The Defenders team - Verhaal, krachten en vijanden

Article
zondag, 16 april 2017 om 14:03
xgn google image
In de zomer van dit jaar zal The Defenders op Netflix verschijnen. In deze serie werken verschillende superhelden samen, met als doel het redden van New York. Het The Defenders team bestaat uit vier superhelden, die elk hun eigen krachten en vijanden hebben.

Wie zijn The Defenders?

The Defenders brengt de verhalen van vier eenzame superhelden uit New York samen. Volgens Marvel, maker van de televisieseries over deze helden, speelt het verhaal van The Defenders zich af na de individuele seizoenen van elke superheld. De superhelden hebben elk hun eigen vijanden bestreden in hun eigen series, maar bundelen nu de krachten en vormen een team dat er op is gefocust om New York te beschermen voor het kwaad. In The Defenders is het kwaad aanwezig in de vorm van een mysterieuze groep genaamd The Hand.

Release van de serie

The Defenders zal aankomde zomer op Netflix verschijnen en zal uit acht aflevering bestaan, die elk een uur duren. Daarnaast wordt de serie in één keer op Netflix gezet, dus het is niet zo dat er elke week een nieuwe aflevering wordt toegevoegd. Goed nieuws dus, voor de bingewatchers onder ons!
the iron fist 108155

Iron Fist

Iron Fist gaat over Danny Rand, die na een lange tijd vermist te zijn geweest terugkeert naar New York. Hij was als kind vermist geraakt tijdens een vliegtuigongeluk, waarbij ook zijn ouders omkwamen. Na die dramatische gebeurtenis kwam het miljoenenbedrijf van zijn ouders, Rand Enterprises, in handen van de Meachums omdat men ervan uitging dat Danny ook was overleden.
Als hij terugkomt in New York en bij het bedrijf binnenstapt dat zijn ouders hebben opgebouwd, wordt hij echter enorm onvriendelijk ontvangen. De rest van het seizoen focust zich op hoe Danny weer onderdeel wordt van Rand Enterprises en zijn vete met de mysterieuze organisatie The Hand.

Superkracht

Terwijl hij vermist was, bevond Danny zich in de Himalayas. Daar werd hij onder de hoede genomen van een groep monniken en zij hebben Danny getraind in vechtsporten. Niks bijzonders zou je zeggen, maar dat is niet het enige wat Danny geleerd heeft.
De monniken hebben hem ook geleerd zijn chi te controleren en te gebruiken en Danny kan de kracht van zijn chi gebruiken om van zijn vuist een zeer krachtig wapen te maken waarmee hij door alles en iedereen heen kan slaan. Danny is bovendien de rijkste van het hele the Defenders team, wat niet onbelangrijk is.

Vijand

Aan het begin van de serie zijn vooral de Meachums Danny's grootste probleem. Naarmate het seizoen vordert blijkt echter dat er een veel groter probleem is: The Hand. The Hand is een groep die veel weg heeft van een sekte en ze hebben het op Danny en Rand Enterprises gemunt. Ook het The Defenders team zal het in hun eigen serie opnemen tegen The Hand.
daredevil 108160

Daredevil

Daredevil is een blinde advocaat. Zijn vader is vermoord toen hij klein was en daarom heeft Daredevil zich toegeweden aan het bevechten van criminaliteit. Overdag doet hij dit dus als advocaat en 's avonds verandert hij in de Daredevil en bevecht hij criminelen in de letterlijke zin van het woord. Daredevil is de enige superheld uit het The Defenders team die al twee individuele seizoenen achter zijn naam heeft staan.

Superkracht

Daredevils superkracht is dat zijn zintuigen enorm gevoelig zijn. Doordat hij op jonge leeftijd blind is geworden, hebben zijn andere zintuigen zich veel sterker ontwikkeld dan gewoonlijk. Dit zorgt er dus voor dat hij dingen beter kan ruiken, horen en voelen. Hij is ook nog eens erg bekwaam in hand-tot-hand gevechten.

