Tri Force Heroes Tips & Tricks om goed samen te werken

  De prinses van het stijlvolle land Hytopia is vervloekt door een heks om voor altijd een hele saaie jumpsuit te dragen, het is verschrikkelijk! De koning van Hytopia roept helden op om zijn dochter Styla te redden. Bekijk nu onze Tri Force Heroes Tips & Tricks om te helpen!

  Een legende binnen het koninkrijk luidt namelijk dat drie helden samen komen om een totempaal te vormen. De koning van Hytopia gelooft heilig in deze legende en gelooft dat degenen die aan de eisen voldoen het land van Hytopia kunnen redden. Die helden zijn jij en je vrienden… of jij en twee onbekenden.

  Ondanks het feit The Legend of Zelda: Tri Force Heroes ook te spelen is met maar één speler, komt de game toch het best op zijn recht wanneer er goed en intensief samen gewerkt wordt tussen drie verschillende spelers. Maar hoe doe je dat precies? Lees het hier in een aantal Tri Force Heroes tips & tricks die wij voor jou en je medespelers op een rijtje hebben gezet.Links

  Communiceer met elkaar

  Goede communicatie is altijd belangrijk, maar in Tri Force Heroes hangt het leven van jou en je vriend er zo nu en dan van af. Zo worden in Tri Force Heroes de wel bekende levensenergie-hartjes dit keer gedeeld onder de drie spelers. Dit houdt in dat wanneer één speler goed te grazen wordt genomen door een vijand, jullie alle drie gedag kunnen zeggen tegen je hartjes.

  Goed communiceren dus, deel wat je wilt gaan doen met je medespelers. Dit kan door middel van het gebruiken van de communicatie icoontjes. Deel je plannen door te vragen of je medespelers met je mee willen lopen of roep ze gelijk op wanneer er gevaar dreigt.

  Gebruik de icoontjes, ze zijn er niet voor niets! Al is het maar om continu het cheerleader Link icoontje te spammen.

  Overleg

  Daarnaast is communiceren ook vaak de oplossing van puzzels of het verslaan van bepaalde vijanden. Dit los je voornamelijk op door de nieuwe totempaal mechanic. Vraag je medespelers naar je toe te komen en vorm een totempaal.

  Wanneer de drie Links op elkaar staan kunnen er opeens nieuwe hoogtes bereikt worden. Samen staan jullie sterk, letterlijk soms.

  Zo zullen er ook vijanden verschijnen die soms wel torenhoog zijn. Je zal dan ook geen schade bij ze aan kunnen richten wanneer alle drie de Links op de grond staan, dus is het de bedoeling dat de helden gauw op elkaar klauteren om korte metten te maken! Laat jouw medespelers weten dat het tijd is om een totempaal te vormen en jullie lossen het samen op.

  Let op elkaar

  Tri Force Heroes speel je als een team van drie, dus het is helemaal niet verkeerd om zo nu en dan even op elkaar te letten. Spring elkaar te hulp wanneer je merkt dat iemand het lastig heeft, het zijn namelijk ook jouw hartjes!

  Daarnaast maakt Tri Force Heroes ook weer gebruik van de energy gauge die geïntroduceerd werd in The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Deze is in Tri Force Heroes ook verdeeld onder de drie helden, en gaat nu dus nog sneller op dan in A Link Between Worlds.

  Teamwork

  Het kan namelijk niet zo zijn dat jij te veel energie gebruikt uit de Energy Gauge en hem per ongelijk op maakt, terwijl één van jouw medespelers precies in een levensgevaarlijke situatie zit en zich er alleen weet uit te werken met een bepaald voorwerp. Dat is dan botte pech zou je denken, maar het had voorkomen kunnen worden.

  Let goed op jullie gebruik van de Energy Gauge, en communiceer via het item icoontje wanneer op dat moment echt gebruik gemaakt moet worden van een bepaald voorwerp. Pijlen achter elkaar schieten is dus niet handig, want dan is de Energy Gauge zo leeg. Schiet een pijl en wacht daarna enkele seconden tot de Energy Gauge weer gevuld is. Zo kan iemand in de tussentijd ook weer gebruik maken van de Energy Gauge.

  Help elkaar

  Dit spreekt bijna voor zich, maar help je medespelers. De Drablands, de wereld waarin Tri Force Heroes zich afspeelt is gebouwd om in samen te werken. De meeste puzzels los je op door de koppen bij elkaar te steken en een totempaal te vormen of door in een bepaalde manier iedereen een bepaald vorm te laten gebruiken.

  Zo voelde in A Link Betweens Worlds de muur schildering transformatie al snel als de oplossing voor veel puzzels en vijanden, in Tri Force Heroes is het samen werken tussen de spelers dat. Zelfs de eindbazen die je vindt in de bekende Zelda kerkers moeten dit keer ook verlagen worden door goed samen te werken.

  Zo kunnen de Links elkaar op hogere plekken gooien om vanaf een andere hoogte aan te kunnen vallen of elkaar juist richting de baas te gooien wanneer er vanaf een afstand gevochten wordt. Dit maakt eindbaasgevechten een zeer creatieve ervaring en sommige bazen zijn puzzels op zich.

  Help

  Tri Force Heroes belooft een spel te worden waarin samenwerken meer centraal staat dan in welke Zelda game dan ook.

  Zijn jij en jouw kameraden klaar om Hytopia te redden van een kwaadaardige heks en de Drablands te verkennen? Het is bijna zo ver, want The Legend of Zelda: Tri Force Heroes verschijnt 23 oktober in de winkels.

  The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

  Verkijgbaar vanaf 23 october 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.