The Walking Dead season 6 episode 4 recap - Verwachtingen episode 5

Article
maandag, 09 november 2015 om 17:36
xgn google image
We hebben vorige week een van de heftigste afleveringen kunnen zien van dit seizoen tot nu toe. Dit was voornamelijk omdat we afscheid moesten nemen van een belangrijk hoofdpersoon. Afgelopen maandag ging het verhaal toch gewoon weer verder, dus lees hier een The Walking Dead season 6 episode 4 recap en de verwachtingen van vanavond.
Let op: dit artikel bevat spoilers voor seizoen 6 van The Walking Dead.
Ook al zijn we ondertussen verslaafd geraakt aan alle actie en het uit elkaar spatten van hersenen, The Walking Dead kan ook zijn rustige momenten hebben. Met aflevering vier kregen we plotseling te maken met een zen aflevering na al het geweld en gemoord van de eerste drie afleveringen.
The Walking Dead season 6 episode 4 recap - fire

Het verhaal van Morgan

Het lijkt er vanaf het begin van de aflevering al op dat we veel te maken krijgen met Morgan. We hebben ons zeker afgevraagd wat er met Morgan is gebeurd in de tijd tussen zijn laatste ontmoeting met Rick en zijn terugkeer in het zesde seizoen. Het lijkt erop dat we dankzij enkele flashbacks dan toch het verhaal van Morgan leren kennen.
De aflevering begint met Morgan, terug in het stadje waar Rick en Carl hem voor het laatst gezien hebben, waar hij zombie na zombie aan het afslachten is. Hij lijkt zijn menselijkheid flink verloren te zijn na het verliezen van zijn zoon. Het is zelfs zo erg dat hij andere mensen op zijn pad afslacht. Op gegeven moment komt hij bij een huisje terecht waar hij een geit ziet en hij een stem hoort. Hij schiet rond, maar een man verschijnt en slaat hem neer met dezelfde stok waar we Morgan mee hebben zien lopen in de afgelopen afleveringen.

The Walking Dead season 6 episode 4 recap - training

De ontmoeting met de kaasmaker

Voor fans die hebben opgelet is het bijna duidelijk dat dit de man is waar Morgan eerder over sprak met Gabriel, toen hij in de tweede aflevering vroeg waar hij had geleerd zo dodelijk te zijn met zijn stok en Morgan antwoordde: 'Van een kaasmaker'. In een gesprek tussen Morgan en de man is het duidelijk dat Morgan alleen geeft om het afslachten van Walkers en mensen, aangezien volgens hem toch iedereen hetzelfde eindigt. De man: Lynch Eastman, besluit om Morgan vrij te laten en geeft hem te keus om te blijven of te gaan, maar dat hij niet accepteert dat Morgan hem vermoord.
Morgan valt hem toch aan en al snel beland hij zelf met zijn rug op de grond. Eastman weet precies hoe hij moet omgaan met zijn stok en zegt weer tegen Morgan dat hij hem twee keuzes gaf. Morgan loopt verslagen terug de cel in. Later die avond vertelt Eastman hem over de vechttechniekken van Aikido.

The Walking Dead season 6 episode 4 recap - gevecht

Here's not here

We zien later dat Morgan toch toegeeft en leert hoe de kunst van Aikido werkt. Hij lijkt langzaamaan zijn menselijkheid weer terug te vinden. Toch gaat het bijna mis wanneer Morgan en Eastman teruggaan naar de plek waar Morgan zich schuil hield voordat hij bij hem kwam en er een Walker op hem afkomt die hij herkent.
Eerder in de aflevering vermoordde hij een man en een jongen en hij herkent de zombie als de jongen. Hij lijkt bevroren en Eastman moet ingrijpen om hem te redden en wordt in dat moment in zijn zij gebeten door de zombie. Morgan wordt weer boos omdat hij eerder al aangaf dat hij niet op deze plek Aikido wilde beoefenen en de twee beginnen te vechten. Na het gevecht schreeuwt Morgan nog enkele keren "I said not here!" en Eastman roept hem nog "Here's not here" na, wat de titel van de aflevering is.
Uiteindelijk keert Morgan terug naar Eastman en spendeert de laatste uren van zijn leven met de man. Eastman vertelt hem dat al het leven waarde heeft en dat Morgan niet alleen moet zijn. Uiteindelijk zie je Morgen weglopen en zie je een graf met de naam van Eastman. De aflevering eindigt met een beeld van Morgan die het treinspoor volgt naar Terminus, een beeld dat we al eerder in het vorige seizoen hebben gezien.
The Walking Dead season 6 episode 4 recap - zen

Ontbrekende puzzelstukken weer op zijn plaats

De finale van seizoen 5 liet zeker een goede breuk zien tussen Morgan en Rick en dat bleek ook weer zeker in de première van seizoen 6 toen Morgan keer op keer tegen Rick zei dat de manier waarop hij zich gedroeg niet was hoe hij in elkaar zat. Het was voor de kijkers niet erg duidelijk waarom Morgan zich zo voelde of waarom hij de dingen zei die hij zei. De aflevering van afgelopen maandag schijnt dan eindelijk licht op het verhaal van Morgan waardoor we zijn acties en momenten in het begin van het seizoen weer beginnen te snappen en weer rustig door kunnen kijken.
Het is moeilijk te geloven dat allebei de filosofieën van Rick en Morgan duurzaam zijn in deze wereld, maar het is optimistisch om te weten dat er opties zijn. Morgan en Rick zijn op het moment complete tegenpolen, maar ze hebben elkaar juist nu nodig om te overleven en opnieuw te kunnen opbouwen. Deze vierde aflevering was een goede pauze na al de intensiteit van de eerste afleveringen, die vanavond waarschijnlijk zeker wel weer terugkeert.

Verwachtingen episode 5

We zien dat seizoen 6 meer de tijd neemt om bepaalde verhaallijnen en personages beter uit te leggen en er wordt meer gebruik gemaakt van flashbacks. Dit was een redelijk kalme aflevering, maar het was wel een belangrijke omdat je ontbrekende informatie krijgt over een bepaald karakter, wat je nodig hebt om de acties in het heden te begrijpen. Toch kun je zeggen dat na zo'n aflevering de volgende wel weer wat actie en drama in petto heeft.
Zo is er al een korte promo verschenen waarin duidelijk wordt dat aflevering 5 draait om de buitenbeentjes van Alexandrië. Ook kunnen we verwachten dat we zien hoe het ervoor staat met Rick aangezien hij in aflevering 3 eindigde in een lastige situatie en misschien de reactie van Maggie als ze hoort wat er met Glenn is gebeurd. We zullen het vanavond allemaal zien!