Top 5 beste Battle Royale games - The Hunger Games in spelvorm

  Je hebt er nog nooit van gehoord, of je hebt er al meerdere uren in zitten: Battle Royale games. Op de PC is het genre al immens populair. Er komen steeds meer Battle Royale games uit en ook zien we veel games waarin het een speciale modus is. Dit zijn de vijf beste Battle Royale games volgens ons!

  Het idee van Battle Royale is simpel: een aantal spelers, soms zoveel als 100, wordt gedropt op een grote map en moet tegen elkaar vechten om te overleven. Wie als laatste overblijft, is de winnaar. In veel Battle Royale games moeten spelers eerst zoeken naar wapens en uitrusting waarna de map na een tijdje een stukje kleiner wordt, wat ervoor zorgt dat spelers in beweging moeten blijven om zo niet buiten de map dood te gaan.

  Een grote inspiratie voor de gamemodus zijn, je raadt het misschien al, films als The Hunger Games en de Japanse klassieker Battle Royale. Heb jij je dus altijd al eens in de rol van Katniss Everdeen willen wanen, dan zijn deze games misschien wel iets voor jou.

  In deze lijst zijn zowel games opgenomen die volledig om de Battle Royale modus draaien, als games die het ondersteunen als mod of extra spelmodus. Voor de top 5 is gekeken naar de populariteit en de kwaliteit van de verschillende Battle Royale games. Welke zijn jouw favoriet, en wat vind jij van het Battle Royale-genre? Laat het ons weten in de reacties!

  5. ARMA 3

  Een mil-sim shooter als ARMA 3 biedt de perfecte basis voor een Battle Royale gamemodus. Dat is wat PlayerUnkown, een mod-ontwikkelaar en momenteel de creative director van PlayerUnknown’s Battlegrounds (een game waar we later nog op terug komen), ook dacht. Dus ontwikkelde hij, samen met een aantal andere getalenteerde ontwikkelaars, de ARMA 3 Battle Royale mod.

  Wat de Battle Royale modus onderscheidt van de rest van de game, is het grote belang van tactiek en slimme positionering in deze gamemodus. Met een snelle time to kill moeten spelers goed nadenken over de stappen die zij zetten en de beslissingen die zij maken.

  Spelers moeten in de ARMA 3 Battle Royale mod uit een vliegtuig parachuteren, waar ze vervolgens op de al bestaande ARMA 3 map Altis zullen moeten vechten voor hun leven. Door een inkomende gaswolk worden de spelers naar elkaar toe gedreven en zullen de overgebleven spelers op willekeurige locaties met elkaar de strijd aangaan.

  4. Minecraft

  Je wist het misschien niet, maar de populariteit van het Battle Royale genre is ontstaan bij de populaire sandbox-game Minecraft. Evenals bij ARMA 3, is de Battle Royale gamemodus ontstaan als mod. Via speciale servers kunnen spelers de Battle Royale gamemodus spelen.

  Minecraft staat bekend om de creatieve manier waarop spelers de game kunnen benaderen, en dat is precies wat de Minecraft Hunger Games gamemodus onderscheidt van alle andere Battle Royale games. Op verschillende grote en soms ook indrukwekkende mappen die gecreëerd zijn door mensen uit de community kan de gamemodus namelijk gespeeld worden.

  In tegenstelling tot ARMA 3 Battle Royale beginnen spelers hier, net als in de The Hunger Games films, in een cirkel waar ze vervolgens moeten vechten voor wapens in het midden. Vervolgens zullen de spelers het tegen elkaar moeten opnemen in de grote open wereld. Als het te lang duurt en nog niet iedereen dood is, eindigt de game in een deathmatch waar de overgebleven spelers met elkaar moeten vechten in een kleinere arena.

  3. The Culling

  Met The Culling probeert ontwikkelaar Xaviant Games in te spelen op de stijgende populariteit van het Battle Royale genre. The Culling is namelijk, afgezien van het feit dat de game H1Z1 zich later opsplitste in twee games, de eerste standalone Battle Royale game. Er zijn geen mods nodig, want in The Culling draait het allemaal om Battle Royale.

  Op een afgelegen eiland hebben 16 deelnemers 20 minuten de tijd om alles te verkennen, te zoeken naar wapens, items te craften en vallen neer te zetten om zo andere spelers van het leven te beroven. De setting van The Culling is erg uniek en heeft veel weg van The Hunger Games. Bij iedere dood is een omroeper te horen die enthousiast omroept hoe iemand om het leven is gekomen.

  The Culling focust erg op het vechten met hakwapens, speren en geïmproviseerde knuppels. Wapens als pistolen en geweren zijn schaars. Weet je als speler een geweer te bemachtigen, dan ben je enorm in het voordeel. Je moet in The Culling dus goed nadenken over het zetten van vallen, om zo je tegenstander in een hinderlaag te overmeesteren.

  2. Player Unkown’s Battlegrounds

  Een grote naam in het Battle Royale genre die we hiervoor al genoemd hebben, is Player Unknown. Deze ontwikkelaar heeft namelijk meerdere Battle Royale mods gemaakt voor verschillende games. Na het ontwikkelen van zoveel mods besloot Player Unknown zich te focussen op het maken van een eigen Battle Royale game, en zo is Player Unkown’s Battlegrounds geboren.

  Battlegrounds is de meest recente game op deze lijst. Op 23 maart is de game Player Unknown’s Battlegrounds namelijk in Early Access gegaan op Steam. Hiervoor was de game nog in een gesloten beta.

  Vooral op Twitch heeft de game een enorme aanhang gekregen, waar de game dagelijks door duizenden mensen wordt gestreamd. Inmiddels zijn al een miljoen exemplaren van de game verkocht.

  Als ARMA 3 al jouw interesse wekte, dan is Battlegrounds waarschijnlijk iets waar jij ook in geïnteresseerd bent. De game pakt allerlei tactische elementen en combineert het met een simpele besturing en gameplay die voor iedereen, casual of hardcore gamer, toegankelijk is.

  1. H1Z1

  Wie het Battle Royale genre al kent, is het er waarschijnlijk mee eens dat H1Z1 de eerste plek pakt. De game is sinds zijn release ongekend populair op Twitch en YouTube. De game mag misschien niet naar jouw smaak zijn, met een snelle arcade stijl gameplay, toch kan je niet ontkennen dat H1Z1 de meest populaire Battle Royale game tot nu toe is.

  Aangezien H1Z1 door dezelfde ontwikkelaar is gemaakt als de ARMA 3 Battle Royale mod en Battlegrounds, is het idee redelijk hetzelfde. Spelers worden op een grote open map gedropt en moeten zien te overleven door een uitrusting te verzamelen die verspreid ligt over de verschillende locaties. Door een inkomende gaswolk worden de spelers dichter bij elkaar gedreven, waarna uiteindelijk één speler tot winnaar bekroond kan worden.

  H1Z1 is, net als Battlegrounds, ook in teams te spelen. Dus als je nog een paar vrienden hebt en je bent op zoek naar een leuke en spannende online game om in samen te werken, dan is H1Z1 zeker een aanrader.

  Dit waren de vijf beste Battle Royale games. Welke game zet jij op nummer een en wat vind jij van het Battle Royale genre? Laat het ons weten in de reacties!

  Minecraft

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.