Teslagrad gameplay bevat aantrekkingskracht - 5 coole features

Article
donderdag, 29 januari 2015 om 12:19
xgn google image
Teslagrad is "magnetisch aantrekkelijk". Dat concludeerde onze Rick in zijn recensie. De game kwam eerder al digitaal uit, maar voor de hoesjeshunters onder ons is er goed nieuws: Teslagrad is binnenkort ook in de winkels te koop. De moeite waard, we leggen dit uit in 5 keer de aantrekkingskracht van Teslagrad!

Uitdaging genoeg in Teslagrad

Teslagrad is een uitdagende game. Verwacht geen levensbalk, hartjes of andere dingen. Als je één keer geraakt wordt, ben je ook gelijk dood en kun je opnieuw beginnen. Helemaal opnieuw? Nee, gelukkig niet. Want er zijn genoeg checkpoints!
Wat de game zo moeilijk maakt, is dat alles draait om precisie. Je moet heel precies timen om die ene sprong te halen waarmee je de afgrond vermijdt. En je moet heel precies snelheid maken om niet door die ene stomme vogel gebeten te worden. Kortom, wat je doet, time juist. Een beetje het trial en error principe. Weet wel dat je nooit je controller weggooit, want Teslagrad is verslavend!
66162 1

Spelen met krachten in Teslagrad

In Teslagrad ben jij lid van de 'Teslamancers'. Het wapenfeit van jou is elektrotechniek. Je speelt continu met de kleuren rood en blauw, een tof idee wat we eerder zagen in Outland. Je kunt met je vuisten rood en blauw stoten. Ook zijn er blauwe en rode objecten voortdurend in de levels aanwezig. Het is continu een kwestie van aantrekken.
Lange leve het idee van magneten. Als je op een rood plateautje staat, en je de blauwe handschoen gebruikt, gebeurt er niet zoveel. Maar als je dan opeens met rood een klap geeft, schiet je omhoog. De game zit boordevol puzzels die continu op deze manier opgelost moeten worden. Super cool!
66163 2

Metroidvania

Zoals Rick al eerder schreef in zijn Teslagrad recensie, is dat de basis van het spel een Metroidvania-achtig puzzel platformer betreft. Teslagrad geeft je alle vrijheid van de wereld, want je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Verken vooral alle paden! Wederom: verslavend!
Teslagrad heeft geen plattegrond, dus soms vraag je je af waar je heen moet. Maar oefening baart kunst! Al snel ken je allerlei gangetjes en weet je waar je al wel of niet bent geweest. Het is in ieder geval tof om de hele wereld van Teslagrad op eigen houtje te verkennen.
66164 1

Items verzamelen

De achievements of trophy's van Teslagrad krijg je niet zomaar in de schoot geworpen. Je moet er wel een beetje je best voor doen. Het is een kwestie van elk hoekje en gaatje ontdekken in Teslagrad om allemaal items te vinden waarmee je weer lekker achievements/trophies kunt verzamelen.
Als je denkt dat je ergens niet langs kunt, kan het vaak wel. Al is het alleen al dat je een extra kracht krijgt en weer een oud pad opnieuw bewandelt om dan wél op dat ene plekje te komen.
66165 1

Het stijltje is prachtig

Teslagrad ziet er uniek uit. Maar hoe kan het ook anders? De gehele game is handgetekend en dat ziet er verbluffend uit. Wat de game ook apart maakt is dat er met geen woord gesproken wordt.
En toch grijpt de game je meteen bij de strot als je in het begin achterna gezeten wordt en je alleen maar kan rennen voor je leven. Waar je ook komt in Teslagrad, de hele wereld ziet er mooi uit. Wel een beetje somber, omdat je in een toren zit, maar dat draagt dan ook meteen bij aan de ietwat duistere sfeer van Teslagrad!