The Walking Dead season 7 episode 4 recap - Verwachtingen episode 5

  Negan komt een bezoekje brengen aan Alexandria om iedereen te beroven van alle bezittingen. En wat vindt hij het fijn, hij is lekker bezig met het erin wrijven dat hij aan de macht is. De intentie van de aflevering was duidelijk opbouwende spanning. Laten we het nog even grondig doornemen in deze The Walking Dead season 7 episode 4 recap.

  De regie blijft zich toch houden aan het vaste script dat elke aflevering maar één groep volgt en dat maakt het verhaal soms langdradig. Het wordt tijd voor The Walking Dead om daar in ieder geval mee te stoppen. Alleen Negan en Darryl hebben in drie van de vier afleveringen gezeten, de rest niet meer dan twee.

  En in tegenstelling tot Daryl, blijft Negan maar praten en praten en praten totdat hij niet meer angstaanjagend overkomt. Het voelt eerder aan als iemand die met zijn nagels over een krijtbord aan het krassen is. Negan is eigenlijk meer bezig met uitdagen en grappen maken dan met slechte dingen doen.

  The Walking Dead season 7 episode 4 recap

  Negan is veel aan het woord

  De gehele episode staat eigenlijk in het teken van Negan die dus iedereen constant aan het jennen is. Hij komt naar Alexandria, waar Rick blijkbaar toch geen wapens verstopt heeft, hij heeft de boeken niet aangepast die bijhouden hoeveel wapens ze eigenlijk hebben in Alexandria. Pastoor Gabriel heeft nog de moeite genomen om graven te maken zodat het lijkt alsof Maggie echt dood is, waarom hebben ze de wapens niet gewoon daar begraven?

  Zowel Rosita en Michonne vinden dit idioot. Daarom gaat Rosita met Spencer weg om nieuwe wapens te zoeken. Terwijl Spencer blijkbaar zelf nog gedocumenteerde wapens heeft verstopt, omdat hij bang is voor Rick's verschrikkelijke leiderschap en dat is zijn goed recht. Spencer is niet echt een geweldig karakter, maar hij heeft wel gelijk als het op Rick aankomt.

  Rick heeft al deze problemen veroorzaakt. Hij heeft de problemen van een laag pitje naar een totale vuurzee geleid. En Michonne heeft in de afgelopen dagen geoefend op haar behendigheid met de sniper rifle. Zo te zien gaat dat haar niet zo best af en Rick pakt het wapen uiteindelijk gewoon af en geeft deze aan Negan.

  The Walking Dead season 7 episode 4

  Niemand weet het meer

  Het hele punt van deze aflevering is lastig te bepalen, want eigenlijk is Negan gewoon irritant en komisch geworden en een stuk minder angstaanjagend.

  Hij jat de matrassen en geweren van iedereen in Alexandria, wat in principe een derde van een aflevering in gebruik had kunnen nemen maar om de een of andere reden heeft dit een hele aflevering gekost. Verder hebben we Rick zijn verslagen gezicht heel veel op het beeldscherm gehad en Carl heeft weer een terugval gehad op een van zijn favoriete activiteiten uit seizoen 1 en seizoen 2: domme shit doen.

  Michonne en Rosita zijn een soort van op het rechte pad, die willen een verschil maken. Maar uiteindelijk wil ook dat niet lukken.

  Net als wat we al eerder meegemaakt hebben was dit een episode bijna volledig bestaande uit fillers. Stel je voor dat de afgelopen drie afleveringen gewoon in twee afleveringen gepropt waren. Dan zouden we alles gezien kunnen hebben. The Kingdom, Daryl's gevangenschap en Negan die langsgaat bij Alexandria.

  Hopelijk is deze aflevering een opbouw naar volgende week, naar een aflevering met meer actie en interessante gebeurtenissen.

  Maar ondanks dat de aflevering eigenlijk één grote filler was, is deze niet helemaal geflopt. Negan faalt een beetje in zijn karakter op het moment omdat hij irritant en komisch over komt, maar hij is dan ook wel écht grappig als je hem niet echt serieus neemt.

  Verwachtingen episode 5

  We mogen iets meer verwachten van de aflevering van volgende week. Waarschijnlijk gaat Maggie hier een grote rol in spelen en waarschijnlijk komt Negan erachter dat ze nog leeft?

  Verder lijkt het er op dat Michonne ook aan het nadenken is over de toekomst. Aan de hand van de episode 5 preview worden we niet veel wijzer dan dit.

  Als je meer wilt weten van The Walking Dead, check dan onze recap van seizoen 1 tot en met seizoen 4. Voor een volledig verslag van de aflevering van vorige week check je onze The Walking Dead season 7 episode 3 recap.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.