Top 10 Netflix series met veel seizoenen - Uren aan kijkplezier

  Er staan enorm veel series op de video streamingdienst Netflix, maar deze lenen zich niet allemaal voor het populaire bingewatchen. Sommige series hebben namelijk maar een of twee seizoenen en dan ben je wel erg snel klaar. Daarom zetten we in deze special tien Netflix series met veel seizoenen op een rijtje.

  10. Mad Men

  Mad Men speelt zich af in de jaren '60 en '70 in New York. De serie gaat over het reclamebureau Sterling Cooper en volgt het bedrijf en de levens van de mensen die daar werken. Mad Men is vooral op Don Draper gefocust, de creative director van Sterling Cooper. Zijn verleden is niet helemaal schoon, maar hij heeft zijn roeping gevonden in de reclame industrie.

  De series database van Netflix bevat op dit moment alle zeven seizoenen van de serie Mad Men. De afleveringen duren 47 minuten per stuk en je hebt ongeveer 72 uur nodig om de hele serie af te kijken. Bingewatchen kan je dus makkelijk bij Mad Men.

  BBC

  9. Doctor Who

  De Britse science fiction serie Doctor Who gaat over een buitenaards wezen van de planeet Gallifrey die bekend staat als 'The Doctor'. In de show reist hij samen met zijn hulpjes door het universum in het tijdreizende ruimteschip genaamd de TARDIS. Met al deze dingen doet hij er alles aan om een verscheidenheid aan vijanden te verslaan en bevolking door de hele melkweg te redden en helpen.

  Doctor Who heeft op dit moment zeven seizoenen, waarvan er zes in de series database van Netflix staan. De serie heeft 84 afleveringen van ongeveer 45 minuten. Je zou ongeveer 63 uur bezig zijn om de serie af te kijken.

  8. House of Cards

  House of Cards is een Amerikaanse politieke serie en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Dobbs. De serie volgt het verhaal van de democraat Frank Underwood en zijn vrouw, Claire. Samen proberen zij hogerop te komen in de hiërarchie van het Witte Huis en dit willen ze koste wat het kost bereiken. Door mensen te manipuleren en te beïnvloeden krijgt Frank steeds hogere posities toegewezen en zo krijgen de twee steeds meer macht.

  In de Netflix series database staan nu zes seizoenen van House of Cards en deze zijn samen goed voor 73 afleveringen. Gemiddeld duren de afleveringen 52 minuten, dus met het afkijken van House of Cards ben je ongeveer 63 uur bezig.

  7. Sons of Anarchy

  Sons of Anarchy gaat over een motorclub uit het stadje Charming in Californië. Elk seizoen heeft een aantal verhaallijnen die parallel aan elkaar lopen, elkaar overlappen en met elkaar verweven raken. De motorclub houdt zich bezig met wapenhandel en sluit daarnaast deals met andere gangs, politici en de regering.

  Netflix heeft zeven seizoenen van Sons of Anarchy in de series database en het totale aantal afleveringen staat hiermee op 92. Een aflevering van de serie duurt gemiddeld 50 minuten, dus het afkijken van Sons of Anarchy kost je zo'n 76 uur.

  USA Network Media

  6. Suits

  Suits speelt zich af in een fictioneel advocatenkantoor in New York. De serie draait om Mike Ross (Patrick J. Adams) die begint te werken als een advocaat onder Harvey Specter (Gabriel Macht). Dit terwijl Mike nog nooit een voet in de collegezaal van een rechtenstudie heeft gezeten. In de show lossen de twee heren verschillende zaken op en doen ze er alles aan om het geheim van Mike te bewaren.

  In de series database van Netflix staan nu zes seizoenen van Suits en deze zijn samen goed voor 92 afleveringen. Gemiddeld duren de afleveringen 44 minuten, dus met het afkijken van Suits ben je ruim 67 uur bezig.

  Warner Bros.

  5. Gilmore Girls

  Gilmore Girls is een Amerikaanse dramaserie die vanaf het jaar 2000 uitgezonden werd op de zender The WB. De serie gaat over Lorelai, die samen met haar ouders behoort tot de hogere klasse. Haar toekomst was al voor haar uitgestippeld, maar daar wilde Lorelai niets van weten. We volgen moeder en dochter door hun leven en alle problemen die ze tegenkomen.

