6 South Park afleveringen die je echt moet zien voor The Stick of Truth

Article
maandag, 17 april 2017 om 10:00
xgn google image
South Park The Stick of Truth is nu al een tijdje uit en wordt als extra geleverd bij de preorder van The Fractured But Whole. Als je de game nog niet hebt gespeeld en dat wel van plan bent, moet je nog een aantal South Park afleveringen kijken.
Er zijn 6 afleveringen van South Park die duidelijk als inspiratiebron zijn gebruikt voor de game. Naast deze 6 afleveringen komen referenties terug uit bijna alle belangrijke gebeurtenissen die Stan, Kyle, Kenny en Cartman meemaken in het kleine berg dorpje in Colorado.

6. Seizoen 1, Aflevering 1: Cartman Gets an Anal Probe

De eerste aflevering van South Park is waar het allemaal begon. En waar we voor de eerste keer met de geweldige karakters in aanraking kwamen. Als Kyle, Stan, Kenny en Cartman wachten op de schoolbus, vertelt Cartman dat hij gedroomd heeft door een ontvoering van aliens die hem een anale sonde gaven.
De anderen proberen hem ervan te overtuigen dat dit daadwerkelijk is gebeurd, maar Cartman zegt dat hij ze echt alleen maar wilde laten schrikken en dat het alleen maar een droom was. Zo komt Cartman later in de aflevering achter dat dit daadwerkelijk wel is gebeurd.
De aliens gebruiken de anale sonde als schotel om koeien op te sporen. Zo worden tijdens de aflevering enkele koeien weggelokt door aliens, die de koeien proberen te paaien met stro. Alleen mislukt dit en de koeien worden binnenstebuiten gekeerd.
Deze aflevering komt in de game terug in combinatie met Randy Marsh in plaats van met Eric Cartman. Zo probeer je in een queeste met Randy de aliens te stoppen die inmiddels bij veel meer mensen anale sondes hebben geplaatst.
109240

5. Seizoen 11, Aflevering 14: The List

Vrouwen, daar heb je nu echt niets aan, volgens South Park dan. Ze maken constant domme lijstjes; wie heeft het mooiste kapsel, leukste handtas en beste paar schoenen? Een van de ergste lijstjes is wel wie de meest aantrekkelijke jongen van hun klas is.
De jongens willen hierachter komen en lanceren de operatie ‘Cannot Possibly Fail’ zodat ze in stijl de lijst van de meisjes kunnen afpakken. Zodat ze er eindelijk achter komen wie de meisjes het leukste vinden en wie het lelijkst.
Halverwege The Stick of Truth heb je de hulp nodig van de meisjes. Deze zijn in de game druk bezig met nieuwe lijstjes en doen er alles aan om jongens buiten hun clubhuis te houden. Zo moet je net als in de aflevering het vertrouwen van de meisjes winnen en proberen het clubhuis binnen te komen.
109241

4. Seizoen 10, Aflevering 6: ManBearPig

Al Gore bezoekt in deze aflevering de basisschool van Stan, Kenny, Cartman en Kyle om ze te waarschuwen over het grootste gevaar ter wereld. Waarbij alleen Al Gore ze kan beschermen tegen ManBearPig. Volgens hem is ManBearPig half mens, half beer en half varken en is dit wezen levensgevaarlijk.
Later in de aflevering verschijnt een silhouet van ManBearPig nabij een basketbal veldje waar de kinderen aan het spelen zijn. Het wordt zeer snel duidelijk dat het om Al Gore zelf gaat die zichzelf heeft verkleed naar dit gevaarlijke wezen. Dit deed hij om het beest onder de aandacht te brengen bij het publiek.
Vervolgens besluiten Stan, Kenny, Cartman en Kyle Al Gore te helpen om te zoeken naar de ManBearPig. Volgens Al Gore zit de ManBearPig opgesloten in een grot waarbij hij de jongens de grot instuurt om het beest op te sporen. Alleen dat beest zit er niet, waarna Al Gore de grotten onder laat lopen.
Gelukkig worden de jongens op tijd gered waarop ze Al Gore de schuld geven van alle gebeurtenissen omtrent ManBearPig. Uiteindelijk vertrekt Al Gore en besluit hij om een film over zichzelf te maken.
ManBearPig en Al gore vormen in The Stick of Truth een van de grootste sidequests. De sidequest gaat verder waar de aflevering gestopt is. Zo heeft Al Gore inmiddels een film gemaakt en wordt South Park ditmaal echt geteisterd door de ManBearPig.
109242

