5 Redenen om The 100 op Netflix te kijken - Genieten in de apocalyps

  Het eerste seizoen van The 100 kwam uit in 2014, maar het is tegenwoordig nog steeds een populaire serie op Netflix. Onlangs is de releasedatum van seizoen 6 bekendgemaakt, maar weet de serie het nu dan écht al vijf seizoenen lang interessant te houden? Wij geven jullie 5 redenen waarom je The 100 op Netflix zou moeten kijken.

  The CW

  Tof verhaal

  The 100 begint de serie al met de uitleg van het toffe verhaal wat zich af heeft gespeeld op de aarde. In The 100 is de wereld ondertussen vergaan door een nucleaire oorlog en mensen over de hele wereld schoten zichzelf de ruimte in. Deze ruimtestations hebben samen een groot ruimtestation gevormd, maar de voorraden worden schaars.

  Dit is niet heel gek, aangezien er op dat moment ongeveer 4000 mensen in het ruimteschip leven. Hier zijn vele regels aan vastgesteld en op elke overtreding staat de doodstraf, tenzij je minderjarig bent. Wanneer je minderjarig bent, word je opgesloten in een cel en word je opnieuw veroordeeld op je 18e.

  De enige kans op overleving is door honderd jonge gevangenen naar de aarde te sturen om te kijken of het ondertussen alweer mogelijk is om op de thuisplaneet te overleven. Deze jongeren komen alleen voor grote verrassingen en uitdagingen te staan, waardoor het lastig wordt om de rest van het ruimteschip te laten weten dat de aarde bewandelbaar is.

  The CW

  Powervrouwen

  Ondanks dat er soms een slechte hiërarchie heerst in de samenleving van The 100, is het fijn om te zeggen dat discriminatie omwille van sekse, seksualiteit of huidskleur niet bestaat. Sterker nog, vrouwen komen gemakkelijk aan de macht in deze serie en dit op verschillende manieren. Ze kunnen de leider zijn van een leger, de leider zijn van een crew of zelfs leider over iedereen.

  Hetzelfde geldt voor huidskleuren en seksualiteit. Niemand wordt raar aangekeken als ze homoseksueel zijn en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen verschillende etnische afkomsten. Dit komt waarschijnlijk omdat het ruimteschip dat werd gecombineerd bestond uit vele verschillende wereldlanden.

  Het geeft een fijn gevoel om te zien dat iedereen zo makkelijk geaccepteerd wordt, aangezien dit is hoe het in het echte leven ook zou moeten gaan. Het toont de mogelijkheid, helaas bestaat er wel een ander soort discriminatie in The 100. Het lijkt wel in het aard van de mens te zitten, iets wat The 100 graag naar voren laat komen. Dit geeft toegevoegde waarde aan Netflix, aangezien The 100 niet de enige serie op Netflix is die dit soort discriminatie tegengaat.

  The CW

  Elk seizoen is anders

  Bij veel series is te zien dat de inspiratie op gegeven moment op is. Bij The 100 is dit tot nu toe geen één keer het geval geweest. Bij elk seizoen hebben de makers iets nieuws weten te bedenken en naar aanleiding van de cliffhanger waar seizoen 5 mee is geëindigd zijn we er bijna zeker van dat ook seizoen 6 weer genoeg creativiteit zal bevatten.

  Daarnaast heeft de serie ook voor bijna ieder wat wils. Hoewel een grote deel van de kijkers van The 100 tieners zijn, is de serie ook geschikt voor fans van sci-fi en actie. Aangezien het moeilijk is om in te schatten wat er in de serie gaat gebeuren, blijft The 100 ook voor iedereen spannend. Bovendien is het momenteel voor bijna iedereen toegankelijk, aangezien The 100 simpelweg op Netflix staat.

  The CW

  Fantastische personages en ontwikkeling

  The 100 begint gelijk al met een aantal personages waar je van gaat houden en welke je waarschijnlijk zult haten. Dit is simpelweg iets wat series doen (Looking at you, Joffrey Baratheon). Deze serie weet dit alleen goed om te keren, want veel van de personages waar je van gaat houden, kunnen de grootste vijand worden en de grootste vijand je beste vriend.

  De ontwikkeling die deze personages doorstaan is simpelweg fantastisch uitgewerkt en uitgevoerd, omdat je de logica voelt achter deze ontwikkelingen. Je ziet alles wat deze personages doorstaan en kunt daardoor sympathie voelen voor de veranderingen die zij maken (of absoluut niet, die zitten er ook tussen).

  De personages maken deze serie en worden ook prachtig geacteerd. Dit is een van de redenen dat je The 100 op Netflix zou moeten kijken, het acteerwerk van deze sterren bewonderen. Lindsey Morgan straalt in haar rol als badass Raven, Marie Avgeropoulos past perfect in haar rol als Octavia en Richard Harmon speelt tot in perfectie de rol van Murphy, de sarcastische klootzak. Dit zijn nog maar een paar van de fantastische acteurs in deze serie.

  The CW

  Een les voor ons allemaal

  In onze wereld is er tegenwoordig altijd wel ergens oorlog. Of het nu gaat om een stuk grond of om geloof, het gaat altijd ook ten koste van onze planeet. Met het aantal kernwapens die er op aarde bestaan zou de wereld zoals wij het nu kennen kunnen worden weggevaagd, dus eigenlijk moeten we voorzichtig zijn met de manier waarop we nu kunnen leven.

  In The 100 wordt deze duistere aard van de mens ook duidelijk naar voren gebracht. Zelfs nadat de oorlog de wereld ten einde bracht, worden er nog steeds oorlogsverklaringen gedaan. Dat is een hele goede reden dat iedereen, inclusief wereldleiders, The 100 op Netflix zouden moeten kijken. Misschien zou het ons kunnen behoeden van het einde van de aarde.

  The 100 op Netflix is het kijken waard

  Dit waren 5 redenen waarom The 100 het waard is om te kijken, vooral als je toch al een abonnement hebt voor Netflix. Nog steeds niet overtuigd? Lees dan onze The 100 seizoen 1 review om te bekijken of de serie iets voor jou is.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.