussen en die game is al meer dan 9,79 miljoen keer over de toonbank gegaan.

  Het spel is gemaakt door het Britse Media Molecule (die ontwikkelaar die dit jaar Dreams uit gaat brengen). LittleBigPlanet toonde aan dat je hedendaags nog steeds een goede platformer kunt uitgeven en zelf kunt maken. Hiervoor heb je wel een iconische hoofdpersoon nodig en die kregen we in de vorm van Sackboy.

  3. Battlefield 3 uit Zweden

  Je zou je toch bijna oud beginnen te voelen als je erachter komt dat Battlefield 3 alweer zeven jaar geleden uit is gekomen. Sindsdien heeft de game verkoopcijfers behaald die indrukwekkend zijn, want er zijn in ieder geval 17,32 miljoen exemplaren verkocht. Dit zal uitgever EA en ontwikkelaar DICE dan ook zeker blij hebben gemaakt.

  De engine die DICE voor het spel ontwikkeld heeft, doet bij velen ook een glimlach op de mond toveren. De Frostbite 2 engine die in Battlefield 3 werd geïntroduceerd bracht chaos en destructie met zich mee. Dat zorgde voor spectaculaire gameplay en zweethanden voor elke speler die niet onder een tank terecht wilde komen. Die ervaring alleen al laat het een plek verdienen in de top 10 beroemde games uit Europa.

  2. The Witcher 3: Wild Hunt uit Polen

  Het fenomeen rondom The Witcher 3: Wild Hunt lijkt pas enkele dagen achter ons te liggen, maar het spel is inmiddels alweer drie jaar oud. Het spel verkocht meer dan 33 miljoen exemplaren en dit is ook niet gek. Zonder de Expansions mee te rekenen, kon je al minstens honderd uur in het spel kwijt.

  Met Blood & Wine en Hearts of Stone meegerekend kun je hier nog wel een keer vijftig uur bij op tellen. Het spel zit er nog steeds spectaculair uit en we kunnen dan ook niet wachten om meer te zien van de Poolse ontwikkelaar CD Projekt Red. Waarschijnlijk gebeurt dit tijdens de E3 2018, want de ontwikkelaar is daar aanwezig.

  1. Minecraft uit Zweden

  Je zou niet meer denken dat het een Europees spel is, maar Mojang komt toch echt van de Zweedse maker Markus ‘Notch’ Persson. Het spel dat hij met zijn bedrijf Mojang gemaakt heeft, heeft inmiddels bij meer dan 144 miljoen spelers een plekje gevonden in huis. Dit is niet verwonderlijk als je bedenkt dat het spel op bijna elk mogelijk platform te spelen is ondanks dat Microsoft nu de rechten heeft.

  Microsoft kocht Mojang in 2014 en in plaats van dat het spel exclusief werd op de Xbox en PC, is het nog steeds overal te spelen. Het is dan ook nog net zo verslavend om te spelen als dat het in 2011 was toen het spel uitkwam. Dit komt mede door alle verschillende modes en uitbreidingen die het spel heeft gekregen.

  Dit is de Top 10 beroemde games met Europees randje

  Dit zijn de Top 10 beroemde games die door Europese ontwikkelaars zijn gemaakt. Als je nou erg verbaasd was over dat Horizon: Zero Dawn in dit lijstje staat, raden we je aan om de tien beste Nederlandse games te lezen. Ook kun je de nieuwste details van Beyond Good and Evil 2 lezen, zodat je voorbereid bent op wat er tijdens E3 2018 aankomt.

  Beyond Good & Evil

  Verkijgbaar vanaf 5 december 2003

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.