Star Wars Anthology films - Welke personages verdienen hun eigen feature film?

Article
zondag, 07 juni 2015 om 18:05
xgn google image
Onlangs is er bekendgemaakt dat er meerdere Star Wars Anthology films komen als losse spin-offs tussen grote releases als Star Wars Episode VII en VIII. Ook is bekend dat één van de films voor een groot deel zal draaien om het personage van premiejager Boba Fett, en dat zet natuurlijk elke Star Wars fan aan het denken. Welke andere personages uit het gigantische Star Wars universum komen in aanmerken voor een eigen feature film en hebben genoeg karakter voor op het witte doek?

5. Meester Yoda Star Wars Anthology

Meester Yoda is onlosmakelijk verbonden met het Star Wars universum. Deze ‘Jedi Meester’ en filosoof speelde al sinds The Empire Strikes Back een belangrijke rol, waarbij hij in de donkere moerassen van Dagoba het groentje Luke Skywalker tot een volwaardige Jedi Knight trainde.
In de latere films is hij te zien in een jongere, vitalere vorm, maar wat maakte Yoda tot een echte Jedi? Wat dreef hem in zijn jeugd om Jedi te worden, en hoe heeft hij zijn trainingen doorstaan? Hierover zijn tal van avonturen te bedenken voor een mogelijke Anthology film.

4. Darth Maul Star Wars Anthology

De 'Sith-in-opleiding' Darth Maul was te zien als eindbaas met ongeëvenaarde light saber skills in Episode I: The Phantom Menace. Hij was een leerling van Darth Sidious, en werd aan het eind van de film gedood door Qui-Gon Jinn en Obi Wan Kenobi, waardoor de ware motivaties en het verhaal achter het personage van Darth Maul nooit naar boven zijn gekomen.
Zijn angstaanjagende rood-zwarte hoofd en afkeer tegen de Jedi’s moeten toch een oorsprong hebben, maar hoe zit het precies? Op deze vraag zou juist een Anthology film een antwoord kunnen geven. Daarbij kunnen er natuurlijk allerlei toffe vechtscenes plaatsvinden met zijn dubbele lightsaber!

3. Jabba The Hutt

Sinds de allereerste Star Wars film is hij al een fenomeen: de grote blubberslak Jabba The Hutt. Hij heeft met elke scoundrel in het universum wel een dealtje lopen, zo lijkt het. Deze gehaaide ‘zakenslak’ weet in elke scene de aandacht naar zich toe te trekken. Dat is ook niet zo gek, want hij neemt het halve beeld in beslag.
Je kunt je afvragen welke andere business hij heeft lopen naast de dealtjes met Han Solo, en welke schurken zijn dievenhol passeren. Wie weet biedt een Anthology film de uitkomst?

2. Lando Calrissian

Veel personages in Star Wars lijken wat op kinderen gericht: de schattige droids, kleine Ewoks en allerlei andere rondkruipende monstertjes. Lando Calrissian vertolkt echter een hippe, charmante man, die elke vrouw versiert die hij tegenkomt.
Door zijn hippe uiterlijk zou hij rechtstreeks uit een groovy jaren ’80 bandje kunnen komen. Zijn versiertruucjes en charmes zijn ongeëvenaard, en een film over zijn leven vol seks, drugs en rock and roll in het Star Wars universum zou dan ook een fantastische film in de Anthology kunnen opleveren.

1. Han Solo

Han Solo is voor velen hét favoriete personage uit het Star Wars universum, en hij zal gelukkig weer te zien zijn in Episode VII: The Force Awakens. Alleen krijgen we in de grote films maar een klein stukje uit het leven van deze ruimtesmokkelaar te zien.
Is het niet een geweldig idee om een film te wijden aan zijn hoogtij-jaren als premiejager en smokkelaar samen met zijn maatje Chewbacca? De ideeën voor allerlei soorten nasty situations waarin Han en Chewie zich kunnen bevinden zouden gerust een hele Anthology serie kunnen vullen.
Wat vind jij belangrijke personages uit het Star Wars universum die een eigen Anthology film verdienen? Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws