5 toffe LP’s voor geeks - Lekker op de platenspeler

Article
zaterdag, 15 mei 2021 om 11:00
avengers endgame en phase 4 spoilers 5 dingen die misschien een tease waren 150474
Wanneer je naar een film kijkt of lekker aan het gamen bent, is er niets lekkerder dan kippenvel krijgen van een fantastische soundtrack. Wegsmelten bij prachtige klanken is lekker en dus ben je als retro liefhebber direct op zoek naar vinyl. Wie zich hier in kan vinden, heeft geluk. Wij zetten vijf toffe LP’s voor geeks op een rijtje.

Cowboy Bebop (Original Series)

We trappen af met een LP die fans van anime waarschijnlijk wel waarderen. Het betreft de muziek uit Cowboy Bebop die we over de speakers willen knallen, omdat deze soundtrack zoveel genres aandoet. De anime zelf is een ware Western die zich in de ruimte afspeelt, wat al een bijzondere combinatie is, maar de muziek doet daar nog een schepje bovenop.
Waar deze doorgaans jazz tonen voorschoteld, worden nog vele andere genres voorgeschoteld in de soundtrack. Zo kun je rock-klanken verwachten, maar ook komen country en funk voorbij. Uiteraard kan een vleugje J-Pop ook niet ontbreken.

Marvel's Spider-Man: Miles Morales O.S.T. (2 LP)

Ook de LP van Marvel’s Spider-Man Miles Morales mag niet ontbreken op deze lijst. De tweede titel waarin Spider-Man op de PlayStation 4 (en 5) slingert, verkiezen we boven het origineel doordat deze innoveert op de al bestaande muziek. De bekende tonen uit het origineel worden namelijk aangevuld met wat trap-tonen die voor een uniek geluid zorgen.
Daarnaast wordt de LP ook voorzien van een paar nummers van bekende artiesten, waaronder Lecrae. De artiest is onder andere verantwoordelijk voor het openingsnummer van de game waarop je altijd lekker kunt meedansen. Ook Jaden staat met een nummer op de LP, die via de Mondo-editie ook nog eens het mooist oogt.

Avengers: Endgame O.S.T. (3 LP)

Van Marvel’s Spider-Man gaan we door naar het Marvel Cinematic Universe. Specifiek betreft het de Avengers: Endgame LP, een boxset die maarliefst drie LP’s bevat. Dat mag ook wel voor een film van dik drie uur en de soundtrack is dan ook als het ware een viering van alle films die tot nu toe in het MCU zijn verschenen.
De bekende tonen van de Avengers zijn te horen, maar ook de vele andere films waarna verwijzingen zijn. De muziek van het laatste gevecht zijn daarnaast genoeg om iedereen weer dat magische bioscoop moment mee te laten maken. Daarnaast is de hoes van de LP schitterend en weet je dus eigenlijk dat het slechts een kwestie van tijd is voor je geld uit gaat geven.

Ori and the Blind Forest 180g 2xLP

Hoewel Ori and the Will of the Wisps al een jaar uit is, blijft de soundtrack van het origineel na zes jaar nog steeds in het hoofd hangen. Moon Studios wist een meesterwerk te creëren dat met rustige tonen een sprookjesachtige sfeer wist neer te zetten. De soundtrack van Ori and the Blind Forest weet je dan ook op ieder moment op te vrolijken.
Wie de LP lekker op een luie zondag aanzet terwijl hij/zij een boek leest, komt dan ook heerlijk tot rust. De LP is wat dat betreft ook geschikt voor iedereen die de game niet gespeeld heeft. Met een tracklist van 32 nummers kun je dan ook lekker lang genieten, dus mag deze LP niet in je collectie ontbreken.

Studio Ghibli 7 Inch Vinyl Box Set

We sluiten af waar we mee begonnen, namelijk een boxset van een Japanse IP. Dit keer is het alleen een iets grotere collectie, want het gaat nu om een collectie van verschillende Studio Ghibli-films. In totaal krijg je vijf kleinere 7-inch LP’s waarop singles van een aantal klassieke Studio Ghibli-films te vinden zijn.
In totaal draait het om drie films die worden uitgelicht, namelijk Castle in the Sky, My Neighbor Totoro en Nausicaa of the Valley of the Wind. Fans van My Neighbor Totoro worden het meest getrakteerd, doordat drie van de singles rondom deze film draaien. Zo krijg je een instrumentale versie van My Neighbor Totoro en Carrying You.
Zijn er andere toffe LP’s die geeks niet mogen missen of heb je zelf één van de bovenstaande LP’s? Laat het ons weten in de reacties hieronder!