Super Mario Maker update - De 5 grootste veranderingen

Article
donderdag, 29 oktober 2015 om 8:33
xgn google image
Super Mario Maker verscheen eerder dit jaar en werd meteen positief ontvangen door het publiek. Wel miste de game enkele belangrijke features zoals een mid-point checkpoint. Nu is er een Super Mario Maker update aangekondigd die klassieke features terugbrengt. De update wordt 4 november uitgebracht.

Checkpoints

Een grote toevoeging in Super Mario Maker na de update zijn de mid-level checkpoints. Als levelontwerper kun je nu vlaggetjes aan je level toevoegen, waardoor de spelers van het level tijdens het spelen terug kunnen keren naar dat punt. Voor spelers is dit zeker een goede toevoeging, want om elke keer terug te keren naar het begin van het level is ook niet altijd even fijn.
Om zo'n vlag aan je level toe te voegen moet je het pijltje schudden dat je op je palette ziet wanneer je een level aan het bouwen bent. Hoeveel vlaggen je per level kunt toevoegen is nog niet bekend.
Checkpoints kennen we natuurlijk al een lange tijd in de Mario wereld, dus dat deze optie nu ook in Super Mario Maker te vinden is komt niet als een verrassing. Je kunt de vlaggen in nieuwe levels toevoegen, maar ook eerder gecreëerde levels kunnen een checkpoint krijgen.
80813

Dubbele power-ups

Een van de andere grote vernieuwingen in de Super Mario Maker update is dat je nu verschillende power-ups kunt krijgen van een power-up blokje, afhankelijk van Mario. Dit betekent dat een Super Mario bijvoorbeeld een andere power-up kan krijgen dan een gewone Mario.
Je kunt bij het maken van je level nu twee power-ups in één blokje slepen. Je kunt bijvoorbeeld een Super Mushroom en een Fire Flower samenvoegen, waarbij een gewone Mario de Super Mushroom ontgrendelt en een Super Mario de Fire Flower krijgt.
Op deze manier kan je ook als Super Mario nog een power-up ontvangen, aangezien je een Mega Mushroom niet kunt gebruiken in deze staat. De power-ups hangen dus nu af van de staat waar je karakter zich in bevindt. Ook deze feature is al eerder in de Mario games gezien en komt nu dan ook naar Super Mario Maker op de Wii U.
80814

Nieuwe Event Courses

Ook krijg je bij de update gloednieuwe Event Courses. Deze laten alle speciale levels in Super Mario Maker zien die zijn gemaakt door Nintendo werknemers of door partners van Nintendo. Ook zie je hier bijvoorbeeld populaire levels gemaakt door Facebook werknemers.
De eerste Event Course gaat Ship Love heten, dat een level is dat gemaakt is tijdens een Facebook hackaton eerder dit jaar. Ook gaat Nintendo een speciaal level vrijgeven dat tijdens het Omegathon event op PAX Prime 2015 als finale level werd gebruikt.
80815

Meer uitdaging bij Gnat Attack game

Je krijgt bij de update nu ook de mogelijkheid om een moeilijkere versie van de al bestaande Gnat Attack mini game te spelen. De mini game werd geopend zodra er drie vliegen opeens in je bouwscherm verschijnen. Wanneer je een muncher schudt in dit scherm dan verschijnen er nog meer. Als je er drie plet dan verschijnt de Gnat Attack game.
Bij de update wordt de game een stukje moeilijker. Zodra je nu de muncher schudt, dan verschijnt er een gigantische vlieg. Als je deze vlieg plet dan verschijnt de mini game, maar is het wel een stuk moeilijk deze game uit te spelen dan voorheen.
Deze minigame werd al eerder gezien in Mario Paint, een Mario game die in 1992 voor het eerst uitkwam. Super Mario Maker is de eerste game die deze minigame weer introduceert sinds Mario Paint.
80816

Online Makers Nintendo levels

Speciaal voor de Super Mario Maker gebruikers, die op zoek zijn naar een super goed level is er nu ook een nieuwe optie toegevoegd aan de game. In de online Course World sectie komt nu een nieuwe feature genaamd Official Makers.
Deze sectie bevat levels die gecreëerd zijn door officiële Nintendo werknemers en ook een Event Courses sectie waarin levels staan die gemaakt zijn door partners van Nintendo. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het level van Facebook dat onlangs is verschenen genaamd hackaton.
Er wordt een nieuwe tab toegevoegd op de hoofdpagina van de game, waar een Toad icoontje je naar de Event Courses pagina brengt. Deze nieuwe optie is zeker handig voor spelers die geen zin hebben om lang te zoeken naar een goed level.