10 Horror films in 2018 - Het hele jaar door griezelen!

Article
vrijdag, 02 februari 2018 om 16:43
xgn google image
Een nieuw filmjaar betekent ook vers bloed, letterlijk! Voor horror fanaten trapte het jaar af met Insidious: The Last Key en wij nemen een kijkje naar tien andere horror films 2018. Durf jij ze allemaal in de bioscoop te zien?

10. The Lodgers (23 februari)

We beginnen onze lijst van horror films 2018 met The Lodgers. Deze film neemt ons mee naar het verleden en speelt zich af in Ierland rond 1920.
The Lodgers gaat over een tweeling (Rachel en Edward) die leven in een mysterieus huis waar elke nacht een duivelse identiteit op bezoek komt. Deze demon geeft de tweeling drie regels die niet gebroken mogen worden. Wanneer de omstandigheden steeds heviger worden en er geen andere keus is om de regels te breken zal een vloek de tweeling achterna zitten.
The Lodgers is voor het Amerikaanse publiek al verschenen, maar internationaal vanaf 23 februari te zien zijn.
125815

9. The Strangers: Prey at Night (9 maart)

Het eerste vervolg dat je gaat tegenkomen in onze lijst van horror films 2018. De eerste 'The Strangers' film wist aan te slaan bij het publiek door een simpel, maar effectief concept. Nu zo'n tien jaar na het eerste deel keert de serie terug om nog meer bloed te laten vloeien.
Een familie neemt een trip door het platteland en besluiten op een afgelegen camping te overnachten. Wanneer de familie probeert om van hun nachtrust te genieten wordt er aan de deur geklopt. Dit is het begin van een dodelijk kat-en-muisspel dat veroorzaakt wordt door drie gemaskerde psychopaten. Wie zal deze nacht overleven?
125818

8. Unsane (23 maart)

In onze lijst van horror films 2018 staan verschillende vormen binnen het genre. Unsane moet het niet hebben van demonen, maar gaat in op de psychologische horror in je eigen brein. Een film die het publiek aan het denken zet.
In Unsane volgen we een jonge vrouw die door omstandigheden in een psychiatrische inrichting beland. Hier zal zij geconfronteerd worden met haar grootste angsten, maar zijn de gebeurtenissen op het scherm echt, of spelen ze zich af in het hoofd van de jonge vrouw?
Unsane heeft een interessant concept en bevat genoeg talent achter de schermen. De film zal namelijk geregisseerd worden door Steven Soderbergh (Ocean's Eleven). Geloof jij wat je op het scherm ziet?
125830

7. A Quiet Place (6 april)

Van alle horror films 2018 is dit er een die is omhuld door mysterie. A Quiet Place zal geen typische horror film worden, maar een unieke die teruggaat naar de basis: spanning opbouwen.
Het concept van A Quiet Place wordt dan ook ijzersterk in de trailer neergezet. Een gezin leeft in een afgelegen huisje in het bos en proberen zo min mogelijk geluid te maken. Communiceren doen ze met gebarentaal, want een klein beetje geluid kan genoeg zijn om paranormale beesten aan te lokken.
Met sterren als John Krasinski en Emily Blunt in de hoofdrollen en deze unieke invalshoek weet A Quiet Place al genoeg aandacht te bemachtigen voordat de film is uitgekomen.
125833 1

6. Truth or Dare (13 april)

De titel zegt misschien meer dan duizend woorden. Er komt inderdaad een film uit die is gebaseerd op het simpele concept van Truth or Dare. De Nederlandse vertaling hiervoor is doen, durven of waarheid, maar in de Engelse variant blijven alleen waarheid en durven over.
In de film wordt het spel op letterlijke wijze tot leven gebracht. Kies je waarheid of durven, maar vertel je niet de waarheid of voer je de opdracht niet uit, dan zal je sterven. Lukt het de tieners in de film om het spel te slim af te wezen? Truth or Dare zal wat meer gericht zijn op het jongere horror publiek, maar voor een avondje vermaak zit je hier aan het juiste adres.
125835 2

