The Walking Dead season 6 episode 1 recap - verwachtingen episode 2

  Vorige week ging de eerste aflevering van seizoen 6 van The Walking Dead in première en daar hebben wij ook zeker in spanning naar gekeken. Met de tweede aflevering vanavond alweer in aantocht hebben we hier een The Walking Dead Season 6 Episode 1 recap en de verwachtingen van vanavond.

  The Walking Dead staat bekend om zijn spannende scènes, bloederige sterfmomenten en karakters die onder het bloed zitten. We zien constant ontploffende hersenen en uit elkaar getrokken lichamen waardoor het bijna moeilijk is geworden om bang te worden van de serie. Voor de makers van The Walking Dead was het dan ook een uitdaging om met iets spannends te komen, wat ze zeker deden met meer dan zeshonderd zombies in de première van seizoen 6.

  The Walking Dead season 6 episode 1 recap

  The Walking Dead season 6 episode 1 recap

  The Walking Dead season 6 episode 1 recap

  The Walking Dead season 6 episode 1 recap zombies

  De eerste aflevering geeft ons ook niet meteen antwoorden. Het wordt langzaam maar zeker uitgewerkt met hulp van twee verhaallijnen, een daarvan bestaat uit zwart wit flashbacks. Het begint al meteen met de groep die een soort oorlog aan het voorbereiden is tegen een groeve vol zombies (zoals voorspeld waren er meer dan zeshonderd zombies in de seizoenspremière). Je hebt als kijker geen idee waar dit moment vandaan komt, maar de flashbacks maken tijdens de aflevering deze beelden wel duidelijk.

  The Walking Dead Season 6 Episode 1 recap - flashback

  Meer dan zeshonderd zombies

  Het initiële plan van de groep is om eerst een testronde te houden, maar de zombies spelen niet volgens de regels en dus moeten ze toch het plan uitvoeren zonder eerst een oefenronde. Het gevecht bestaat meer uit strategie dan afslachting, wat een vorm van groei laat zien in de karakters. Het idee is om de zombies uit de groeve te leiden zodat ze niet bij Alexandrië terecht komen.

  Daryl speelt niet een super grote rol in deze aflevering, maar we zien hem wel langskomen op zijn motor waarmee hij de zombies wegleidt. Ook Sasha lijkt getransformeerd te zijn, waar ze in seizoen 5 nog rondliep als een metaforische zombie. De aflevering laat ons ook kennis maken met drie nieuwe karakters die net bij Alexandrië zijn teruggekomen na een paar weken op onderzoek uit te zijn geweest.

  The Walking Dead Season 6 Episode 1 recap - Daryl

  Rick en Morgan bromance

  De flashbacks laten ons vooral de relatie tussen Rick en Morgan zien. Morgan was geschokt toen hij zag hoe erg Rick was veranderd sinds hij hem voor het laatst zag, maar hij wil hem vooral laten zien dat er verschillende manieren zijn om dingen uit te voeren. Rick laat weten dat hij niet meer de man is die hij kende, maar Morgan spreekt dat tegen waarna hij zegt dat ze beiden moordenaars zijn.

  Wanneer Rick en Morgan het lichaam van Pete willen begraven komen ze terecht bij de groeve waar de aflevering mee begint. Snel gaan ze terug en waarschuwen ze de bewoners en presenteert Rick zijn plan om iedereen veilig te stellen. Na enkele tegenspraak besluit de groep om toch samen te werken ook al is het een gevaarlijk plan.

  The Walking Dead Season 6 Episode 1 recap - rick

  Weer een bloedstollend einde

  Bij een Walking Dead aflevering horen natuurlijk ook moordlustige zombies en helaas voor een van de bewoners van Alexandrië is het einde nabij. De man, Carter, wordt in zijn gezicht gebeten en Rick verlost hem uit zijn lijden.

  Wanneer de zombies net een beetje weg van Alexandrië zijn klinkt er opeens een loeihard alarm, waardoor de helft van de kudde zombies het bos in lopen richting Alexandrië. De aflevering eindigt met iedereen in paniek, rennend naar Alexandrië om te kijken wat er aan de hand is.

  Verwachtingen aflevering 2

  Het grootste vraagstuk hier is natuurlijk het alarm dat op het einde van de seizoenspremière af ging. Wie is er zo gek om de zombies naar Alexandrië te leiden, terwijl er juist net een gevaarlijk plan is opgesteld om ze weg te leiden?

  Een van de dingen die we kunnen verwachten is de terugkeer van de Wolves. Er zijn al geruchten rondgegaan over de terugkeer van deze groep en ze veroorzaken ook zeker graag problemen. We kunnen zeker een showdown verwachten waar niet iedereen levend uitkomt. De première was qua doden redelijk mild dus dit zal waarschijnlijk in de aflevering van vanavond wel worden ingehaald. Je kunt de tweede aflevering van The Walking Dead season 6 vanavond op FOX kijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.