Star Trek Beyond Facts - De trilogie die de kroon spant

Article
zaterdag, 30 juli 2016 om 16:07
xgn google image
Al sinds de jaren 70 zijn de verhalen uit het Star Trek universum te bewonderen op televisie. Met 6 verschillende series en 13 feature films is het een pioneer in de sc-fi wereld. In totaal zijn er al meer dan 700 afleveringen uitgezonden. Nog meer leuke feitjes lees je in Star Trek Beyond Facts hier op XGN.
In de Star Trek Beyond review kon je lezen dat het derde deel uit de vernieuwde Star Trek trilogie een gehele nieuwe richting op gaat. Of regisseur Justin Lin het stokje van Abrams goed heeft overgenomen is daarom ook moeilijk te zeggen. Wat wel zeker is, is dat de drie films uit het Star Trek universum een daverend succes zijn. Lees in deze Star Trek Beyond special waarom fans en niet-fans zo erg smullen van de nieuwe Kirk en zijn U.S.S. Enterprise.

Een verfrissende cast

Bij de oude series en films van vroeger is vaak een bijbehorende oude cast te vinden. Hierdoor zullen mensen die de Star Trek hype gemist hebben zich niet zo goed kunnen inleven met de acteurs. Gelukkig komt daar in 2009 verandering in wanneer J.J. Abrams bekende gezichten verzamelt voor de reboot genaamd “Star Trek”. Dit zorgt voor een nieuwe generatie in de wereld van Star Trek.
De personages zijn hetzelfde als die uit de jaren 60 serie. Hierdoor hebben de makers een risico genomen omdat fans van de serie al een beeld hebben van de leden van de Enterprise. Het is dan ook erg bijzonder om te zien dat de nieuwe generatie de oude eer aan doet. Met name de rolllen van Captain James T. Kirk (Chris Pine) en Spock (Zachary Quinto) worden extreem goed neergezet.
Ook het acteerwerk van Anton Yelchin blijft niet onopgemerkt. De acteur, die de rol van Chekov speelt, overleed helaas vorige maand. Op 19 juni is hij op een tragische manier overreden door zijn eigen auto. Gelukkig heeft hij wel de film af weten te maken dus zal zijn werk vereeuwigd worden.

Het is geen Star Wars

Over de jaren heen heeft het merk Star Trek veel fans opgebouwd. Deze zogenaamde "Trekkies" kennen alle in's & out's van de films en series. Maar tijdens de Star Trek hype ontstond er een nieuwe serie genaamd Star Wars. Op dat moment ontstond er een ware oorlog tussen de twee sci-fi aanhangers.
De vraag welke reeks nu het beste is mag eigenlijk niet gesteld worden. Gelukkig is dat ook niet nodig want Star Trek is een compleet ander concept dan de concurrent Star Wars. De trilogie bewijst dit wederom. Een goed voorbeeld hiervan zijn de humor en luchtigheid die veel aan bod komen in de reeks.
Voor mensen die nog niet bekend zijn met de verhalen van de Starfleet is het belangrijk om te weten dat het geen diepgaande drama’s zijn. Daarnaast komt er veel humor aan bod. Met name Kirk brengt met zijn nuchtere en droge opmerkingen positiviteit in elke situatie. Wanneer dit botst met Spock zorgt dit voor sterke humor en veel kijkplezier.
Maar wat misschien wel het meest karakteristieke van Star Trek is, zijn de scenes in de control room van de Enterprise. De snelle actie, spanning en stress die de bemanning ervaart is als kijker te voelen. Al meer dan 40 jaar verrassen Kirk en zijn team de kijkers met ontsnappen uit onmogelijke situaties.

Beam Me Up, Scotty

Wat misschien wel het mooiste is van de drie reboots is de manier hoe Abrams en Lin de originele verhaalwereld hebben aangehouden. Natuurlijk zit er veel verschil in de oude Star Trek en de nieuwe, maar tijden veranderen. Er is nu veel mogelijk met CGI en special effects die vroeger wat tekort kwamen. Dit is toch wel een belangrijk element voor een sci-fi.
Ook de personages hebben een flinke vooruitgang gemaakt. De cast is zoals eerder genoemd een stuk jonger om toch het jongere publiek wat meer aan te spreken. Chris Pine, bekend van Horrible Bosses 2 en Unstoppable, zet een perfecte Captain Kirk neer. De conflicten die hij met Spock doen erg lijken op die van de oudere reeks maar dan in een nieuw jasje.

Star Trek Beyond Facts – Ode aan Roddenberry

Gene Roddenberry bedacht in 1966 de verhalen van de Star Trek serie die vandaag de dag nog steeds een bron van inspiratie is voor sciencefiction. Toen in 2009 J.J. Abrams met een reboot van een Star Trek film aan kwam leek het een groot risico. Toch heeft hij zich bewezen en twee meesterfilms neer weten te zetten. Of je nu fan bent of niet, de nieuwe Star Trek series zijn vandaag de dag een perfecte reboot van de oude serie.
Het derde deel, gemaakt door Justin Lin, is nu te zien in de bioscoop.

Populair Nieuws