Wat we weten over de Super Lucky's Tale gameplay [Gespeeld op E3 2017]

Article
dinsdag, 13 juni 2017 om 17:32
xgn google image
Tijdens Microsofts E3 persconferentie werd Super Lucky's Tale uit de doeken gedaan, een nieuwe platformer voor de Xbox One en voor Windows 10. Wij zijn al even aan de slag gegaan met deze kleurrijke en speelse game, en alles over de Super Lucky's Tale gameplay lees je hier!
Super Lucky's Tale is de opvolger van een virtual reality game die afgelopen jaar verscheen, genaamd Lucky's Tale. Deze game kwam oorspronkelijk uit als launchgame voor de Oculus Rift, waarbij features zoals head tracking gebruikt werden om de game te besturen.
Geen virtual reality deze keer, maar Super Lucky's Tale kenmerkt zich wederom door een prachtige kleurrijke wereld die enorm speels aandoet. Zeker met de kracht van de Xbox One X ziet de game er geweldig uit, waarbij de kleuren van het scherm spatten. Deze platformer komt tegelijkertijd uit met de Xbox One X en zal op dit platform volledig in 4K te spelen zijn.

113610

Een paarse kat

Tijdens onze Super Lucky's Tale gameplay sessie kwamen we oog in oog te staan met Master Mitten of the Meowlin Temple, een paars katachtig wezen dat Lucky allerlei opdrachten laat doorlopen. Uiteindelijk zul je met Master Mitten moeten vechten in een kleine arena, maar voor het zo ver is moet je nog een hoop doen. Eerst moet je namelijk de gigantische Great Golem uit zijn slaap opwekken.
Dit doe je door de hoofden van drie mini golems naar hun desbetreffende lichamen te brengen. Je merkt hierbij gelijk al dat Super Lucky's Tale je weinig bij de hand neemt. Je krijgt even kort verteld wat je moet doen, maar daar blijft het dan ook bij. Er zijn geen buttom prompts in de game te vinden (alhoewel deze soms wel handig zouden zijn) en je krijgt geen extra hints.
113611

Neemt je niet bij de hand

Dit maakt Super Lucky's Tale nog een vrij uitdagende platformer. Om te zeggen dat het moeilijk is gaat te ver, maar je moet zeker even nadenken bij wat je doet en niet alles wordt voorgekauwd. Ook wordt het beloond wanneer je zelf op onderzoek uit gaat; zo kom je terecht in gebieden met extra munten of zelfs juwelen.
Tijdens het spelen van Super Lucky's Tale ben je bovendien niet slechts heen en weer aan het rennen. Bewegingen als springen en met name onder de grond kruipen maken een groot onderdeel uit van de gameplay. Zo kan je op sommige plekken alleen komen wanneer je onder een obstakel door kruipt.
Nadat de Great Golem is ontwaakt, kom je in een geheel ander gebied terecht, de Gauntlet of Fire. Hier kom je Master Mitten weer tegen, die je vertelt dat je de Lord Ember moet ontwaken. Dit doe je weer op dezelfde manier als bij de vorige proef; door de hoofden van golems naar hun lichamen te brengen. Hier begon de herhaling in de Super Lucky's Tale gameplay ons een klein beetje te bekruipen, maar de compleet andere omgeving en gevaren zorgden er wel voor dat het interessant bleef.
113612

Verschillende gevaren

Waar je eerder nog met vrij weinig gevaar te maken kreeg en alleen wat plantachtige vijanden tegenkwam, schuilt er nu groot gevaar in de vorm van een hele hoop vuurballen. Goede timing is hierbij essentieel; doordat je het hoofd van de golem bij je draagt kan je niet zo snel bewegen als normaal. Bovendien moet je op het juiste moment op bewegende platformen staan om verder te komen, en dat alles terwijl je grote gloeiend hete vuurballen ontwijkt.
Tegen het einde van de demo kwamen we in een soort arena terecht, waar we het moesten opnemen tegen Master Mittens. Dit baasgevecht had een andere insteek dan de rest van de demo, maar wederom werd niet uitgelegd wat je precies moest doen: daar moest je zelf achter komen. Het gevecht was opgebouwd uit verschillende rondes, waarbij je vijanden moest verslaan en vuurballen moest ontwijken. Door genoeg vijanden in de richting van Master Mittens te lanceren, werd de paarse kat uiteindelijk verslagen.
113613

Enorm speelse platformer

Super Lucky's Tale is een prachtige platformer die door zijn speelse insteek leuk is voor jong en oud. De avonturen van de vrolijke Lucky lijken garant te staan voor een hoop platformplezier. De game grijpt terug naar klassieke platformtitels en de ontwikkelaars willen spelers van Super Lucky's Tale hetzelfde gevoel geven dat ze kregen tijdens het spelen van platformgames in hun jeugd. Zeker met de kracht van de Xbox One X, waarop de game volledig in 4K draait, komt de kleurrijke wereld uitstekend tot zijn recht.
Super Lucky's Tale komt op 7 november uit voor Xbox One en Windows 10. De game zal volledig in 4K te spelen zijn op de nieuwe Xbox One X.

Populair Nieuws