Super Smash Bros Ultimate Tips & Tricks - Een handleiding voor winnaars

  Het grootste knokfeest van de eeuw kan beginnen! Met Super Smash Bros Ultimate kun je met meer dan zeventig verschillende personages de strijd aan gaan tegen vrienden en vreemden online. Met deze Super Smash Bros Ultimate Tips & Tricks garandeer je jezelf telkens weer de winst.

  De sleutel tot succes in Smash Ultimate is op vele manieren te definiëren. Het heeft te maken met het leren van de besturing, het kiezen van de goede vechtersbazen en natuurlijk wat voor soort gevecht je aan gaat. Het zijn alleen niet de enige Super Smash Bros Ultimate Tips & Tricks die we voor je hebben, maar we lopen op de zaken vooruit. Laten we beginnen met hoe je het snelst de besturing onder de knie krijgt.

  De magische 'S' in Smash

  Naast dat je twee verschillende soorten aanvallen kunt uitvoeren in Smash Ultimate, is er één knop die je nooit mag vergeten. De rechtertrekker op je controller is van levensbelang om goed te worden in het vechten, want daarmee gebruik je je schild. De eerste tip van onze Super Smash Bros Tips & Tricks is dan ook het leren gebruiken van je schild.

  Wanneer je op het goede moment je schild gebruikt, kun je de sterkste aanvallen blokkeren om vervolgens vernietigend uit te halen. Dat niet alleen, want wanneer je je schild gebruikt en naar links of rechts loopt ontwijk je een volledige aanval. Daarmee geef je jezelf net genoeg tijd om de tegenaanval in te zetten die de vijand niet aan ziet komen. Zelfs in de lucht kun je je schild gebruiken of ontwijken, dus vergeet deze tip niet te gebruiken!

  Houd er wel rekening mee dat je een schild niet te veel gebruikt. Hoe meer aanvallen je blokkeert, des te kleiner je schild wordt. Uiteindelijk kan het schild breken waarna je écht in de problemen komt. Probeer je schild dus alleen te gebruiken in gevallen van nood. Verder is ontwijken je vriend.

  De tactische keuze

  De tweede van onze Super Smash Bros Ultimate Tips & Tricks is het weten welk personage geschikt is voor jouw speelstijl. Als je beter uit de voeten kunt met snelle en lichte personages is iemand als Fox ideaal voor jou. Sterke en slome personages zijn beter voor wie goed is met timing en kan dan het beste voor iemand als Donkey Kong of King K Rool kiezen.

  Deze verschillende soorten personages hebben allemaal hun voor- en nadelen. Snellere en lichtere personages kunnen snel veel schade aanrichten, maar hebben moeite met het lanceren van andere vechters. De zwaardere personages zijn vel sterker en zullen de rest zonder enige moeite weg meppen, maar wanneer je mist ben je wel open voor een tegenaanval.

  Dan heb je nog de personages die hiertussen vallen. Personages als Mario en Captain Falcon die een balans hebben van de eerder genoemde eigenschappen. Hier houdt het alleen nog niet op, want sommige personages werken beter als je van een afstandje vecht (denk aan Link met zijn pijl en boog). Ook zijn er personages die een groter bereik hebben dankzij een zwaard, zoals Cloud of Marth dus het beste is om van ieder type te proeven om vervolgens je favoriet te kiezen.

  Een goed begin is het halve werk

  Wanneer je eenmaal je perfecte vechtersbaas gevonden hebt, is het zaak dat je de verschillende trucjes leert die er op in arena’s zijn. Op sommige stages gebeurt er namelijk veel in de achtergrond en dat heeft invloed op het gevecht. Zo kan een ruimteschip op Corneria je maar zo overhoop schieten en dat wil je natuurlijk niet hebben.

  De volgende van onze Super Smash Bros Tips & Tricks is daarom het leren van hoe de stages in elkaar zitten. Als je van te voren weet wat er mogelijk gaat gebeuren, heb je direct al een voorsprong op je tegenstander. Die zal geen idee hebben wat hem of haar te wachten staat en wanneer ze door verbazing afgeleid zijn is het jouw moment om toe te slaan.

  Ook belangrijk is dat je een personage kiest dat goed past bij de stage waarop je gaat spelen. In Smash Bros Ultimate kies je nu een level vóór dat je een personage kiest, dus je kan heel goed strategisch een keuze maken. Sommige personages kunnen beter springen, dus gebruik hen op een level waarin je makkelijk van de rand kan vallen zoals Skyworld of Pilotwings. Bij grotere levels als Temple of Onett is dat niet nodig.

  Heers in de chaos

  De volgende van onze Super Smash Bros Ultimate Tips & Tricks is een klein vervolg op onze vorige tip, maar legt de lat net wat hoger. Wanneer je bekend bent met alle stages en je ultieme personage hebt gekozen is het tijd om de meester van chaos te worden. Dit kun je het allerbeste doen door de voorwerpen te gebruiken die gedurende een strijd verschijnen.

  Het is de beste manier om chaos te creëren, want je vijanden zullen geen idee hebben wat hun overkomt. Van Pokémon die voor je strijden tot personages als Shovel Knight die je een helpende hand lenen, er is geen houden meer aan. Je tovert als het ware je eigen privéleger tevoorschijn die er al snel voor zorgen dat je vijanden beven van angst.

  De ultieme Smash

  De laatste van onze Super Smash Bros Ultimate Tips & Tricks is het leren gebruiken van de Smashbal. Eens in de zoveel tijd komt deze namelijk tevoorschijn en wie die kapot weet te slaan, krijgt de mogelijkheid om een ware genadeklap uit te delen. Door je superaanval te gebruiken laat je een aanval los die zo meedogenloos is dat je vijanden er zo snel mogelijk voor wegrennen.

  Daarom is het belangrijk dat je goed leert te timen, want de Smashbal-aanval heeft alleen nut als er vijanden in je buurt zijn. Je moet op precies het goede moment de aanval activeren om vijanden er in mee te sleuren. Doe je dit goed en hebben je vijanden al flink wat schade? Dan kun je er op rekenen dat je ze met deze aanval uit het veld weet te slaan!

  De beste Super Smash Bros Ultimate Tips & Tricks

  Met deze Super Smash Bros Ultimate Tips & Tricks kom je als winnaar uit de bus. Versla je vrienden en wordt een heerser van het slagveld. Als je nog twijfelt over de game kun je onze Super Smash Bros Ultimate Review lezen om erachter te komen of Smash Ultimate het spelen waard is.

  Super Smash Bros Ultimate is vanaf 7 december verkrijgbaar op de Nintendo Switch.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.