Nieuwe TomTom producten - De nieuwe line-up op een rij

Article
maandag, 12 september 2016 om 14:06
xgn google image
De meeste mensen kennen TomTom als die organisatie met de handige navigatiesystemen, maar inmiddels heeft TomTom veel meer producten op de markt. Wel staat onderweg zijn en beweging nog steeds centraal in de visie van het bedrijf. De nieuwste TomTom producten vind je hier!
Al sinds 2004 ontwikkelt TomTom producten die betrekking hebben tot navigatie. Het doel was altijd het leven van de mens makkelijker maken. Ook de nieuwe producten hebben dit doel voor ogen. Vooral de twee allernieuwste producten van TomTom maken het leven wel heel makkelijk.

Voor op de scooter en een ode aan de healthfreaks

De eerste gloednieuwe toevoeging aan het TomTom-assortiment is de TomTom VIO, 's werelds eerste scooternavigatiesysteem. Je hoeft niet langer op je telefoon te kijken voor navigatie op de scooter, maar je kijkt gewoon op je TomTom VIO. Wel zo veilig voor jou en de rest van de verkeersdeelnemers.
Het tweede gloednieuwe product is de TomTom Touch. De Touch is een fitness tracker die je informatie geeft over je lichaam en de verhoudingen in je lichaam. Ook houdt het apparaat bij hoeveel stappen je zet, hoe lang je slaapt en hoe snel je hart klopt over lange tijdsperiodes. Een aanwinst voor de gezondheidsfreaks onder ons.
Deze twee zijn niet alles, want TomTom heeft nog veel meer nieuwigheid in petto. Je vindt alles over de nieuwe producten op de aankomende pagina's.

TomTom VIO - Geen gevaar meer in het verkeer op de scooter

Niet langer hoef je als scooterrijder op je telefoon te kijken of om je heen te kijken als je ergens naartoe rijdt. Kijk gewoon op de TomTom VIO! 's Werelds eerste scooternavigatie heeft een toegankelijk rond design en past dankzij de vele leverbare kleuren bij elke scooter. Verder is het apparaat heel makkelijk te bedienen.
Allereerst is de VIO weerproef, dus als je ermee rijdt in de regen komt hij heelhuids weer thuis. En jij trouwens ook, want als je je telefoon verbindt met de VIO kun je terwijl je rijdt makkelijk je telefoon beantwoorden via bijvoorbeeld je helm, mits deze ook Bluetooth heeft. Het scherm laat je precies zien wie er belt tijdens de rit en laat je met een druk op het scherm opnemen. Ook je handschoenen hoef je niet uit te doen: deze werken gewoon op het scherm.
Zelfs als je te hard rijdt helpt de VIO je: het scherm wordt rood als waarschuwing als je te hard gaat. Zo weet je precies wanneer je je snelheidsgrens overschreden hebt. Voor ongeveer 169 euro kun je een exemplaar aanschaffen in één van de zes leverbare kleuren.

TomTom Touch - Ingewikkelde materie wordt makkelijk

Als het gaat om afvallen, is je gewicht bijhouden lang niet genoeg. Op gewicht blijven wil namelijk niet zeggen dat je ook gezond bent en dat blijft. Bovendien is het lastige materie voor veel mensen: afvallen, bewegen en alles wat daar bij komt kijken. Daarom heeft TomTom een nieuw product wat je hierbij een handje moet helpen de lastige materie wat makkelijker te maken.
Uiteindelijk willen mensen het resultaat zien, en niet de stappen. Dat beseft Walter Hermsen, productmanager van TomTom, zich ook maar al te goed.
Juist dat resultaat wordt met de TomTom Touch, het nieuwe product van de organisatie, veel makkelijker. De verhouding in je lichaam tussen spier, botten en vet wordt met een druk op de knop duidelijk en met behulp van de TomTom MySports app kun je heel makkelijk je resultaten bijhouden. "Hoeveel calorieën heb ik verbrand op woensdag, hoeveel uur heb ik geslapen op dinsdag en hoe hoog was mijn hartslag gemiddeld op donderdag?" TomTom Touch geeft je een antwoord op deze vragen en belangrijker, of het resultaat er naar is.
TomTom Touch ziet eruit als een dun horloge voorzien van een siliconenbandje. Het schermpje bedien je met je vinger en ook de ronde knop. Leg hier je vinger een paar seconden op en de Touch bepaalt je lichaamsverhouding. Zo weet je direct hoe hoog je vetpercentage is en nog meer.
De Touch maakt deel uit van de andere producten van TomTom die gericht zijn op het inspireren van mensen om gezonder te leven. En om het ze makkelijker te maken gezonder te leven. Voor 149 euro kun je de trotse eigenaar van een Touch worden. Wel is het apparaat pas beschikbaar vanaf half september.

