Street Fighter 5 maart update details - Alles op een rijtje

  Street Fighter 5 is al een tijdje uit en zoals we allemaal weten wordt de game regelmatig aangevuld met nieuwe content. De eerste update zou in maart zijn en hoe je het ook wendt of keer: de update is in maart uitgekomen. Wij brengen je alle Street Fighter 5 maart update details!

  Capcom heeft de afgelopen tijd een hele berg kritiek over zich heen gekregen in verband met de maart update voor Street Fighter 5. De update werd al veel eerder door de fans verwacht, maar liet door verschillende oorzaken op zich wachten. Maar nu is het dan eindelijk zover, de update is compleet uitgebracht en we mogen aan de bak met nieuwe content!

  Street Fighter 5 maart update details

  De Street Fighter 5 maart update brengt de Challenge modus

  De update die Capcom ons in de schoot werpt is ruim 6 GB groot en brengt ons toevoegingen die eerder nog niet aankiesbaar waren in het menu. Zo heeft Capcom de Challenge modus vrijgegeven voor iedereen. Deze modus is opgedeeld in twee segmenten, namelijk Trials en Demonstrations. En die zijn weer opgedeeld in andere onderdelen.

  Zo zijn de Trials voor ieder karakter in de game beschikbaar. Het zijn een soort oefeningen voor combos in de game. Per karakter zijn er tien proeven die je moet doorstaan en geloof ons, die zijn niet allemaal even makkelijk.

  Je begin met een makkelijke combo, maar je zult al snel merken dat je je vingers inde knoop moet gooien om de laatste combos te voltooien. Een goede oefening dus om beter te worden, maar ook om de combo’s van andere karakters te zien. En die kennis kun je dan weer in je voordeel gebruiken!

  Demonstrations brengt je vooral een soort handleiding voor het knokken in het algemeen. Er zijn 12 beginner, 11 intermediate, 4 expert demonstrations beschikbaar. En als klap op de vuurpijl krijg je ook per karakter de speciale bewegingen met de eigenschappen in een demonstratie te zien. Handig! Voor iedere demonstration die je doorloopt krijg je bovendien Fight Money, dus alleen dat is het al waard.

  Grotere Battle Lounge en rematches in Ranked gevechten

  De Street Fighter 5 maart update brengt een uitbreiding met zich mee voor de Battle Lounge. Tot vandaag was die namelijk niet echt als een lounge te omschrijven. Je kon nota bene maar met twee spelers in een sessie deelnemen, maar dat aantal had natuurlijk veel hoger moeten zijn.

  Capcom heeft de limiet voor het aantal spelers in een Battle Lounge nu uitgebreid naar 8, waardoor je echt een wisselwerking krijgt van spelers die elkaar aframmelen. De spelers die op de bank zitten kunnen de gevechten voortaan volgen. Een handige manier om allereerst niet in slaap te vallen en ten tweede om de tactieken van de tegenstander te bestuderen!

  Als je liever Ranked vecht, maar daar steeds op het nippertje klop krijgt, is de oplossing in deze update meegekomen. Je kunt namelijk voortaan na een Ranked gevecht voor een rematch kiezen. Op die manier krijg je nog een kans om je tegenstander te laten zien wie er nou de baas is.

  De maart update brengt ook een in-game shop

  Tijdens het vechten in Street Fighter 5 krijg je al vanaf het begin Fight Money. Tot nu kon je daar eigenlijk geen reet mee, maar de komst van de Shop verandert dat. In die Shop zal Capcom namelijk nieuwe karakters naar de game brengen, die 100.000 Fight Money (FM) per stuk kosten. Maar de Shop biedt veel meer dan dat.

  Je kunt namelijk ook je Fight Money besteden aan nieuwe outifts voor je karakters, in dit geval de Story Outfits die 40.000 FM per stuk kosten. M.Bison met afgescheurde mouwen, Cammy in haar Shadaloo outfit en zo is er nog veel meer te koop.

  Je kunt ook nieuwe kleuren kopen voor de basis outfits van iedereen, nieuwe levels, titels of profiel ontwerpen. Deze dingen kosten tussen de 2.000 en 10.000 FM per stuk, maar nieuwe levels zijn nog niet beschikbaar. En dan biedt de shop nog één ding, waar iedere fan al jaren op heeft zitten te wachten... Maar daarover hebben we het op de laatste pagina van deze special.

  De maart update brengt natuurlijk ook Alex!

  In de maart update voor Street Fighter 5 zit zoals beloofd een heel nieuw karakter voor de game. Eentje waar fans al jaren op zitten te wachten. Alex! Hij is natuurlijk geen nieuw gezicht voor de franchise, maar hij is wel heel lang weg geweest. En wat zijn wij blij dat hij terug is.

  Alex is een reus die zijn opwachting voor het eerst maakte in Street Fighter III. Zijn verhaal is in de update meegekomen, dus je kunt ook meteen genieten van Alex zijn verhaal. In het kort zijn zijn ouders toen hij nog een ukkie was gestorven en daarna is hij opgevoed door zijn oom Tom. En die heeft hem ook leren vechten. En hoe!

  Alex is een gevarieerde vechtersbaas die zowel goed is met grapples, maar ook de vuisten flink laat zwaaien. Zijn V-Skill is Overhaul die ervoor zorgt dat zijn eerstvolgende klap als een harde telt en de tegenstander raakt als counter. Zijn V-Trigger is Rage Shift die hem toegang geeft tot een compleet nieuwe aanval, namelijk de Clothesline. Deze aanval moet wel eerst opgeladen worden, maar intussen kan Alex wel een klap verdragen.

  Als laatste is er de Critical Art, waarbij Alex de tegenstander letterlijk met zijn kop de grond in ramt. De aanval heet dan ook toepasselijk Heavy Hammer. Alex slaat de tegenstander eerst, die zich dan omdraait. Dan grijpt Alex hem snel om hem eerst tegen de grond te rammen en vervolgens in een razendsneller sprong de tegenstander nog een keer tegen de grond te rammen!

  Street Fighter 5 maart update details

  En dat waren de Street Fighter Maart update details op enkele kleine tweaks in de gameplay na. Deze update was aan het einde van maart en dan wel heel letterlijk, maar dat was niet de intentie van Capcom. Daarom hebben spelers de Strory kostuums van Ryu en Chun Li gekregen voor niks en kunnen ze tijdelijk gratis met Alex aan de slag.

  Hopelijk komt de volgende update iets eerder in april voorbij. Met de basis van Street Fighter 5 waren wij in ieder geval al blij en dat is met deze update, al duurde het tergend lang, niet veranderd. We gaven de game niet voor niets een 8.5 in de review.

  Street Fighter V

  Verkijgbaar vanaf 16 february 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.