Stardew Valley features - Dit kan je allemaal doen in de vallei

  Wie altijd al in de schoenen van een boer heeft willen staan, kan zijn hart ophalen in Stardew Valley. Verbouw gewassen of zorg voor dieren. Wij zetten de tofste Stardew Valley features voor je op een rij in deze special!

  Gewassen, dieren en verzamelen

  Net als in andere farming simulatiegames draait Stardew Valley om het verdienen van geld. De boerderij moet worden uitgebreid en die kosten kunnen flink oplopen. Het is daarom handig om te weten dat er verschillende manieren zijn om geld te verdienen.

  Zo kan je er voor kiezen om gewassen te verbouwen, maar ook om jouw land vol te gooien met stallen en dieren te houden. Want de dagelijkse melk van koeien en geiten (en eieren van kippen) levert ook een aardig zakcentje op.

  Natuurlijk kan je ook kiezen voor een mix van inkomstenbronnen. Overdag dieren verzorgen en tot in de late uurtjes bezig zijn met het verzamelen van bessen en andere soorten fruit die in het nabijgelegen stadje te vinden zijn.

  Schatzoeker spelen

  In de lente, zomer en herfst zal je zo nu en dan een worm op de grond zien. Zowel op jouw eigen land als op willekeurige plekken in het dorpje om de hoek. Gebruik jij jouw schoffel om dat stukje grond om te ploegen, dan krijg je een voorwerp. Dit kan iets onbenulligs zijn als een oude schoen, maar ook een oud en kostbaar artefact.

  Hoe meer van die artefacten je aan het museum geeft, hoe meer beloningen je als dank krijgt. Handig om te weten dat er in de winter een stuk meer wormen zijn te vinden. Niet alleen maakt dat de 30 dagen van de winter een stuk winstgevender, ook heb je wat te doen nu je geen gewassen kan verbouwen.

  Mijnen tot je erbij neervalt

  Net als in Harvest Moon, kent de wereld van Stardew Valley een tweetal mijnen waarin de speler rotsen kapot kan slaan voor grondstoffen en kan graven om dieper in de mijn te komen. Hoe dieper je komt, hoe waardevoller de grondstoffen worden, maar ook hoe gevaarlijker de monsters worden die je tegenkomt!

  Uiteraard is er een beloning voor spelers die de diepte induiken. Niet alleen speel je een nieuwe mijn vrij als je tot diepte 120 weet te komen (dus 120 niveaus hebt doorlopen), elke vloer heeft de kans om waardevolle voorwerpen aan de speler te geven. Te denken aan een ring die voorwerpen aantrekt, eentje die licht rondom de speler schijnt of een sterker wapen.

  Uitbreiden, plannen en investeren

  De boerderij waarop je begint is niet veel meer dan een rotte schuur. Aan jou de taak om er een bloeiende en vooral winstgevende onderneming van te maken. Dat kan natuurlijk niet in één dag gebeuren, dus je zal vooruit moeten denken om het ver te schoppen.

  Daar komt nog bij dat het bouwen van een stal of het vergroten van vruchtbaar land een flinke investering is. Om die te realiseren zal je eerst genoegen moeten nemen met minder en onthouden dat een grotere boerderij ook meer tijd vereist om te onderhouden.

  Koeien melken zich niet zelf en gewassen worden niet vanzelf nat. Tenzij het regent natuurlijk, of als je een automatische sprinkler in het veld plaatst. Maar dat kost weer meer geld. En dan hebben we het nog niet eens over de vervelende kraaien die zich goed doen aan jouw producten!

  Relaties onderhouden met de buurtjes

  Je zou bijna vergeten dat er behalve geld verdienen nog een aspect ontzettend belangrijk is in Stardew Valley, namelijk het onderhouden van relaties met dorpsgenoten. Help jij hen, dan zullen zij ook jou in lastige tijden te hulp schieten.

  Een van de Stardew Valley features is namelijk het geven van cadeaus aan anderen. Geef je iets wat ze leuk vinden, zullen ze je dankbaar zijn. Zeker als je iets ontzettend moois geeft op hun verjaardag. Maar geef je iets dat niet in de smaak valt, dan zal je dat meteen merken als je het huis uit wordt geschopt.

  Stardew Valley features – Jullie favoriet

  Iedereen speelt een spel om andere redenen, maar met deze lijst met Stardew Valley features hopen wij je een indruk te hebben gegeven wat je kan verwachten. Wat is jouw favoriete Stardew Valley features? Laat het ons weten in de comments!

  Stardew Valley

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.