The Walking Dead season 7 episode 7 recap - Verwachtingen episode 8

  De episode van deze week heeft heeft verandering aangebracht, in tegenstelling tot de voorgaande episodes en dat is goed. Wat er precies beter ging? Check het in onze The Walking Dead season 7 episode 7 recap.

  In "Sing Me A Song" heeft AMC meer afstand genomen van het focussen op één karakter in een gehele episode. We kregen in deze aflevering een heel stuk meer te zien, misschien zelfs iets te veel. Rosita en Eugene, Rick en Aaron. Ook nog Spencer, Jesus, Michonne en Carl met Negan. Daarnaast kwamen ook Dwight en Sherry voor en zelfs Daryl is een paar keer voorbijgekomen.

  Om al deze mensen hun fair share van de episode te geven heeft AMC deze verlengt tot zeker 60 minuten, in plaats van de standaard 42 minuten. Deze aflevering hebben we lekker veel sub-plots gekregen en een hoop informatie, eigenlijk zelfs een beetje te veel. Toch is het een absolute verbetering ten opzichte van een aantal van de voorgaande afleveringen.

  The Walking Dead season 7 episode 7 recap

  Een vermakelijke aflevering

  Laten we beginnen bij Rick en Aaron, de twee gaan namelijk samen op zoek naar rantsoen en spullen voor Negan. Ze stuiten op een kamp waar een waarschuwingsbord staat, de tekst begint met een opsomming van wapens en hoe goed de eigenaar van het kampement wel niet is. Ook staat er op dat iedereen die het leest gewaarschuwd is en dat hij zich niet schuldig voelt als er indringers doodgeschoten moeten worden. Maar als je al zo ver bent gekomen tot aan het bord en je bent niet dood, dan is de eigenaar van het kampement dat hoogstwaarschijnlijk.

  "Als je al tot hier bent gekomen en je bent niet dood, dan ben ik dat hoogstwaarschijnlijk wel. Dus pak wat je wilt, klootzakken." - waarschuwingsbord

  Daarna vinden Rick en Aaron een meer dat vol zit met zombies en het rantsoen ligt in het centrum van dat meer. Terwijl Rick en Aaron zich bezig houden met het vinden van rantsoen, heeft Michonne hele andere plannen, Michonne heeft namelijk een hinderlaag uitgezet om een van de Saviors te pakken en haar naar Negan toe te laten brengen.

  Haar hinderlaag is een stapel van afgemaakte zombies die de weg blokkeert. Misschien had ze beter een grote boomstam kunnen gebruiken, maar met een grote stapel afgemaakte zombies maak je natuurlijk wel een stuk meer indruk. Het lukt Michonne om een Savior te pakken te krijgen die vervolgens bijna het wapen afpakt van Michonne, maar Michonne overmeestert de Savior, die een paar keer met haar kop tegen het stuur van de auto wordt gebeukt.

  Wat betreft Spencer en Gabriel, de twee zijn er ook op uit om de voorraad van Alexandria aan te vullen. Maar tijdens deze tocht word er voornamelijk gesproken over de leiderschap van Rick, hier zegt Spencer dat het beter zou zijn als Rick nooit meer terugkeert van zijn tocht. Daar is Gabriel het totaal niet mee eens:

  "Wat je zegt maakt je geen zondenaar, maar het maakt je wel een enorme zak." - Gabriel

  Daarna stapt de priester uit de auto en gaat weer terug naar Alexandria waardoor Spencer in zijn eentje verder moet gaan. Hij vind uiteindelijk een zombie die vast zit hoog in een boom, met pijl en boog. Maar dat is nog niet alles, want hij vind ook nog een briefje met een tekst er op in het Latijn dat de vinder naar een berg aan rantsoen zou moeten leiden.

  The Walking Dead season 7 episode 7 recap

  Als een grote baby

  Rosita en Eugene gaan in deze episode naar de plek waar Eugene in het verleden plannen had om kogels te gaan maken. Rosita had hem in de vorige aflevering "gevraagd" of hij kogels voor haar wilde maken en nu ze op de plek zijn waar de kogels gemaakt moeten worden, wil Eugene opeens niet meer. Als een grote baby komt Eugene met argumenten zoals: "Iemand zal hier een prijs voor betalen".

