6 toffe geheimen over de PS4 die je nog niet wist!

  Hoewel de PS5 alweer voor de deur staat, zijn er nog steeds geheimen te ontdekken in de PS4. De bijna zeven jaar oude machine heeft een aantal toeters en bellen die je waarschijnlijk nog niet ontdekt hebt. Wij zetten de geheimen van de PS4 voor je op een rij!

  We hebben het hier dan wel over de geheimen van de PlayStation 4, maar we hebben het natuurlijk niet alleen over de machine. Zowel de console zelf, als de games die op de console verschenen, nemen we mee in deze lijst. De games moeten alleen wel exclusief te spelen zijn op de PS4.

  Naar hartenlust knoppen aanpassen

  Laten we beginnen met een positief geheim van de PS4, namelijk het feit dat je iedere knop van de controller individueel kunt instellen. Het is een geheime feature voor velen, maar is al lange tijd mogelijk. Het kost niet eens zoveel moeite als je het systeem goed onder de loep neemt.

  Je hoeft alleen maar naar je Settings te gaan, vervolgens het tabje Accessibility aan te klikken waarna je de mogelijkheid hebt om de Button Assignments aan te passen. Hierna kun je de knoppen aanpassen naar hoe het voor jou lekkerder speelt. Pas alleen wel op dat software deze veranderingen niet zal aangeven. Als je dus in een game Rondje moet indrukken, maar jij het systeem hebt aangepast en de knop op de controller daardoor Vierkantje is, zal de game dat niet aangeven.

  Baldur geeft je de middelvinger in God of War

  Voor ons eerste game-geheim schakelen we over naar de exclusieve PS4-game God of War die in 2018 flink werd geroemd. Nu, twee jaar later, vinden fans nog steeds nieuwe geheimen in de game. Zo kwam iemand erachter dat de schurk Baldur je trakteert op een stel middelvingers wanneer hij van de berg af valt.

  Normaal kun je dit niet zien in de game zelf, maar door de game open te trekken heeft twitteraar Lance McDonald deze easter egg toch weten te achterhalen. Het laat zien dat de makers van Santa Monica Studios leuke grappen weten te verbergen en doet je afvragen of er nog meer geheimen zijn om te ontdekken. Alleen de tijd zal het ons leren.

  Meerdere functies van de lichtbalk

  Hoewel je het niet zou verwachten heeft de lichtbalk van de DualShock 4 controller meer functies dan gedacht. Aandachtige kijkers kunnen namelijk zien dat de lichtbalk tijdens het gamen van kleur en/of intensiteit verandert. Dit heeft te maken met de game die je aan het spelen bent en is door ontwikkelaars zo geprogrammeerd. In GTA 5 knippert de balk bijvoorbeeld rood en blauw wanneer de politie je op de hielen zit.

  Een andere functie is natuurlijk te vinden in PlayStation VR, maar dat ligt wel erg voor de hand. Minder opvallend is het feit dat de lichtbalk minder fel oplicht naarmate de controller beter is opgeladen. Wie de Micro-USB in de controller plugt ziet dat het licht pulserend een ritme aanhoudt. Hoe beter de controller is opgeladen, hoe trager de pulsering.

  De vrije dag in Marvel’s Spider-Man

  Hoewel Marvel’s Spider-Man een scala aan easter eggs en verwijzingen naar het Marvel-universum bevat, is er een klein detail dat zo geheim bleef dat de ontwikkelaars zelf maar lieten weten dat het geheim bestond. Het betreft de Joodse traditie Sjabbat die in de game zit verwerkt. Hierdoor is het straatbeeld één dag in de week anders dan normaal.

  Op de zaterdagen zal je maar weinig Joodse NPC’s in de game zien, want die zitten vanwege de Sjabbat thuis. In de Joodse traditie is dit een rustdag en dus komen de NPC’s niet de deur uit. Een bijzonder tof detail en een geheim dat we zelf waarschijnlijk nooit hadden ontdekt als de makers het niet hadden verteld. Dankjewel Insomniac Games!

  BagoGames

  Boze confidantes

  Nu Persona 5 dankzij het uiterst toffe vijfde deel een weg heeft gevonden naar de harten van mainstream gamers, is het niet verwonderlijk dat fans de code van de game uitpluizen voor de kleinste details. Al snel bleek dan ook dat er een geheim te vinden is in de broncode van Persona 5, want één van de systemen uit eerdere games die niet terugkeerde is wél ontworpen voor de game.

  Het betreft het systeem waardoor je vrienden boos op je kunnen worden als je de verkeerde antwoorden geeft op de vragen die je krijgt. Hierdoor beginnen je maten je daadwerkelijk in twijfel te trekken. In de code van de game blijkt dat alle systemen die hiervoor nodig zijn gewoon gemaakt zijn, maar niet in de uiteindelijke game zijn verwerkt. Een reden hiervoor is onbekend, maar het ziet er naar uit dat Atlus dit graag geheim had gehouden. Anno 2020 is dat alleen moeilijk te doen met een grote, slimme fanbase.

  PS4 controller uitzetten

  Het laatste geheim dat je over de PS4 moet weten is dat de controller op een wel hele gemakkelijke manier uitgezet kan worden. Je hoeft alleen maar het PlayStation-icoontje tien seconden lang in te drukken. De controller zet zichzelf hierdoor automatisch uit.

  Het is een onwijs handige functie die vooral bij co-op spelers in de smaak zal vallen. Normaalgesproken druk je één keer op het icoontje en log je vervolgens op omslachtige wijze uit het systeem, waarna de controller ook afsluit. Dat kan dus veel makkelijker als je de knop langer indrukt.

  God of War

  Verkijgbaar vanaf 20 april 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.