The Walking Dead season 6 episode 5 recap - Verwachtingen episode 6

Article
maandag, 16 november 2015 om 16:27
xgn google image
Afgelopen maandag heeft The Walking Dead een van zijn grote cliffhangers samengevat, maar toch is het grote mysterie van twee weken eerder nog steeds niet opgelost. Lees alles over de afgelopen aflevering in deze The Walking Dead season 6 episode 5 recap. Ook hebben we weer de verwachtingen van vanavond toegevoegd.
Let op: dit artikel bevat spoilers voor seizoen 6 van The Walking Dead.
Twee weken geleden hebben we kunnen zien hoe onze geliefde Glenn na een zelfmoordactie van Nicholas op de grond belandde en vermoedelijk werd opgegeten door zombies. Toch gingen hier een heleboel geruchten over rond, dat het niet zijn ingewanden waren die eruit werden gerukt, maar die van Nicholas.
The Walking Dead fans hoopten natuurlijk deze week op een bevestiging van het wel of niet overleven van Glenn, maar veel antwoord kregen we deze week niet. In plaats hiervan kregen we in de vijfde aflevering weinig spanning te zien, voornamelijk de groei van de inwoners van Alexandrië.
The Walking Dead season 6 episode 5 recap - rick

Rick keert terug

We beginnen de aflevering met een conversatie tussen Michonne en Maggie, waar Michonne haar vertelt dat ze bang is dat Glenn niet meer terugkomt aangezien hij nooit het signaal heeft gegeven dat hij had beloofd. Toch krijgen we niet veel te zien van Maggie's reactie, aangezien dit gesprek in de verte plaatsvindt en we in plaats van dit juist focussen op Deanna.
Ze is verloren in gedachten wanneer ze de naam van haar man op het hek ziet staan. Ondertussen hoor je in de verte een paniekerige Rick die schreeuwt dat het hek opengemaakt moet worden, maar Deanna reageert niet. Uiteindelijk rent Michonne erheen en opent het hek voor Rick, die walker na walker van hem afduwt. De cliffhanger van twee weken eerder liet zien dat Rick eindigde in een camper die niet startte met een horde zombies in aantocht. We kunnen dus aannemen dat Rick na dit moment is uitgestapt en richting Alexandrië is gaan rennen.
The Walking Dead season 6 episode 5 recap - deanna

Verloren leiderschap

Er zijn momenteel duizenden walkers buiten de hekken van Alexandrië, wat de overige inwoners nog banger maakt. Rick probeert ze echter tot bedaren te krijgen door te zeggen dat ze hier binnen momenteel veilig zijn. Wanneer sommige inwoners het niet geloven ondersteunt Aaron hem door te zeggen dat Rick zijn plan meer dan de helft van de walkers heeft weggeleid, terwijl deze ook hierheen hadden kunnen komen. Ook geeft Aaron aan dat het zijn schuld is dat de wolves deze plek hebben gevonden, omdat hij zijn foto's van Alexandrië had achtergelaten toen hij op pad was met Daryl.
Deanna loopt na dit gesprek weg, waardoor de inwoners het gevoel krijgen dat er niemand meer is die het leiderschap op zich neemt. Het gaat al snel mis binnen de muren en veel van de inwoners beginnen voedsel uit de opslag te stelen voor hun familie. Deanna's zoon Spencer houdt dit echter tegen en geeft de inwoners een speech over hoe hun acties tot meer bederf zullen leiden.
The Walking Dead season 6 episode 5 recap - zoektoch

De zoektocht naar Glenn en Nicholas

Hierna zien we hoe Aaron Maggie tegenkomt, die zich aan het klaarmaken is om buiten de muren naar Glenn te zoeken. Aaron besluit met haar mee te gaan. Ondertussen zien we hoe Deanna thuis een plattegrond aan het tekenen is van de toekomst van Alexandrië. Haar werk wordt verstoord door het breken van een glas, waarna ze Spencer dronken aantreft. Hij schijnt zelf voedsel en drank van de opslag te hebben gestolen.
Spencer verliest met zijn dronken kop zijn geduld en beschuldigt zijn moeder van alles dat er mis is gegaan. Het verliezen van hun vader en zijn broer is volgens hem allemaal aan haar te danken. Buiten zien we hoe Carl in discussie is met Ron over Enid, en dat Carl buiten naar haar wil zoeken, maar dat Ron zegt dat als hij dat doet hij het zijn vader vertelt.
The Walking Dead season 6 episode 5 recap - jessie

Verloren hoop

Op een andere plek zien we hoe Jessie ziet dat er in een huis een walker rondloopt, die voorheen nog een inwoner van Alexandrië was. Ze klaart de klus en vertelt de omstanders dat dit is hoe het leven er nu uitziet, en dat mensen zichzelf moeten leren verdedigen.
Maggie en Aaron hebben ondertussen een weg gevonden naar buiten via een ondergrondse tunnel. Ze overtuigt Aaron er nog van om achter te blijven, maar hij weigert, wat ook uiteindelijk een goede keuze is wanneer Maggie bijna in de tunnel wordt gebeten door een walker. Wanneer ze een uitgang hebben gevonden breekt Maggie en schreeuwt dat het voorbij is. Ze onthult dat ze zwanger is en dat ze bang is dat Glenn dood is, omdat hij nog niks van zich heeft laten horen.
The Walking Dead season 6 episode 5 recap - wall

Tijd voor een nieuwe leider

's Avonds zien we hoe Deanna wordt aangevallen door een walker en nadat Rick haar te hulp schiet geeft ze toe dat ze wil dat Alexandrië staande blijft, maar dat Rick het leiderschap moet overnemen. Ook Maggie heeft haar laatste beetje hoop teruggevonden, en krast Glenn's naam door op de muur waar een lijst met de overleden bewoners staat. De aflevering eindigt met Deanna die tegen het hek staat te rammen en terwijl ze wegloopt zien we hoe er bloed uit een kleine opening naar binnen druppelt.

Verwachtingen episode 6

Niet veel vragen zijn in deze aflevering beantwoord. Eigenlijk valt het zelfs een beetje tegen aangezien er weinig spannends is gebeurd in deze aflevering. Hopelijk komen we in de volgende aflevering dat eindelijk achter het mysterie omtrent Glenn, en zien we hoe het gaat met Daryl en Sasha en Abraham. Er zijn wel promo's verschenen van de aankomende aflevering waarin we beelden kunnen zien van deze drie en hoe ze worden beschoten in een achtervolging. Misschien zijn ze dan ook de wolves tegengekomen. We zullen het vanavond allemaal zien in de nieuwe aflevering.

Populair Nieuws