Special: De iOS en Windows Phone games van de EA Showcase

Article
zondag, 22 april 2012 om 20:30
xgn google image
Londen. De stad van de Olympische Spelen komende zomer. Dat was te merken op het vliegveld van Londen Heathrow. Drukte, drukte en nog eens drukte. En reclame voor het grote sportevenement. Maar daar kwam XGN niet voor. Nee, XGN was niet naar Londen gekomen om te kijken of de mooie en leuke stad wel klaar is voor de komende Spelen. Wij waren namelijk voor iets anders uitgenodigd: de EA Showcase, waar spellen die Electronic Arts dit jaar en volgend jaar wil uitbrengen, getoond worden. Een overzicht!
Komende week kun je elke dag wel een impressie of interview van één van de aanwezige spellen op XGN verwachten. Denk aan Crysis 3, The Secret World, Medal of Honor: Warfighter, SimCity en nog heel wat andere dingen. En verrassingen. Misschien. Wellicht. Dit artikel gaat meer over de dag zelf, en over de kleinere titels die EA ook te showen had.
Naast de grote titels waren er ook maar liefst dertien titels voor de iOS en Windows Phone aanwezig. Niet alle games zijn getest door XGN, maar er was één spel waar ondergetekende wel heel erg verslaafd aan raakte. Dat is Bejeweled 3, misschien wel één van de populairste spellen van het event. Dat komt door het feit dat er één grote arcadekast stond, waar je met drie anderen het spel kon spelen. Hilariteit alom.
Maar Bejeweled 3 is al een tijd uit, dus het beste wat je kunt doen is gewoon even die app downloaden voor je iPad of iPhone. Wel komen er op 26 april verschillende nieuwe pakketten uit. Bejeweled 3, Zuma en Peggle komen gezamenlijk voor de PC uit, Bejeweled 3, Zuma en Feeding Frenzy 2 voor de PlayStation 3 en Bejeweled 3, Zuma, Bejeweled Blitz en Feeding Frenzy 2 voor de Xbox 360 en Xbox Live Arcade. Een hele hoop pakketten, maar dan heb je ook wat.
Games voor de iOS
Maar liefst negen titels die deze lente en zomer uitkomen zijn voor de iOS, waar de iPhone, iPod Touch en iPad onder vallen. Eén van die spellen is Air Mail, een spel waar je niet de post moet brengen, maar het eiland Domeekan moet redden. Dit eiland wordt namelijk aangevallen door de zogenaamde Verikai Sky Fleet, die niets anders dan helse plannen met het eiland hebben. Aan jou de taak om dat te voorkomen, door onder andere naar verschillende plekken te reizen en mysterieuze opdrachten te doen. Ergens deze lente zal het spel moeten uitkomen.
De volgende game is wellicht voor jou een bekende: Burnout Crash. Dit spel komt nu ook naar de iOS, dat hopelijk een stuk beter zal gaan doen dan de console-versies. Ook hier zul je met je explosieve auto de 54 evenementen moeten overleven, in de meest gekke game modi. Denk aan Rush Hour, waar je de tijd moet verslaan. Of wat dacht je van het creëren van een ontzettend grote ravage in het verkeer in de Road Block modus. Het kan allemaal. Burnout Crash komt deze maand nog uit voor de iOS.
Aliens tegenhouden en lekker vliegen
Volgende titel, die overigens deze week onthuld is, is Commando Jack. In dit spel moet je als Commando Jack de aarde redden. Er is namelijk een alieninvasie gaande. Klinkt hartstikke cliché, maar ontwikkelaar Colossal Games probeert door een interessant first- en third-person zicht ervoor te zorgen dat het tower defense genre een hele nieuwe impuls krijgt. Als dat maar goed gaat. We zullen het binnenkort merken, aangezien Commando Jack deze lente nog uitkomt.
Toch liever geen aliens? Dan kun je aan de slag met Flight Control Rocket. Speciaal klaargemaakt voor de nieuwe iPad, zodat spelers op een hele fijne manier hun ruimteschepen kunnen besturen met de vingers. Met maar liefst vijftien schepen – ieder voorzien van eigen vaardigheden en specialiteiten – zul je vast en zeker zoet zijn in de verschillende game modi die het spel kent. Interesse? Nou, dan kun je het spel gelijk aanschaffen in de AppStore.