  Later is er op Netflix ook nog een opvolger gemaakt, Gilmore Girls: A Year in the Life. Daarin wordt het verhaal 10 jaar later weer opgepakt voor 4 nieuwe afleveringen. Gilmore Girls zelf heeft zeven seizoenen en 153 afleveringen die allemaal 42 minuten duren. In totaal ben je dus maar liefst 107 uur bezig om de hele serie te bekijken.

  CBS

  4. How I Met Your Mother

  Deze Amerikaanse sitcom kwam in 2005 voor het eerst op de televisie. Het verhaal wordt verteld door Ted Mosby, die in het jaar 2030 zijn kinderen het verhaal verteld over hoe hij hun moeder heeft ontmoet.Tijdens de negen seizoenen worden we meegenomen in het verhaal wat Ted tot in de details verteld. In deze verhalen is hij samen met zijn vrienden Lily, Marshall, Robin en Barney wanhopig op zoek naar zijn ware liefde.

  Er staan op dit moment negen seizoenen van de serie op Netflix. Dit zijn ook alle seizoen die gemaakt zijn van How I Met Your Mother. De serie heeft 208 afleveringen die elk 22 minuten zijn, wat betekent dat je er ongeveer 76 uur over doet om de hele serie af te kijken.

  FOX

  3. That 70's Show

  In de serie That 70’s Show volgen we de vriendengroep Eric, Donna, Jacky, Michael, Fez en Steve. Ondanks dat deze serie opgenomen is in de jaren 90, weten de producers de sfeer van de jaren 70 perfect te omschrijven. Toch staat de show ook bekend om de fouten die in de serie zitten, zoals een kenteken waar een verkeerd jaartal op staat.

  In de serie spelen de ouders van Eric Forman, Kitty en Red, ook een grote rol. Zij wekken samen met de buurman, die overigens ook Donna's vader is, hilarische situaties op. That 70’s Show heeft 8 seizoenen en precies 200 afleveringen van ongeveer 20 minuten. Dit zorgt er voor dat je in totaal ongeveer 66 uur bezig bent om de serie af te kijken.

  NBC

  2. Friends

  De show Friends is de volgende van de Netflix series uit onze lijst. De bekende Amerikaanse sitcom speelt zich af in Manhattan. De serie gaat over de vriendengroep Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe. De serie heeft niet een duidelijke verhaallijn, maar de humor maakt het een genot om naar te kijken. De serie had ook een serieuze kant. Zo komen de problemen van breuken binnen de vriendengroep meerdere keren voorbij.

  Friends heeft in totaal 236 afleveringen die verdeeld zijn over 10 seizoenen. Elke afleveringen duurt ongeveer 22 minuten, wat er voor zorgt dat je er ongeveer 86 uur over doet voordat je de serie heb afgekeken.

  The CW

  1. The Vampire Diaries

  In The Vampire Diaries volgen we het verhaal van Elena Gilbert (Nina Dobrev). Samen met haar broertje Jeremy woont ze bij haar tante Jenna die het stel heeft opgenomen na het overlijden van hun ouders. Het verhaal speelt zich af in het plaatsje Mystic Falls waar vreemde gebeurtenissen plaatsvinden. In het begin negeert Elena de verhalen over vampieren, maar al snel beseft ze dat de verhalen meer waarheid bevatten dan ze dacht.

  The Vampire Diaries heeft 8 seizoenen op Netflix staan die bestaan uit 187 afleveringen van 42 minuten. Dit zorgt er voor dat je iets meer dan 130 uur bezig bent om de hele serie uit te kijken.

  Netflix series met veel seizoenen

  Met deze series kun je weer een tijdje vooruit op Netflix. Heb je alles in deze lijst al

  Wil je alles hebben van The Vampire Diares? Koop dan de complete box bij bol.com voor 124.99

  gezien en ben je op zoek naar meer om te kijken? In onze lijst met de beste series op Netflix lees je welke andere shows je zou kunnen kijken.

  .

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.