The Settlers release heeft oog voor detail [gezien op gamescom]

Article
vrijdag, 31 augustus 2018 om 15:03
the settlers release heeft oog voor detail gezien op gamescom 138099
Ubisoft kondigde tijdens gamescom ineens een nieuwe The Settlers release aan. Het wordt de achtste titel in de langlopende real-time strategie serie en wordt wederom ontwikkeld door Ubisoft Blue Byte. Met behulp van de Snowdrop engine belooft de game in ieder geval oog voor detail te hebben.
Wij zagen de game uitgebreid achter gesloten deuren tijdens gamescom en wat we zagen liet een flinke indruk achter. Dankzij de Snowdrop engine weet de game ondanks hetzelfde concept (bouw een stad en verdedigen maar) van de voorgangers toch te vernieuwen. Het gaat alleen nog wel even duren voordat de game uitkomt, want dat gaat nog tot het najaar van 2019 duren.

Nieuw sausje, hetzelfde concept

The Settlers ken je misschien nog wel van vroeger toen je klein was. Lekker op ontdekkingsreis gaan vanuit het comfort van eigen huis om vervolgens een stad te bouwen en die te verdedigen van alles wat er op je pad kwam. Met de The Settlers release zal er niet veel verandering te vinden zijn in deze basis, de innovatie is namelijk te vinden in de nieuwe engine waarop de game gebouwd is.
De Snowdrop engine wordt namelijk gebruikt om flink wat detail aan de game toe te voegen. Het zijn de kleine dingetjes waar je nu op kunt inzoomen die opvallen. Zo kun je precies zien hoe bessen geplukt worden of hoe een vis wordt gevangen door de bewoners van je dorpje. Dit wordt overigens gedaan door zowel de mannen als vrouwen die beide net zo snel werken, want het zijn immers gelijken.
138100

Goede werkpaarden

Om die stad op te bouwen heb je natuurlijk bevolking nodig en die komt langzaam maar zeker binnenstromen door bepaalde gebouwen neer te zetten. Dit is ook nodig om nieuwe plekken van het eiland te ontdekken. Deze gebouwen zijn vervolgens te upgraden, wat je voordeel geeft later in de game. Denk aan hogere productiviteit, meer mogelijkheden en meer grondstoffen.
Het zal je dan ook niet verbazen dat als je meer speelt je stad steeds groter wordt en de game steeds indrukwekkender en ingewikkelder wordt. Tijdens de demo werd er namelijk een sprong gemaakt naar een stad waar iemand twee uur gespeeld had. Hierdoor was er ineens een stad met meer dan 3000 bewoners die allemaal zelfstandig te werk gingen.
138101

De beste verdediging is de aanval

Zo’n indrukwekkende stad moet natuurlijk verdedigd worden tegen jaloerse, vijandige steden. Natuurlijk kun je dan ook muren bouwen om je stad te beschermen. Deze moet je vervolgens wel bemannen en zodra je dat instelt, zie je bijvoorbeeld gelijk dat de troepen naar de muur gaan om deze te bemannen.
Aangevallen worden betekent alleen ook dat er een tegenaanval moet komen. Deze kun je met formaties inplannen, met boogschutters achter, zwaardvechters in het midden en voorin nieuwe type, de beserkers. Die laatste is goed om boogschutters uit te schakelen die hoog op een muur of toren staan. Wanneer je een gevecht wint, wordt dat vervolgens natuurlijk ook goed gevierd te beginnen met de vlag die door de leider van het leger automatisch vervangen wordt.
138102

Vredige overname mogelijk in The Settlers release

Er is ook een nieuwe manier om vijandige structuur over te nemen, namelijk door middel van Honor, waarin een kampioen van je gebouwde stad tegen die van de tegenstander vecht. Als je kampioen wint (iets waar je alleen door middel van training op kunt voorbereiden), steunt het publiek van de tegenstander ook de winnaar waardoor een revolutie kan ontstaan in de vijandige stad. Het volk staat ineens achter de winnaar van het duel en dat verspreid als een plaag. Stop je dit niet, lijdt dit tot revolutie en als die slaagt kun je ook nog eens de stad van de tegenstander behouden zonder dat deze met de grond gelijk is gemaakt.
The Settlers release zal in het najaar van 2019 plaatsvinden en zal naast de singleplayer mogelijkheid ook een online multiplayer modus krijgen. Daarover zijn nu alleen nog geen details bekendgemaakt. Check onze speciale gamescom 2018 pagina voor alles wat we in Keulen gezien en gespeeld hebben.