Top 5 meest bizarre sterfscènes uit de Purge films!

Article
dinsdag, 03 juli 2018 om 17:00
top 5 meest bizarre sterfscenes uit de purge films 134161 2
Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de Purge films. Terecht, want het zijn spannende films! Mooi dus dat het binnenkort tijd is voor The First Purge: de film draait vanaf 5 juli in de bioscoop. Tijdens de jaarlijkse Purge is criminaliteit voor twaalf uur legaal. Doordat mensen elkaar zomaar uit de weg kunnen ruimen, ontstaan soms de gekste situaties. Daarom hebben wij de meest bizarre sterfscènes in de films voor je op een rijtje gezet. Heb je de vorige Purge films nog niet gezien? Kijk dan uit voor spoilers!

5. The Purge - 'Thank You for Your Sacrifice'

In het eerste deel van The Purge volgen we de familie Sandlin die niks te maken wil hebben met het jaarlijkse bloedbad. De familie, die bestaat uit vader James (Ethan Hawke), moeder Mary, zoon Charlie en dochter Zoey, heeft zich voorbereid en de beste beveiliging voor The Purge aangeschaft. Vanaf het begin is al duidelijk dat niet alles gaat zoals de familie wil. Zo laat het gezin een onbekende man binnen die op de vlucht is voor een groep moordenaars. Nu klinkt het eng om een vreemde in huis te halen, maar de échte spanning begint pas wanneer de groep moordenaars voor de deur van de familie verschijnt....
De familie Sandlin besluit de onbekende niet aan zijn lot over te laten en houdt hem binnen. De groep is er niet van gediend en dringt het huis binnen. De familie lijkt geen kans te hebben, maar slaagt er toch in de ene na de andere moordenaar uit te schakelen. Alles lijkt bijna over te zijn, maar de leider van de groep heeft ze uiteindelijk toch onder de duim. Je zou bijna denken dat dit het einde van de familie is, maar dochter Zoey springt in en schiet de leider op spectaculaire wijze meerdere malen in zijn borst. Terecht een nummer 5 positie!
Deze spectaculaire scène heet Thank You for Your Sacrifice.
134163 1

4. The Purge Anarchy - 'Cheaters Deserve to Die'

In de volgende sterfscène van The Purge Anarchy vinden de overlevenden (Eva, Cali, Shane, Liz en Leo) een schuilplaats waar ze veilig de nacht door kunnen brengen. Tenminste, dat is het plan. Na het vluchten voor een moordlustige groep gemaskerde mannen zijn ze op weg naar het huis van de vrienden van Eva. Ze komen aan bij een familie waar ze eten en beschutting aangeboden krijgen. Ze denken eindelijk veilig te zijn, maar niets is wat het lijkt.
Er ontstaat ruzie tussen de twee zussen van de familie. Wat blijkt? Eén van hen gaat al lange tijd vreemd met de man van de ander. Zonder medelijden schiet de ene de andere zus neer! Dat zag niemand aankomen. Een bizarre dood, toch?
De titel van deze bizarre sterfscène is Cheaters Deserve to Die, heel toepasselijk!
134165 1

3. The Purge Anarchy - 'The Hunting Grounds'

We blijven nog even bij dezelfde film en gaan naar de nummer 3! Eva, Cali, Shane, Liz en Leo zijn helemaal ongedeerd uit het bloederige familiedrama gekomen. Dan wordt de groep ontvoerd en meegenomen naar een Purge evenement georganiseerd door rijke mensen. Ze belanden in een ziek spel waar ze niet uit kunnen ontsnappen en het op moeten nemen tegen de rijkelui.
In dit spel kunnen rijke mensen voor een hoge prijs op de groep mensen gaan jagen en deze stuk voor stuk afmaken met verschillende wapens. Alle wapens van de groep zijn afgenomen dus lijkt het alsof ze geen kans hebben tegenover de elite. Toch wordt de strijd erg spectaculair. Dat zorgt ervoor dat deze scène zeker in de lijst met beste sterfscènes thuishoort.
Deze scène uit The Purge Anarchy heet The Hunting Grounds.
134167 2

2. The Purge Election Year - 'All American'

De twee hoofdpersonen uit The Purge Election Year, Leo (Frank Grillo) en Charlie (Elizabeth Mitchell), lopen over straat wanneer ze langs een aantal lijken komen. Ten minste, ze denken dat het lijken zijn. Tot Leo en Charlie opeens door ze aangevallen worden…
De anti-Amerikanen die aanvallen zijn van buitenlandse afkomst en hebben de intentie om alle Amerikanen die ze tegenkomen te vermoorden. Ze omsingelen Leo en Charlie en bedreigen hen meerdere malen. Leo en Charlie hebben geen kans op ontsnapping, maar worden uiteindelijk gered door twee mensen (Marcos en Joe) die het allemaal zien gebeuren en de hele groep aanvallers uitroeien. De kans op overleven voor Leo en Charlie leek minuscuul, maar doordat Marcos en Joe de aanvallers toch heeft kunnen vermoorden, verdient dit moment een plekje in de lijst van bizarre sterfscènes.
Deze bizarre sterfscène uit The Purge Election Year heet All American.
134168 1

1. The Purge Election Year - 'Candy Girls'

En dan is het tijd voor de nummer 1! Welke bizarre moord was het gekst? In deze scène uit The Purge: Election Year volgen we Kimmy en haar vriendinnen. Zij hadden eerder dat jaar geprobeerd een chocoladereep te stelen uit een winkel van Joe Dixon. De meiden werden door de Joe betrapt en moesten de reep terug leggen. Ze werden destijds nog gematst door de eigenaar aangezien hij ook de politie had kunnen bellen, maar dit niet deed. Toch waren de meiden er niet van gediend.
Kimmy en haar vriendinnen keren terug naar de winkel tijdens The Purge en willen de eigenaar van de winkel, die hen betrapt had, omleggen. Een aantal van hen proberen binnen te komen door het ijzeren rolluik voor de winkel open te zagen, terwijl Kimmy met een vriendin op straat danst. Maar dan worden de twee bruut overreden door Laney, de vrouw van de winkeleigenaar. Deze meiden zijn duidelijk gestoord en verdienen daarom zeker een plekje in de lijst van gekke sterfscènes. Ook de onverwachte aanrijding van de dames zorgt voor hun plekje in de lijst.
De meiden die te zien zijn in de sterfscène heten de Candy Girls, daar is de scène dan ook naar vernoemd.

Kan je niet wachten tot The First Purge?

Als je niet kan wachten tot The First Purge uitkomt en nog even terug wil blikken op het eerste deel van The Purge, lees dan nog eens onze The Purge: Anarchy review terug.
THE FIRST PURGE draait vanaf 5 juli in de bioscoop, meer over de film kun je vinden op www.thepurge.nl