Teufel wil met Zola de beste gaming headset van 2022 leveren

Article
dinsdag, 22 november 2022 om 18:00
teufel zola 5f1668080583
De concurrentie op het gebied van gaming headsets is vandaag de dag enorm, met bijna maandelijks nieuwe modellen die ten tonele verschijnen. Met de Zola wil Teufel de beste gaming headset van 2022 leveren, dankzij deze features.

Surround Sound op je hoofd

Teufel is een zeer ervaren audiomerk, dat al bestaat sinds 1979. Die ervaring is duidelijk te horen met de nieuwe Teufel Zola. De gaming headset heeft namelijk een neutrale en gebalanceerde frequency response en richt zich niet puur op bombast - zoals een aantal concurrenten wel doen. Daardoor kan je genieten van alles wat een game te bieden heeft op het gebied van audio.
Dat geldt helemaal wanneer je de USB-dongle aansluit op de 3.5mm-kabel van de Teufel Zola. Dit kleine apparaatje biedt namelijk de DTS Headphone X 2.0-technologie en simuleert een 7.1 Surround Sound-geluid. Hoewel de positionele audio van de Teufel Zola al goed is, wordt het met de dongle naar een nog hoger niveau getild. Het voelt bijna aan als valsspelen wanneer je precies weet wanneer een vijand om de hoek komt gelopen in een first person shooter.
teufel zola 2f1668007668

Bruikbaar op alle platformen

Als je je gaming headset op meerdere platformen wil gebruiken, dan hoef je met de Teufel Zola niet op zoek te gaan naar drie verschillende koptelefoons. Hoewel de dongle namelijk alleen te gebruiken is op PC, kan je de Zola met de standaard kabel gebruiken op elk apparaat dat een 3.5mm-ingang heeft. Of dat nu je PC is, een Xbox, PlayStation, Nintendo Switch of zelfs je smartphone.
Je hoeft bovendien geen aparte software te downloaden of door andere hoepels te springen. Plug de kabel in de 3.5mm-port en je bent klaar om te gaan gamen. En als je tijdens het spelen het volume wil aanpassen of jezelf op mute wil zetten, dan kan je dat eenvoudig doen via de in-line controls.
teufel zola kleuren accessoiresf1669196194

Voor ieder wat wils

De meeste gaming headsets die tegenwoordig uitkomen hebben een standaard zwart kleurtje en kan je vervolgens met RGB-verlichting aanpassen naar smaak. Teufel heeft met de Zola alleen voor een compleet andere aanpak gekozen.
De gaming headset is namelijk niet alleen in het zwart te krijgen, maar in heel veel verschillende kleuren. Zo kan je kiezen voor een clean wit uiterlijk - wat officieel lichtgrijs is - of voor fleurige varianten als Coral, Grape/Aqua en Honeycomb. Je kan dus kiezen voor een zakelijk kleurtje of juist een vrolijk kleurtje op je hoofd zetten. Er is voor ieder wat wils!
teufel zola 6f1668080743

Comfort om van te dromen

Gamers staan erom bekend urenlang achter elkaar kunnen gamen. Wanneer je helemaal in een goede titel zit, dan kunnen de uurtjes ook voorbij vliegen zonder dat je het doorhebt. Maar het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je geen last van je oren krijgt of een pijnlijke plek bovenop je hoofd.
Gelukkig hoef je je daar met de Teufel Zola geen zorgen om te maken. De oorkussens zijn gemaakt van memory foam met een zachte stof eromheen, waardoor je oren helemaal verwend worden. Datzelfde geldt voor de hoofdband. Voor dat gedeelte gebruikt Teufel een ander soort foam, maar die is alsnog even comfortabel. Doordat de gaming headset ook nog eens heel licht is, verdwijnt hij na verloop van tijd gewoon van je hoofd.
teufel zola 3f1668007789

Betaalbaar prijskaartje

Misschien nog wel het belangrijkste aspect van een gaming headset in 2022 in de prijs. We hebben allemaal te maken met een sterk stijgende inflatie, torenhoge energiekosten en ook de dagelijkse boodschappen worden steeds duurder. Niet iedereen heeft dan ook het geld om een flagship gaming headset te kopen van 300 euro of meer.
Teufel heeft daarom een prijskaartje van 130 euro aan de Zola gehangen. Door bepaalde features over te slaan die niet essentieel zijn voor een gaming headset, zoals RGB-verlichting en active noise cancelling, kan er flink op de prijs worden bespaard. En daarmee is de Teufel Zola een zeer aantrekkelijke koptelefoon voor een breed publiek!
Dit artikel is in samenwerking met Teufel.