Space Hulk Tactics details - Alle unieke kenmerken [gespeeld op E3]

  Fans van het Warhammer universum hebben niets te klagen. Naast games als Vermintide, Dawn of War en Space Hulk Deathwing kunnen liefhebbers van dat universum binnenkort aan de slag met Space Hulk Tactics. De game belooft een unieke visie op turn-based strategy te worden, dit zijn 5 Space Hulk Tactics details die dat bewijzen!

  De mythologie van de Space Hulks

  Voor we de Space Hulk Tactics details gaan uitleggen, is het belangrijk dat we wat achtergrond geven. Binnenin het Warhammer 40000 universum, dat zelf al een futuristische versie is van Warhammer Fantasy Battle, speelt Space Hulk zich af. In deze sciencefictionwereld worden genoeg gigantische ruimteschepen opgeblazen. Deze scheepswrakken ‘drijven’ door de ruimte, waarna ze uiteindelijk met andere schepen botsen en samensmelten tot Space Hulks.

  Deze Space Hulks worden het nieuwe huis van verschillende buitenaardse levensvormen (Genestealers) en vormen zo’n grote bedreiging, dat ze volledige planeten kunnen vernietigen. Niet zo handig dus. Daarom is er een speciale groep Space Marine Terminators, supersoldaten met indrukwekkend veel bepantsering, die de Space Hulks betreden en de aliens uitroeien.

  Space Hulk heeft de roots zoals alle andere Warhammer games in een gelijknamig bordspel. Sindsdien is het grote armor van de Terminators iconisch geworden buiten het bordspel om. Space Hulk Tactics is in tegenstelling tot Space Hulk Deathwing een meer getrouwe versie van de originele game, waar het strategische element centraal staat.

  Turn-based met een twist

  Als je wel eens een game als XCOM gespeeld hebt, zal de basisopzet van Space Hulk Tactics niet nieuw voor je zijn. Jij bestuurt een team van vijf Space Hulk Terminators, elk met hun eigen vaardigheden en wapens. Per beurt kan je verschillende acties uitvoeren (lopen, aanvallen) die punten kosten. Wanneer je punten op zijn is je beurt voorbij en is het aan de tegenstander om zijn of haar personages te bewegen.

  Eén van de meest interessante Space Hulk Tactics details is dat de game net wat anders speelt dan je gewend bent. Omdat de Space Marines in zo’n groot pantser rondlopen kost het extra punten om bijvoorbeeld van richting veranderen. Dit is in andere vergelijkbare games niet het geval.

  Hierdoor moet je een stuk beter nadenken over waar en hoe je jouw team beweegt. Want wanneer je met je rug naar een bloeddorstige alien staat, kan je niet zomaar snel even omdraaien. Goed nadenken en plannen is dus essentieel voor Space Hulk Tactics en het zet de game volledig op z’n kop.

  Jouw eigen team

  Het team van de Space Marine Terminators bestaat altijd uit vijf verschillende supersoldaten, die allemaal een eigen set aan skills hebben. Soms zijn deze van belang in de missie. Wij speelden een level waarin het doel was om een object op de map in de fik te steken, dus was het essentieel om de speciale soldaat met een vlammenwerper in leven te houden. Het is dus belangrijk dat je het juiste team samenstelt voor de missie die je gaat doen.

  Op wat voor manieren kan je ze aanpassen? Allereerst kan dit met Cards, dit zijn eigenlijk de skills van jouw personages. Elke Marine kan ook nog eens bij één van de vier verschillende Chapters horen, die unieke Cards met zich meebrengen. Hierdoor kan je uit een groot aantal verschillende vaardigheden kiezen en de groep naar je voorkeur aanpassen.

  Naast gameplay beïnvloedende aanpassingen kan je ook het uiterlijk van de Space Marines aanpassen. Nagenoeg elk deel van het pantser kan je kiezen, van de pauldrons tot aan de scheenbeschermers. Deze zijn ook weer in kleur te veranderen. Kortom: genoeg keuze voor de Space Hulk fanaat.

  Niet genoeg levels? Maak ze zelf!

  Misschien wel onze favoriete van alle Space Hulk Tactics details is dat je de mogelijkheid krijgt om je eigen levels te bouwen. Hoewel we er niet zelf mee aan de slag konden, kregen we een demonstratie waarin kort uitgelegd werd hoe dit precies werkt. Het lijkt erop dat het belangrijkste element, toegankelijkheid, in ieder geval aanwezig is. Zelf levels maken lijkt namelijk niet ingewikkeld en de tools zijn overzichtelijk.

  Je kan kiezen tussen verschillende gangen, kamers, deuren, consoles en allerlei andere level elementen die je ook in de campaign tegenkomt om je eigen Space Hulk in elkaar te zetten. Met een paar muisklikken stel je in dat je met een computerterminal een bepaalde deur opent, of bepaal je waar de vijanden spawnen. Je krijgt ook een uitgebreide selectie aan objectives zoals dood alle vijanden, blijf x aantal rondes overleven of bereik een bepaald punt op de map.

  Het visuele aspect van deze maps kan je ook veranderen. Er zijn drie verschillende thema’s waar je uit kan kiezen en binnenin die drie thema’s kan je nog uit variaties kiezen. Zo kan je er voor zorgen dat niet elke deur er exact hetzelfde uit ziet. Als je liever niet voor een steriel wit ruimteschip gaat, krijg je ook de mogelijkheid om het eruit te laten zien als een vernietigd ork-schip.

  Wat vinden wij van deze Space Hulk Tactics details?

  Alles wijst erop dat Space Hulk Tactics een unieke speler in het turn-based tactics landschap gaat worden. Waar de meeste van deze games zich afspelen in grote open ruimtes, ben je in Space Hulk Tactics juist meer gebonden aan claustrofobische hallen. Wij kregen het gevoel alsof we extra goed moesten opletten op wat we precies deden. Niet zomaar klakkeloos een richting op lopen dus.

  Elke actie telt en als je niet oppast word je binnen no-time door de vijanden overrompeld. Deze unieke draai gecombineerd met alle creatieve mogelijkheden die de game biedt maakt tot een potentieel hele gave strategiegame. Natuurlijk willen we niet op de feiten vooruit lopen.

  De game ziet er heel goed uit, maar we hebben nog niet genoeg gespeeld om er zeker van te zijn. Pas wanneer de ontwikkelaars ons los laten en de game helemaal zelf laten ervaren, kunnen we pas echt zeggen of het goed gaat worden. Tot dan hebben we er in ieder geval een goed gevoel over.

  Space Hulk Tactics verschijnt in de herfst van dit jaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

  Space Hulk: Tactics

  Verkijgbaar vanaf 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.