Vijand

Daredevils grootste vijand uit seizoen een is Wilson Fisk. Fisk is een topcrimineel en aangezien het Daredevil's roeping is om te vechten tegen criminaliteit raken Fisk en Daredevil in conflict met elkaar. In het tweede seizoen van Daredevil speelt the Hand een rol. Deze organisatie zal ook weer terugkomen in de gezamenlijke serie waarin the Defenders team het tegen ze opneemt.
jessica jones 108161f1627047713

Jessica Jones

Jessica Jones is een privédetective met een alcoholverslaving en een posttraumatische stress stoornis. Die stoornis heeft ze overgehouden aan een auto-ongeluk waarbij haar beide ouders zijn overleden. Eigenlijk wilt Jessica helemaal geen superheld zijn, ze wil liever gewoon heel de dag drinken.
Ze heeft haar eigen detectivebureau in haar flat in New York, van waaruit ze mensen helpt met het oplossen van misdaden. Uiteindelijk komen de misdaden waar ze onderzoek naar doet haar wel heel bekend voor, aangezien ze kenmerken vertonen van een slechterik waar ze vroeger in contact mee is gekomen.

Superkracht

Jessica Jones is eigenlijk alleen heel sterk. Ze gebruikt haar bovennatuurlijke spierkracht vooral om te vechten en te 'vliegen', als je het zo kunt noemen. Zelf noemt ze het gecontroleerd vallen, wat waarschijnlijk een betere omschrijving is. Kortom, Jessica Jones is enorm sterk en kan super hoog springen. Jessica is waarschijnlijk het meest vindingrijke lid uit het The Defenders team.

Vijand

Kilgrave is geobsedeerd door Jessica Jones omdat zij de enige persoon is die ooit onder zijn krachten uit wist te komen. Eerst was hij verliefd op Jessica, maar nu zijn ze elkaars grootste vijanden. Kilgrave is een zeer geduchte vijand aangezien zijn superkracht is dat hij mensen alles kan laten doen wat hij tegen ze zegt. Deze kracht gebruikt hij bijvoorbeeld om gratis huurmoordenaars te creëren of om iemand in de gaten te laten houden.
luke cage 108162

Luke Cage

Luke Cage is een ex-gevangene die ten onrechte vastzat. Hij werkt in de keuken van een club en ook als hulpje in de kapperszaak van Pop, waar hij zich low-profile probeert te houden. Dit mislukt compleet als de kapperszaak waar Luke werkt overhoop wordt geschoten en Luke zich erop focust om de daders te laten boeten. Terwijl hij dat probeert, maakt hij kennis met een heel scala aan mensen die het hem zo moeilijk mogelijk proberen te maken.

Superkracht

Luke Cage heeft twee belangrijke superkrachten. Ten eerste is hij enorm sterk: hij kan bijvoorbeeld door muren heen slaan en rijdende auto's stoppen met zijn handen. Zijn tweede superkracht is dat zijn huid ondoordringbaar is.
Dit is zowel een voordeel, als hij beschoten wordt bijvoorbeeld, als een nadeel, wat duidelijk wordt als men probeert bloed bij hem af te nemen in het ziekenhuis. Luke Cage is waarschijnlijk de sterkste superheld uit het The Defenders team.

Vijand

Tijdens zijn avonturen in New York komt hij in aanraking met meerdere mensen die niet echt het beste met hem voor hebben. Een daarvan is Cottonmouth, oftewel Cornell Stokes. Cottonmouth is de eigenaar van de club waar Luke Cage werkt, maar hij handelt ook in wapens. Verder is er nog Shades, de handlanger van Cottonmouth die altijd een zonnebril draagt.
De laatste en waarschijnlijk de gevaarlijkste vijand van Luke is echter Diamondback, oftewel Willis Stryker. Willis is eigenlijk de enige die het Luke Cage echt moeilijk weet te maken, mede omdat hij een aantal vernuftige uitvindingen gebruikt om hem uit te schakelen en omdat Luke en Willis een verleden met elkaar hebben.

Populair Nieuws