The Order 1886 - Alles wat je moet weten

Article
maandag, 09 februari 2015 om 13:07
xgn google image
In het landschap van multiplayer geweld is het soms fijn om in games helemaal op jezelf aangewezen te zijn. The Order 1886 verschijnt later deze maand en is een singleplayer only avontuur. Een triple A titel die je bij je strot grijpt en niet meer loslaat. Lees nu alles wat je moet weten.

Wat is het?

Maak kennis met hoofdrolspeler Galahad, een lid van de ridders van de ronde tafel. The Order 1886 is een gloednieuwe exclusieve titel voor de PS4 van Sony. De third-person shooter neemt spelers mee naar het Victoriaanse Londen. De game is gebaseerd op echte elementen, maar is zo vrij om fantasie elementen te gebruiken. Een alternatieve geschiedenis dus.
Als speler wil je wel iets spannends voorgeschoteld krijgen om overhoop te kunnen knallen. The Order speelt daar goed op in door met allerlei vijanden op de proppen te komen. Zo vecht je onder meer tegen half breeds én rebellen. Lees vooral ook onze special over alle vijanden in The Order 1886.
66703

Voor wie is het?

The Order 1886 is voor iedere gamer die houdt van filmische vertellingen en een zwak heeft voor singleplayer verhalen. Klassiek genoeg krijg je enkel een singleplayer avontuur, maar wel meteen een meeslepende. Ook is de game zeer geschikt voor gamers die smelten voor prachtige graphics.
The Order 1886 is grafisch zo sterk dat je twijfelt of je een cutscene aan het bekijken bent of zelf al actie moet ondernemen. En natuurlijk, zodra je van shooters houdt, is deze er een om in de gaten te houden.
66704

Wat zijn de voordelen?

Ondanks dat je niet alles voor lief moet nemen, leer je wel een stukje over de geschiedenis. Want The Order 1886 zit vol met waargebeurde elementen. De hoofdrolspeler Galahad is lid van de Ronde Tafel, iets wat rechtstreeks komt uit de verhalen van koning Arthur. Hou je van mythologie en hou je van historie? Dan biedt The Order echt de ultieme mix.
En singleplayer only is natuurlijk een genot in het landschap der bugs en netwerken die om de haverklap gehackt lijken te worden. Wat er ook gebeurt, jij kan altijd The Order spelen!
66705

Wat zijn de nadelen?

Een kleine vrees is dat de singleplayer iets te lineair wordt, te rechttoe rechtaan. Dat is natuurlijk niets voor de gamers die onbeperkt willen exploreren en vrij rond willen lopen. Voor de rest lijkt The Order perfectie na te streven en zomaar de volgende motherfucking hit van Sony te worden!
66706

Succes gegarandeerd?

Een lastig te beantwoorden vraag. Maar als de vergelijking met Gears of War gelegd wordt door media de afgelopen maanden, dan lijkt het erop dat The Order 1886 zichzelf straks regelrecht in de picture schiet. Daarbij, vergeet even Gears of War. Want dat is appels met peren vergelijken.
The Order laat je onderdompelen in een Victoriaans Londen vol met brute wezens wat niets anders wordt dan een unieke beleving. 20 februari is dan ook de datum die jij in je agenda moet markeren. Dan ligt The Order 1886 in de schappen.
Lees hier alvast onze preview van The Order 1886, en je kunt de game natuurlijk ook pre-orderen!