Tip: Zo claim je gratis PS5 games

Article
zaterdag, 04 juni 2022 om 9:00
astros playroom ps5f1603984110
Hoewel de PlayStation 5 al een tijd uit is, heeft nog lang niet iedereen de console in huis. Toch kun je wel alvast aan je gamebibliotheek werken voor die console, want er zijn verschillende manieren om aan 'gratis' PS5 games te komen. Wij vertellen je er een paar.

De gratis titels claimen

De eerste manier om aan gratis games te komen voor je PlayStation 5 is een inkoppertje. Er zijn namelijk talloze games daadwerkelijk gratis te downloaden voor de console. Wij hebben al eerder een overzicht van gratis PS5 games voor je gemaakt en al deze games zijn nog steeds gratis. Denk aan Astro's Playroom, die bij de console geleverd wordt, multiplayertitels als Destiny 2 en Fortnite en Call of Duty Warzone. Met deze games op je console heb je in ieder geval al talloze uren aan gameplezier te pakken zonder dat het je één cent kost.
ps plus ps5f1631005854

Elke maand een PS5 game bij PlayStation Plus

Als je momenteel een PlayStation 4 hebt en online speelt, dan heb je absoluut een PlayStation Plus abonnement. Vergeet dan niet maandelijks je gratis games te claimen en sla daarbij niet de PS5 games over. Deze blijven namelijk gratis in je account staan zolang je PlayStation Plus lid bent. Er zijn al bergen aan games voorbij gekomen, waaronder Ghost of Tsushima Legends en Ghostrunner in maart, Planet Coaster: Console Edition in februari en Godfall in januari. Komende maand worden PS5-bezitters zelfs verwend met God of War die op de nieuwe console meerdere voordelen heeft. Claimen dus die games, al heb je nog geen PS5!
playstation studiosf1644495260

Upgraden die handel!

De derde en laatste tip die we je geven is opletten welke games er allemaal een gratis upgrade hebben. Afhankelijk van de versie van de PlayStation 5 die je straks in huis haalt, maakt dat namelijk behoorlijk wat verschil. Veel games bieden namelijk gratis upgrades naar de next gen versie, maar je kunt er niet zomaar in elk geval mee aan de slag. Als je een PlayStation 4 game op disc gekocht hebt en straks een Digital Only PS5 koopt, dan loopt je dus niet alleen die ene game, maar ook meteen die gratis upgrade mis. Als je je games digitaal gekocht hebt, dan krijg je wel toegang tot de upgrade in veel gevallen als je je PlayStation 5 dan eindelijk in je armen mag sluiten.