The Walking Dead season 6 - En hoe gaat het nu verder?

  De eerste helft van The Walking Dead seizoen 6 eindigde met een aardig grote cliffhanger. Komt het nog wel goed met onze favoriete karakters? Vanavond komen we er eindelijk achter,want The Walking Dead gaat weer beginnen! Lees hier al onze The Walking Dead season 6 verwachtingen.

  Let op: Dit artikel bevat naast geruchten ook grote spoilers. Lees niet verder als je nog niet bij bent met de serie of geen spoilers wilt lezen.

  Negan

  Een van de grootste verwachtingen die we eindelijk mogen meemaken is de komst van Negan. Voor veel The Walking Dead kijkers zegt deze naam niks, hoewel het wel wat alarmbellen laat afgaan bij de stripboek lezers. Negan is namelijk een belangrijk karakter in de stripboeken van The Walking Dead, hoewel dit niet het aardigste karakter is.

  We hebben Negan nog niet officieel zien verschijnen in de promo van de mid-season premiere van The Walking Dead Season 6, hoewel zijn naam wel vaak genoemd wordt door de nieuwe groep die Daryl, Sasha en Abraham hebben ontmoet in de laatste aflevering voor de mid-season stop. Negan is de leider van deze groep en wordt vertolkt door Jeffrey Dean Morgan.

  Volgens de makers van de serie wordt Negan een van de meest angstaanjagende karakters, juist omdat hij niet zoals The Governor een psychopaat is. Negan is charmant en grappig en zelfs vriendelijk, maar tegelijkertijd vermoordt hij mensen zonder er last van te hebben. Niet echt een fijn karakter voor onze The Walking Dead overlevenden dus.

  Komt hij toch aan zijn einde?

  Als we eens goed de promo van de mid-season premiere gaan analyseren en daarbij ook de stripboeken erbij pakken dan kunnen we zien dat het voor één karakter niet zo goed gaat aflopen. In de trailer zien we alweer een heleboel stress, en daarbij hoort ook het eeuwige geschreeuw en gehuil van Maggie. We kunnen dus wel constateren dat Glenn weer eens in de problemen zit.

  Als je bekend bent met de stripboeken dan weet je sowieso dat met de komst van Negan er problemen komen voor Glenn. En daarmee bedoelen we problemen met Lucille, de met prikkeldraad versierde honkbalknuppel van Negan.

  Glenn heeft dit seizoen op miraculeuze wijze de dood weten te ontwijken, maar nu lijkt het er toch op dat Glenn aan zijn einde gaat komen. Krijgen we de ontmoeting tussen Glenn en Lucille dan toch te zien?

  Problemen voor Jessie en Sam

  Weer een mogelijke conclusie die we kunnen trekken uit de trailer en de stripboeken is dat Jessie en Sam geen fijne tijd tegemoet gaan. Als je de beelden van de trailer vergelijkt met de stripboeken kunnen we enkele overeenkomsten zien en dit begint al met de laatste scene van de vorige aflevering waar de groep zichzelf vol smeert met zombie ingewanden.

  In de stripboeken heeft de groep zichzelf net onherkenbaar gemaakt voor de zombies door zichzelf onder te smeren met bloed en ingewanden. Ze proberen voorzichtig het huis uit te lopen zonder dat de zombies ontdekken dat ze nog menselijk zijn. Helaas gaat dit plan toch niet zo goed wanneer de jongste zoon van Jessie, Sam in de problemen komt en opgegeten wordt door zombies. Jessie wil natuurlijk haar zoon redden, maar uiteindelijk belandt ze zelf ook op de grond en trekt ze aan Carl’s arm.

  Ook in de serie hebben we al kunnen zien dat haar zoon in paniek was, waardoor de toekomstige situatie logisch lijkt. Een ander moment in de trailer waardoor we kunnen denken dat Jessie het ook niet gaat redden is het moment op het einde van de trailer wanneer we Rick zien met een bijl die ergens op aan het inhakken is. In de stripboeken is dit namelijk de arm van Jessie, die Rick afhakt wanneer ze Carl niet loslaat. En ja, Rick zou altijd zijn zoon kiezen boven de rest.

  Één oog voor Carl

  Een ander groot gerucht dat rondgaat heeft betrekking op Carl. Volgens bronnen wordt het stripboek verhaal hier ook geïmplementeerd en gaat Carl een oog verliezen. In de stripboeken wordt Carl door zijn oog geschoten door ene Douglas Monroe, die we in de serie kennen als Deanna Monroe. We weten echter dat Deanna in de laatste aflevering al stervende was en dus niet tijd heeft om Carl nog even door zijn hoofd te schieten.

  Er zijn echter wel foto’s verschenen van de set waar Chandler Riggs te zien is, de acteur die Carl Grimes speelt met een groot stuk verband om zijn oog. Er wordt al gemeld via meerdere bronnen dat Carl op een andere manier zijn oog verliest, namelijk door de oudste zoon van Jessie: Ron.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.