5. The First Purge (4 juli)

We zien in onze lijst van horror films 2018 de terugkeer van een vrij recente franchise. The Purge films zijn een ongekend succes en weten een uniek concept te introduceren: wat als criminaliteit voor vierentwintig uur legaal zou zijn?
Zoals je kunt zien aan de titel gaan we deze keer terug in de tijd, naar de eerste Purge die is gehouden. De film moet aan het publiek bekendmaken wat er is gebeurd waardoor The Purge aan de wereld werd geintroduceerd. Politieke omstandigheden die zijn geëscaleerd of teveel moorden die werden gepleegd? Wat denken jullie dat de oorzaak was voor de eerste Purge?
125836

4. The Nun (13 juli)

Van alle horror films 2018 zal dit er een worden waar veel mensen naar uitkijken. The Nun zal namelijk een spin-off worden van The Conjuring 2, waar het demonische Non personage als eerst verscheen.
The Nun zal het Conjuring universum nog verder uitbreiden en moet zich afspelen in 1952. Een Katholieke priester doet samen met een paar nonnen onderzoek naar de zelfmoord van een non. Ondertussen ligt een duivelse identiteit op de loer die de vorm aanneemt van een non. De studio heeft veel vertrouwen in het demonische personage, want er zijn al gesprekken over een tweede Nun film.
Eerder zagen wij al twee Conjuring en Annabelle films en nu zal ook The Nun aan dit rijtje worden toegevoegd. Dit universum wordt steeds een beetje enger!
125840

3. The Predator (3 augustus)

Deze buitenaarde levensvorm zal terugkeren naar het witte doek. De eerste Predator film verscheen in 1987 en zag Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol. Na meerdere vervolgen en een crossover met de Alien franchise keert Predator terug naar de basis: overleven.
Regisseur Shane Black (Iron Man 3, Kiss Kiss Bang Bang) staat aan het roer en moet ervoor zorgen dat Predator angst aanjaagt aan een gehele nieuwe generatie. Over het verhaal van de film is niet veel bekend, maar dit is absoluut een vervolg en geen reboot of remake. Zo heeft Shane Black naar de andere films gekeken zodat hij leuke verwijzingen voor de fans in de nieuwe film kan stoppen.
The Predator zal vanaf 3 augustus opnieuw op de mens gaan jagen. Maak je borst maar nat!
125843 1

2. Slender Man (24 augustus)

In onze lijst van horror films 2018 is dit een unicum, want Slender Man is gebaseerd op de gelijknamige game. Slender Man: The Eight Pages was onwijs populair en zag hierdoor ook een vervolg, Slender: The Arrival.
De filmadaptatie moet de sfeer uit de games overbrengen naar het witte doek, maar zal niet specifiek het verhaal uit de games overnemen. In de film proberen vier tieners te bewijzen dat de legende van Slender Man niet bestaat. Wanneer één van de vriendinnen vermist raakt, zal Slender Man de jacht op de andere tieners openen.
De trailer belooft veel aparte wendingen en schuift smerige beelden in het gezicht van de kijker. Wie kijkt uit om de legende van Slender Man op het grote scherm te bewonderen?
125846

1. Halloween 2018 (19 oktober)

We sluiten onze lijst van horror films 2018 af met de nieuwe Halloween film. De Halloween franchise weet al sinds de jaren '70 te overleven met vervolgen en remakes, maar deze nieuwe Halloween film gaat terug naar het origineel!
Alle vervolgen van de originele klassieker worden genegeerd en Halloween 2018 zal zich afspelen na de gebeurtenissen uit het origineel. De oorspronkelijke cast keert terug, Jamie Lee Curtis als Laurie Strode en Nick Castle als The Shape (Michael Myers). De regie ligt in handen van David Gordon Green (Stronger) en de film wordt geproduceerd door de originele regisseur, John Carpenter.
Veertig jaar na de originele film zal Laurie Strode nog één laatste keer oog in oog komen te staan met Michael Myers. Hoe zal deze confrontatie eindigen?

Naar welke horror films 2018 kijken jullie het meeste uit?

Dit was onze lijst met tien horror films die nog dit jaar op het witte doek zullen verschijnen. Wij zijn benieuwd naar welke horror films jullie het meeste uitkijken. Laat ons in de reacties weten of jullie zin hebben om het hele jaar door te griezelen!

Populair Nieuws