Rustige gameperiode? Speel Greedfall!

Article
vrijdag, 24 januari 2020 om 18:30
greedfall screenshot 7f1579817204
Veel games zijn uitgesteld en de maanden waarin we dood gegooid worden met releases zijn er ook niet. Een goede tijd dus voor je backlog of misschien om een game aandacht te geven die je eerst hebt laten liggen. Neem nou Greedfall, een RPG van eind vorig jaar. Heb jij ‘m gemist? Dan lees je hier dan dit de ideale game is om nu te spelen.

IJzersterke verhaalvertelling

Vanzelfsprekend heeft GreedFall ook een scala aan interessante personages waar je mee te maken krijgt. De sterke, maar vaak kwetsbare, inheemse bevolking heeft zijn eigen gebruiken en geloofsaspecten die goed naar voren komen wanneer je met hen in gesprek gaat. Aan de andere kant heb je te maken met veel arrogante kolonisten die je maar wat graag voor hun karretje spannen (dit kan andersom ook – geloof niet zomaar iedereen!).
3581563 greedfall review thumb nologof1579817324

Een nieuwe wereld

GreedFall bevat een interessant verhaal om te doorlopen. Voordat je begint met spelen, maak je naar wens een eigen personage aan. Dit is je diplomaat. Samen met je neef reis je af naar een eiland, Teer Fradee, terwijl je ondertussen op zoek moet naar een geneesmiddel. Het is niet het Corana virus van vandaag de dag waar je tegen vecht, maar mysterieus is het wel. Verder sta je op Teer Fradee al snel oog in oog met andere facties en wezens.
greedfall 1024x576f1579817355

Een uitgebreide skill-tree

RPG-liefhebbers komen echt aan hun trekken vanwege de skill-tree in de game. Door vijanden en bazen te verslaan, alsook door het voltooien van diverse missies, verdien jij skillpoints. Vervolgens zijn er drie disciplines: Magic, Warrior en Technical. Zodra je een gekozen hebt kun je personage weer verder uitdiepen dankzij Talents en Attributes. Zoals elke omvangrijke RPG betekent dit dus dat je naar hartenlust de game kan spelen, zoals jij dat wilt. Mocht je overigens niet tevreden zijn , kun je via Memory Crystal alles resetten en opnieuw indelen.
jpgf1579817413

Sfeervol

De game is gemaakt door ontwikkelaar Spiders, een ontwikkelaar die steeds betere RPG’s schijnt af te leveren. Nog altijd is het niet een game van Triple A formaat, maar er is duidelijk een stijgende lijn te zien. En de grote open wereld doet ergens stiekem een heel klein beetje denken aan The Witcher. Eerst druil je nog door wat straten, maar later kom je aan op het mooie eiland Teer Fradee. Hier en daar hadden de puntjes wat beter op de 'i' gezet kunnen worden, maar als je dat in gedachten houdt, zul je aangenaam verrast worden.
greedfall official trailer gamescom 2019 1 43 screenshot 1566423828456f1579817472

Leuke quests

Een setting kan nog zo leuk zijn, als de missies saai zijn om te spelen, heb je daar helemaal niets aan. De missies zijn enorm gevarieerd en bieden geregeld best veel diepgang. De game gaat over kolonisatie. Wie had verwacht dat negatieve aspecten van soldaten bijvoorbeeld behandeld zou worden? Als Greedfall één ding niet is, is het doorsnee.
Natuurlijk zijn er ook de simpelere missies, zoals je even ergens verstoppen. Maar er zitten dus zeker ook hele verrassende missies tussen. Dat geheel zorgt ervoor dat je steeds wilt doorspelen. Wees overigens niet bang dat je steeds veel tijd moet hebben, want je kunt je progressie voldoende opslaan!