TomTom GO - Nieuwe generatie navigatiesystemen

TomTom GO luidt het begin van een nieuw tijdperk van navigatie in. Als eerste nieuwe toevoeging aan deze systemen is het gebruik van WiFi. Daar waar je voorheen je kaart zo nu en dan moest updaten door je TomTom-apparaat aan te sluiten op je PC, hoef je dat nu niet meer te doen. Alle updates gaan automatisch via WiFi, mits je verbinding hebt natuurlijk.
Wat ook nieuw is, is dat de TomTom GO je berichtjes voorleest die je op je telefoon krijgt. Daarnaast bedien je het apparaat voor het grootste gedeelte met je stem, want de TomTom GO is compatibel met onder andere Siri, Google Now en Cortana. Niet langer hoef je dus gevaarlijk te doen in het verkeer, want nu kan echt bijna alles hands-free.
De TomTom GO is ook een slim apparaat. Het leert naarmate je het vaker gebruikt je gewoontes in te schatten. Zo kan het apparaat een schatting doen van je bestemming. Ook word je gewaarschuwd als je dreigt te gaan bumperkleven of er een flitspaal in de buurt is.
De TomTom GO komt in vier variaties. Je betaalt tussen de 229,95 euro en 379,95 euro voor een TomTom GO.

TomTom Adventurer - Haal de Indiana Jones in je naar boven

De TomTom Adventurer is een GPS-horloge en speciaal ontwikkeld voor echte outdoor activiteiten. Het horloge heeft modi voor bijvoorbeeld bergbeklimmen, skiien en snowboarden. In de Adventurer zit een hartslagmeter, barometer, kompas en automatische liftherkenner voor skiien en snowboarden. De lift is dan goed herkenbaar aan de rechte lijnen die je ziet op het schermpje van deze smartwatch.
Je wordt continu voorzien van live data als je het horloge om hebt. Stel, je bent bezig met wandelen in de bergen, dan vertelt de Adventurer je precies hoe stijl het is, de hoogte en hoe snel je gaat. Alle routes die je neemt worden ook opgeslagen door het horloge. Je kan de routes importeren naar onder andere je PC om verdere details te bekijken.
Verdwalen is ook verleden tijd met de Adventurer. De smartwatch is namelijk uitgerust met een breadcrumb optie. Dit wil zeggen dat je dus net als Hans en Grietje een (fictief) spoor achterlaat dat je makkelijk terug kan volgen als je op je horloge kijkt. Erg handig!
Avonturiers schaffen dit apparaatje aan voor 299 euro. Verkrijgbaar vanaf 23 oktober met een oranje bandje of een zwart bandje.

TomTom Curfer - Alles over je auto en meer

Dacht je dat je alles precies wist over je auto? Helaas, dat weet je niet. Maar je kunt veel meer te weten komen met de nieuwe TomTom Curfer, een performance tracker voor auto's. Je sluit het apparaat aan op je auto en je komt veel meer te weten dan je aanvankelijk dacht.
Via je telefoon kom je meer te weten over je auto en wat je het beste kan doen om bijvoorbeeld brandstof te besparen. Ben je iemand die te laat remt, dan zal de Curfer je adviseren in het vervolg eerder gas los te laten. Het apparaatje merkt al snel wat voor soort bestuurder je bent en zal je ook beoordelen op je rijstijl. Je krijgt scores van 1 tot en met 100 van de Curfer en voor een hoge score krijg je een beloning.
Zo kan je een bepaalde titel verdienen als je goed en netjes rijdt en deze vervolgens delen om te laten zien hoe goed (of slecht) je wel niet rijdt. Check daarbij ook de scores van je vrienden! Verder geeft het apparaatje je informatie over dingen als oliepeil en accuduur. Alles wat de garage kan zien, kun jij nu ook zien met behulp van de Curfer.
Voor één exemplaar van de Curfer betaal je ongeveer 75 euro. Koop je er een langer kabeltje bij, dan moet je meer betalen. Je kan nu alvast een preorder plaatsen voor de Curfer via de website van TomTom.
Of het nu gaat om zuiniger autorijden, veiliger autorijden of juist inzichtelijk krijgen hoe je lichaamsverhoudingen zijn, TomTom producten maken je leven makkelijker. Moeilijke materie wordt makkelijker en mensen worden gestimuleerd om gezonder te leven. Daar zullen deze producten volgens TomTom flink bij helpen.

Populair Nieuws