  Rosita reageert hier nogal fel op en trapt hem flink op zijn tenen:

  "Je weet niks, je doet niks. Je bent een lafaard en je bent zwak, de enige reden dat jij nog leeft is omdat je hebt gelogen en omdat mensen je zielig vinden. Dus voor deze ene keer, doe eens iets nuttigs en maak een kogel voor me."

  The Walking Dead season 7 episode 7 recap

  Carl is Jesus te slim af

  Zoals je nog wel weet van de vorige aflevering bevinden Jesus en Carl zich in de achterkant van een verhuisbusje waar de Saviors in rijden. Hier zegt Carl dat ze het best uit het busje kunnen gaan, waardoor Jesus er als eerste uitspringt, maar het was een list en Carl gaat in zijn eentje verder.

  Later wanneer Carl weer met Negan in de truck zit om naar Alexandria te gaan, zien we Jesus nog op het dak van die truck liggen. Daryl's ogen kijken nog kort in de richting van het dak, maar het is niet duidelijk of hij weet dat Jesus er op ligt. Nadat het busje wegrijd is Jesus verdwenen, zou hij in de achterkant van de truck zijn gegaan? Als dat zo is, is het totaal niet duidelijk wie uiteindelijk het briefje in Daryl's cel achterlaat met de tekst "Ga nu".

  The Walking Dead season 7 episode 7 recap

  Had Carl wel een plan?

  Nadat Carl van Jesus af is en de truck het kamp van The Saviors in gaat, schiet hij een aantal van Negan's mannen dood. Wanneer Negan dan daadwerkelijk aan komt gelopen, schiet hij niet. Het enige wat Carl aan deze actie overhoud zijn schuddende hoofden, want een plan had hij in ieder geval niet.

  Vanaf hier begint het belangrijkste onderdeel van de aflevering, want in feite draait het momenteel allemaal om Negan. Hij was weer lekker bezig met opscheppen, pesten, slechte dingen doen en grapjes maken die overigens nog best lachwekkend zijn. Ook laat hij Carl zijn verband van zijn oog halen en vraagt vervolgens of hij Carl's lege oogkas aan mag raken, wat een weirdo.

  Verder laat Negan al zijn vrouwen zien die allemaal op één plek zitten, het is praktisch een persoonlijk bordeel. Verder smelt hij ook nog even iemands gezicht met een strijkijzer en hij laat Carl een liedje voor hem zingen terwijl hij aan het klooien is met Lucille.

  In deze aflevering heeft Negan het in ieder geval beter voor elkaar gekregen om als kwaadaardig voor de dag te komen. Het is misschien wel iets te veel van het goede, maar in sommige gesprekken was hij niet herkenbaar als de Negan in de voorgaande episodes. Nadat Carl zijn verband er namelijk afhaalt, toont Negan naast zijn onsmakelijke grap ook een soort medeleven. Zijn gezicht en stem waren daadwerkelijk serieus en er was ook nog eens een trieste soundtrack achter geplakt, schuilt er dan toch een vorm van medelijden en schaamte in die maniak?

  "Kijk, jongen. Het is soms makkelijk om te vergeten dat je nog maar een kind bent, ik was gewoon wat aan het dollen" - Negan

  Later gaan Negan en Carl terug naar Alexandria om met Rick te gaan praten, maar die is er op dat moment nog niet. Daarna neemt Negan nog even de "supply lady" in de zeik met wat fat jokes en een aanbod om met haar naar bed te gaan. Daarna begint hij zijn eigen rondleiding in Carl's huis en vindt hij Judith, wat een spannende cliffhanger oplevert voor de mid-season finale van volgende week.

  Verwachtingen episode 8

  Het lijkt erop dat Rosita haar kogel heeft en zo te zien zijn er plannen in de maak door mensen uit The Kingdom. Verder zet Daryl het op een lopen, hoe kan het ook anders? Daarnaast krijgen we nog even kort Michonne te zien, maar wat er met haar zal gebeuren is ons allemaal een raadsel.

  Wil je weten wat er vorige week gebeurd is? Check dan onze The Walking Dead season 7 episode 6 recap! Als je de serie na een lange tijd weer opgepakt hebt, check dan onze The Walking Dead season 1 - 4 recap.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.