Fallout 4 trailer - 9 dingen die ons opvielen

Article
door Joep
maandag, 08 juni 2015 om 11:07
xgn google image
Na een lange tijd wachten en een berg aan hoaxes, is het geduld van de Fallout-fan van eindelijk beloond. Uit het niets en vlak voor de E3 gooide Bethesda een countdown-klok online die 16:00 Nederlandse tijd zou aflopen.
Er zijn nog maar weinig dingen die het internet kunnen laten ontploffen. De aankondiging van Half-Life 3 is er een, maar Fallout dus ook. We gaan dieper in op de trailer en vertalen details door naar mogelijke content voor de game. Zo is de locatie op te maken uit de beelden, maar wordt er mogelijk ook gehint naar de terugkeer van een legende uit Fallout 3.

1: Terug naar de vault

Natuurlijk zien we aan het begin van de trailer veel voorbij komen, maar de dingen die er toe doen beginnen pas wanneer we de grote deur van vault 111 zien. In tegenstelling tot Fallout: New Vegas lijkt de hoofdpersoon dit keer wel uit een vault te komen waarna hij ‘The Wastes’ gaat afstruinen. Al met al kunnen we dus een klassiek begin verwachten waarin je begint in de veilige en warme vault. Het verschil is wel dat de uitgang dit keer via het plafond is. Misschien is de vault een omgebouwde raketsilo?
72739

2: Boston!

Waar al veel geruchten over waren is uiteindelijk toch officieel bevestigd. De locatie waarin Fallout zich gaat afspelen is Boston. Uit de trailer blijkt dit wanneer we het Bunker Hill monument zien in verloederde staat. Een iconisch monument uit Boston wat een directe bevestiging is van de locatie. Wat hier opvalt zijn de geïmproviseerde muren en goede staat van het gebouw. Het lijkt een belangrijke locatie van een factie te worden.
Niet alleen is aan het Bunker Hill monument te zien dat het om Boston gaat, verder in de trailer komen er nog talloze kenmerkende gebouwen uit Boston voorbij.
72740

3: Fallout gaat Steampunk?

Waar veel vraagtekens bij werden geplaatst door de community, was om het feit dat we op enig moment het bovenstaande schip zien met twee gigantische motoren op de achterkant. Men is er al over uit dat dit de USS Constitution is. Het schip dat door toenmalig president van Amerika te water is gelaten. Dit was overigens George Washington.
De vraag is of dit een manier wordt om te reizen of dat het er puur cosmetisch staat. Aan gezien het schip op het dak van een bank rust, hebben veel mensen het vermoeden dat ook dit een belangrijke locatie gaat worden. Wie weet iets soortgelijks als dat uit de missie van de ‘Followers of the Apocalypse’ uit Fallout: New Vegas.
72741

4: Dynamische weereffecten

In het volgende beeld zijn meerdere dingen te zien. Zo zien we een gebied dat qua vormgeving een vrolijke versie van Megaton City uit Fallout 3 zou kunnen zijn. In werkelijkheid is het Scollay Square. Dit is links bovenin te zien op het bord. Dit is wederom een bekende locatie binnen Boston.
Het belangrijkste wat we zien is echter wanneer de welbekende ‘Stranger’ met zijn kenmerkende jas en hoed op ons af komt lopen. Duidelijk is dat het weer hier anders is dan in de andere beelden. Dit kan duiden op dynamische weereffecten die uit andere games van Bethesda kennen.
72742

5: De terugkeer van de Deathclaw

Wat zou een Fallout-game zijn zonder de bekende vijanden die we kennen. We zien de iconische Super Mutant, maar ook een tegenstander die gevreesd is onder de hele community. Namelijk de Deathclaw. Op de foto zien we echter de Super Mutant met daarboven op de afbeelding nog de kooien waarin ze mensen stoppen.
Ook zien we iets later nog een Mirelurk voorbij komen, of iets dat daar op lijkt. Straling kan voor veel verschillende soorten mutaties zorgen, dus wie weet krijgen we hier een variant van te zien. Misschien stopt Bethesda er een crossover naar The Elder Scrolls in en verrast ons met een Mudcrab, al is die kans enorm klein.
72744

6: Megaton 2.0

Waar we vervolgens naar mogen kijken, is iets wat lijkt op een verbeterde versie van Megaton. Wanneer je het shot beter bekijkt zie je vooraan een standbeeld staan van een baseballer wat erop zou kunnen duidelijk dat dit gemaakt is rondom het stadion van een honkbalclub.
Het vermoeden wordt in het volgende shot eigenlijk al bevestigd als we de welbekende ‘Eyebot’ voorbij zien komen zweven met daarbij de poster waarop staat: ‘Swatters Baseball Store’. Ook is op de achtergrond te zien dat er enorme masten met stadionverlichting zijn. Wederom een locatie die van belang gaat zijn in het verhaal.
72745

7: Wederkeren van een held?

We komen inmiddels aan bij het einde van de trailer en zien een soldaat in de bekende ‘Power Armour’ staan. Wat interessant is, is de poster die we zien wanneer hij omhoog gaat. Staat GNN hier voor Galaxy News Network, dan is de terugkeer van Three-Dog aanstaande. De platendraaier die je reizen door de barre gebieden draagbaar maakte en je vertelde over ‘the good fight’ is altijd welkom in een post-apocalyptische setting.
72746

8: Een eigen onderkomen

De volgende is misschien wat vergezocht, maar iedereen in Fallout had op enig moment een eigen onderkomen. Een plek die je kon inrichten, waar je meubels voor kon kopen en waar jij je tientallen wapens neer kon leggen om ze vervolgens nooit meer aan te raken. Maar ook een plek waar jij je collectibles kwijt kunt. Dit shot van de Power Armour lijkt zo’n plek te worden.
Een eigen werkplaats waar je wapens op de muur kunt hangen, aan de bepantsering kunt sleutelen of hem zelfs van alles kunt customizen. Het is ietwat vergezocht, maar de kans is er weldegelijk. Kijk maar naar welke onderkomens we al voorbij hebben zien komen in vorige Fallout-games.
72747

9: Companion en V.A.T.S.

Kijkend naar laatste shot dat er toe doet, is waar het karakter, dat we waarschijnlijk gaan spelen, een aai geeft over de kop van zijn hond. We zagen de hond al eerder en het vermoeden dat hij je compagnon is, wordt hier bevestigd. Een soort Dogmeat uit Fallout 3, maar dan anders.
Verder zien we de welbekende Pip-Boy om de pols van de persoon hangen. Een belangrijke feature uit de game waarin je alle praktische zaken kunt doen. Een eis van velen is dat het V.A.T.S.-systeem terugkeert. Een uniek systeem waarmee je kun kiezen op welke ledematen je schade toebrengt.
Dit zijn dus de dingen die ons het meest opvielen. De release van Fallout 4 is nog niet bekend, maar de game kan wel al gereserveerd worden.