Super Street The Game Details - Old school auto's pimpen

Article
zaterdag, 15 september 2018 om 10:02
xgn google image
Het komt niet vaak voorbij dat er een game van Nederlandse bodem verschijnt, al helemaal niet in het racing genre. Daarom waren wij enthousiast om tijdens gamescom 2018 aan de slag te gaan met Super Street: The Game. Wat is het precies? Wij hebben alle details over Super Street: The Game voor jullie!

Gebaseerd op het Super Street tijdschrift

Zoals de titel van de game misschien al verklapt, is Super Street: The Game gebaseerd op Super Street. Nu is dit voor de gemiddelde gamer misschien niet een hele bekende naam. Desondanks is er rondom Super Street een diepgaande subcultuur die goed is uit te breiden in een videogame. Wat is Super Street dan precies?
Super Street is van oorsprong een tijdschrift volledig gericht op het aanpassen (tunen) van auto's. Waar Super Street zich onderscheidt van de tuning waar je in eerste instantie aan denkt, is de auto's zelf die door de Super Street fanaten aangepast worden. Het gaat hier namelijk niet om Ferrarri's, Porsches of Lamborghini's. Nee, Super Street richt zich bijna exclusief op compacte middenklasse auto's die oorspronkelijk dus geen sportauto's zijn.
De cultuur rondom Super Street draait dus om het veranderen van een saaie, kleine auto in een waar racemonster. 'Built, not bought' is de slogan, en wanneer je foto's opzoekt van Super Street auto's dan snap je dat meteen. Dit is dan ook de fundering waarop Super Street: The Game gebaseerd is. Begin met een basisauto die je vervolgens helemaal naar je eigen voorkeuren ombouwt naar jouw eigen creatie.
138860

Een old school arcaderacer

Bij racing games zijn er eigenlijk maar twee mogelijkheden; kiezen voor een zo realistisch mogelijke ervaring, of gaan voor een arcadegevoel waarbij echt autorijden niet gesimuleerd wordt. Super Street The Game kiest voor dit laatste. De gameplay zou je het beste kunnen vergelijken met de klassieker Need for Speed: Most Wanted uit 2005.
Het idee is dat je in Super Street The Game je niet netjes aan de regels houdt, maar lekker vies mag rijden. Je krijgt geen strafpunten voor het gewelddadig aan het kant rijden van tegestanders, maar verwacht dan ook niet dat zij netjes zullen rijden. Wij maakten mee dat we meerdere keren opzij gebeukt werden door de computerbestuurde tegenstanders.
Dit element is ook terug te zien in de manier waarop botsingen werken in de game. Als je te ruigt rijdt neemt je auto veel schade, breken er stukken af en bestaat de kans zelfs dat je crasht en opnieuw moet spawnen als je tè wild rijdt. Wederom telt dit evengoed voor de tegenstanders als voor jijzelf, dus inhouden is zeker niet nodig.
138862

Details over customization in Super Street The Game

Waar de game echt om draait is de tuning van je auto. Gelukkig heeft Super Street The Game op dat gebied genoeg details waaruit blijkt dat het een hemel voor pimpfans gaat worden, want auto's zijn op flink wat gebieden aan te passen. Exterieur, prestaties, wielen, lichten en het interieur zijn naar believen aan te passen. Je begint met een roestig oud barrel dat je langzamerhand omtovert in een superwagen.
Omdat de game een licenties heeft voor echt bestaande auto's, zal je niet kunnen beginnen met een bestaande auto en die aanpassen. Super Street The Game heeft wel meer dan 700 verschillende individuele onderdelen, dus je kan wel gewoon alle details van je favoriete auto namaken met de beschikbare onderdelen. Denk aan verschillende bumpers, motorkappen, spoilers, bumpers, koplampen, banden, velgen en meer. Als je klaar bent met onderdelen kan je verder naar de verf een de auto verven in een opvallende kleuren en effecten.
Jammer is wel dat al dit moois al snel vergaat tijdens het racen. Zoals we eerder omschreven kunnen auto's compleet kapot, maar wij kregen het gevoel dat dit net wat te makkelijk ging. Bijna alsof de auto's gemaakt waren van papier maché en bij de kleinste stoot al de motorkap verloren of de deuren los gingen hangen.
Of Super Street: The Game het succesvol kan opnemen tegen de grote jongens als Forza en Need for Speed weten we niet zeker, maar de passie voor Super Street en het tunen kwam in ieder geval goed bij ons aan. Aan de details hoeft het in ieder geval niet te liggen, want Super Street The Game lijkt de subcultuur prima te representeren.
Super Street: The Game is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De game komt op een nog onbekende datum naar de Nintendo Switch.

Populair Nieuws

Laatste Reacties