Mass Effect voor de iOS
Wat nu ook te verkrijgen is in de AppStore, is Mass Effect Infiltrator. Een third-person shooter waar je gevangenen uit de gevaarlijke basis van Cerberus moet zien te redden. Tevens moet je bewijzen tegen Cerberus’ criminele activiteiten zien te vinden, waarvoor je aan het eind rijkelijk beloond wordt. Met je successen ondersteun je vervolgens Commander Shephard’s aankomende grote gevecht tegen de Reapers. Hartstikke belangrijk natuurlijk!
Volgende game is Real Racing 2, een game die er werkelijk waar prachtig uitziet. Net als Mass Effect Infiltrator overigens, maar ondergetekende heeft eerstgenoemde game op het grote scherm gezien en het zag er verbluffend uit. Zoals de titel al doet vermoeden, zul je in Real Racing 2 moeten racen. Met maar liefst dertig officieel gelicenseerde auto’s, vijftien tracks en een aardige carrière modus zul je voorlopig wel mee zoet zijn. Net als Mass Effect nu ook in de AppStore te verkrijgen.
Schapen, kastelen kapotmaken en humor!
Tijd voor schapen. Hele toffe schapen. Misschien ken je deze beroemde schaap nog. Shaun the Sheep! Jazeker, het wereldberoemde schaap uit zijn gelijknamige serie én Wallace & Gromit. Het bekende schaap is weer terug met Shaun the Sheep: Fleece Lightning, een racegame waar je de gierige varkens moet zien te verslaan. Helaas is er niet veel meer informatie, maar in ieder geval is bekend dat we dit spel deze lente nog kunnen aanschaffen.
Een geheel ander spel is Smash-a-lot, een game waar je de princes van een draak moet redden. Wat de titel ermee te maken heeft? Nou, de draak bevindt zich op een kasteel en jij moet ervoor zorgen dat dat kasteel – inclusief de draak – vernietigd wordt. Keihard stampen dus. Met behulp van projectielen. Ook deze 3D-game wordt in de lente verwacht.
De laatste game voor de iOS is The Act, en misschien wel één van de meest bijzondere spellen van het aanbod. Het is een unieke interactieve komediegame, met de glazenwasser Edgar in de hoofdrol. Hij heeft een meisje ontmoet. Eentje waarbij je gaat denken dat liefde op het eerste gezicht bestaat. Daar moet je voor gaan vechten in deze game, terwijl je ook nog bezig bent met het beschermen van je broer. Je broer houdt namelijk van relschoppen, tot grote ergernis van jezelf. The Act wordt deze zomer verwacht.
Games voor de Windows Phone 7
Naast de iOS komen er ook games voor de Windows Phone. Want ja, niet iedereen heeft eenmaal een iPhone of iPad. Zo komt er binnenkort onder andere Battleship uit, niet te verwarren met de film die sinds afgelopen week in de bioscoop te zien is. Nee, Battleship is de game die je wellicht in je jeugdjaren hebt gespeeld. Zeeslag! Jazeker. Met speciale Xbox Live Arcade integratie kun je genieten van een heerlijk potje Zeeslag op je Windows Phone 7. En het is ook nog eens mogelijk om gebruik te maken van de multiplayer modus. Tof!
Een andere bekende game die naar Windows Phone 7 komt is Need for Speed Hot Pursuit. De klassieker, inderdaad. Met een Xbox Live ondersteuning kun je met maar liefst twintig auto’s de wegen onveilig maken. Het is aan jou de keuze of je dat überhaupt wil, je kunt er ook voor kiezen om als agent de onveiligheid op de straten tegen te gaan. Het is aan jou. Met maar liefst 48 verschillende uitdagingen zit je voorlopig goed.
De laatste game is Plants vs. Zombies, die een flinke tijd geleden een aardig hoog cijfer kreeg voor de Xbox Live Arcade. Het is dan ook niet raar om te denken dat de Windows Phone 7 versie het ook zo goed gaat doen. Aangezien het spel al uit is, kun je gelijk na het lezen van dit artikel Plants vs. Zombies voor je Windows Phone downloaden. Gewoon doen!
Een hele hoop games
Inderdaad, Electronic Arts pakt samen met ontwikkelaars PopCap en Chillingo flink uit met games voor de mobiele apparaten. Het is immers een hele grote markt. Een hele succesvolle, ook. Het is goed om te zien dat er ook voor de casual gamer - of gewoon de hardcore gamer die ook tijdens de les of iets dergelijks wil gamen - genoeg games zijn. Met zekerheidjes als Plants vs. Zombies, Bejeweled 3, Mass Effect Infiltrator en heel veel andere toffe games ziet de toekomst van mobile gaming er goed uit.

Populair Nieuws