The Walking Dead season 6 episode 11 recap - Verwachtingen episode 12

  Afgelopen maandag konden we weer verder met een nieuwe aflevering van The Walking Dead. Hoewel de spanningsboog nog redelijk laag blijft, komen we wel steeds dichterbij de ontknoping van het karakter Negan. Lees een volledige review in onze The Walking Dead season 6 episode 11 recap.

  Let op: dit artikel bevat spoilers voor seizoen 6 van The Walking Dead.

  We hebben al enkele afleveringen kunnen meemaken hoe de romantische sfeer tussen Abraham en Sasha is gaan groeien sinds ze samen besloten om de gigantische groep zombies weg te leiden van Alexandria. Sasha maakt er deze week echter een einde aan wanneer ze aangeeft dat haar dagelijkse taak is veranderd en ze niet meer zo veel zullen samenwerken. Abraham zag er erg terneergeslagen uit, wat charmant zou zijn als hij niet nog het bed deelde met Rosita.

  the walking dead season 6 episode 11 recap

  Nieuwe bondgenoten

  Deze eerste scène zet al een verhaallijn op voor de rest van de aflevering waarin Abraham erachter moet komen op welke vrouw hij nou verliefd is. Ondertussen gaan we verder met de spanning omtrent Jesus, die in het einde van de vorige aflevering nog de kamer van Rick en Michonne binnenliep met de woorden dat ze dringend moesten praten. Het lijkt erop dat meerdere inwoners van Alexandria de man hebben zien binnendringen en de groep eindigt met Jesus om de tafel om de situatie te bespreken.

  Jesus vertelt de groep over zijn eigen community en hoe ze overleven door producten en voorraden te ruilen met andere communities. Jesus geeft aan voedsel te hebben en medicijnen en wanneer Rick zijn verhaal niet wil geloven geeft hij aan dat hij het ze dan maar moet laten zien. Jesus spreekt hier ook de woorden “Jullie wereld staat op het punt een heel stuk groter te worden.”

  the walking dead season 6 episode 11 recap

  De Hilltop Colony

  Rick en een groep inwoners van Alexandria rijden samen met Jesus naar zijn community, hoewel Carl besluit om in Alexandria te blijven aangezien iemand de thuisbasis staande moet houden. Ze komen al snel aan bij een grote houten muur, nadat ze tijdens een pitstop eerst nog vier andere bondgenoten van Jesus hebben gered uit de kaken van hongerige zombies.

  Jesus noemt zijn community Hilltop Colony en eenmaal binnengekomen ziet de groep hoe primitief iedereen hier leeft. Ze maken al snel kennis met de leider van deze groep: Gregory. Ze hebben echter geen ammunitie meer en Maggie besluit om een deal te maken met Gregory om ammunitie te ruilen voor voedsel en zaden. Gregory besluit echter dat het geen goede deal is en weigert de voorwaarden van Maggie. Ondertussen stapt er een andere man het gebouw binnen en geeft aan dat “ze” terug zijn.

  the walking dead season 6 episode 11 recap

  Negan heeft de touwtjes in handen

  Er zijn drie figuren teruggekeerd naar de Hilltop Colony, waarbij aangegeven wordt dat twee van hun mensen dood zijn. Gregory laat al snel de naam Negan vallen waardoor de druk voor zijn verschijning nog groter wordt. De man, Ethan, geeft aan dat Negan een van hun mannen gevangen houdt en een boodschap heeft achtergelaten voor Gregory. Hij steekt vervolgens een mes in zijn buik, waarna Rick en de andere de mannen tegenhouden. Rick wordt bijna vermoord door deze man, waarna hij zelf al snel een mes in zijn keel steekt.

  Abraham wordt ook bijna gekeeld door een van de mannen, waarna hij een soort bijna dood ervaring krijgt. Hij hoort hier duidelijk Sasha’s stem in zijn hooft, waardoor hij zich realiseert welke vrouw het is voor wie hij moet gaan. Daryl komt hem redden door de arm van de man op hem te breken. Jesus en de groep van Rick besluiten om te praten over Negan.

  the walking dead season 6 episode 11 recap

  Een nieuwe deal

  Rick vertelt Jesus over de ontmoeting tussen Daryl, Sasha en Abraham en de groep van Negan genaamd de Saviours. Jesus legt vervolgens uit wie Negan nou eigenlijk is en dat hij zijn macht gebruikt om voorraden te stelen van groepen mensen. Als je je spullen niet opgeeft dan wordt je door Negan of de Saviours vermoord. Gregory heeft in het begin al een deal gemaakt met Negan, aangezien de groep weinig sterke mensen heeft om terug te vechten.

  Gregory wordt later weer wakker en vraagt naar Maggie. Al snel maken de twee een deal. De groep van Rick gaat afrekenen met Negan en zijn groep als Gregory de helft van zijn voedsel afgeeft aan Alexandria. Gregory stemt in met de deal en de groep keert samen met Jesus en een hoop eten terug naar Alexandria, voorbereidend op weer een nieuwe groot gevecht.

  Verwachtingen episode 12

  Hoewel de komst van Negan al een tijdje geanticipeerd wordt, is het nog niet zeker dat we hem de volgende aflevering al zullen ontmoeten. Wel kunnen we meer Saviours verwachten en het epische gevecht dat tussen hen en de groep van Rick gaat plaatsvinden. Naar verwachting zullen we Negan pas aan het einde van seizoen 6 zien.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.