3. Seizoen 2, Aflevering 17: Gnomes

In het begin wordt Mr. Garrison gewaarschuwd dat hij ontslagen kan worden als hij de kinderen niet op de hoogte brengt van de huidige gebeurtenissen in South Park. Daarop besluit hij om de kinderen in groepen een werkstuk te laten maken.
De jongens worden met Tweek in een groep geplaatst en besluiten om bij Tweek hun werkstuk over ‘Underpants Gnomes’ te schrijven. Samen besluiten ze om heel de nacht wakker te blijven om de gnomes vast te leggen die constant de onderbroeken van Tweek stelen.
Later worden de jongens afgeleid door Mr. Tweek die hun vertelt dat ze maar een ander werkstuk moeten schrijven over zijn lokale café. Hierdoor missen de jongens de Gnomes die net weer zijn langsgekomen.
Een dag later proberen de jongens het weer en deze keer hebben ze prijs. Tot hun verrassing worden de jongens door de Gnomes uitgenodigd om bij hen langs te komen. In de thuisbasis van de Gnomes vertellen ze de jongens wat hun meesterplan is om lekker veel geld te verdienen. Dit meesterlijke plan bestaat uit drie fases: Fase 1; onderbroeken verzamelen, Fase 2; ? en Fase 3; winst.
Dit bedrijfsplan is nogal onduidelijk voor de jongens waarop ze vragen wat fase 2 inhoudt en of de gnomes iets van bedrijven weten. Dit verwerken de jongens niet in een werkstuk, maar in een presentatie over het belang van grote coöperaties.
Al vroeg in The Stick of Truth merk je al dat er iets mis is. De moeder van Eric Cartman gaf al aan dat ze regelmatig ondergoed mist. Door een fout van de gnomes kom je achter hun bestaan en word je geleid naar hun geheime schuilplaats waar ze het plan weer laten zien.
109243

2. Seizoen 1, Aflevering 7: Pinkeye

Tijdens het vieren van Halloween breekt er in South Park de tering uit in de vorm van ‘Pinkeye’. Deze ziekte verandert iedereen in hersenetende zombies. Gedurende deze uitbraak worden de jongens gestoord tijdens hun voorbereiding op de jaarlijkse kostuumwedstrijd op school en op al het gratis snoep dat ze hierdoor zullen missen.
Van de jongens is Kenny de enige die door de ziekte geïnfecteerd raakt. De volgende morgen na zijn infectie staat Kenny zoals gewoonlijk te wachten bij de bushalte. Door Halloween hebben de andere jongens niet in de gaten dat Kenny een levensgevaarlijke zombie is geworden.
Als je driekwart van het hoofdverhaallijn hebt doorlopen gebeurd er in South Park iets heel ergs. De zombies komen! Zo verandert nagenoeg iedere vijand in een hersenloze zombie. Hoe los je dit probleem op? Speel The Stick of Truth om hierachter te komen.
109244

1. Seizoen 17, Episode 7: Black Friday

In deze aflevering maken de jongens zich klaar voor de belangrijkste shopping dag van het jaar namelijk Black Friday.
De donkere dagen van de winter komen eraan wat maar één ding betekent en dat is de uitverkoop bij Black Friday. Tijdens de uitverkoop bereiden de jongens hun eigen voor om als eerste binnen te komen om de beste spelcomputer te kopen.
Om dit voor elkaar te krijgen hebben de jongens een slim plan bedacht in de stijl van Game of Thrones. De jongens proberen zoveel mogelijk kinderen te vinden die hun willen helpen met hun queeste. Het enige nadeel is dat het kamp zich in tweeën deelt; een PlayStation- en een Xbox kamp.
Met bedrog, verraad en de macht over de Stick of Truth worden beide groepen steeds verder verdeeld. In deze verdeling komen ze erachter dat hun kansen veel lager liggen om een nieuwe spelcomputer aan te schaffen dan dat ze samen werken.
Cartman heeft als de ‘The Wizard King’ een geniaal plan bedacht om ‘Princess Kenny’ aan zijn kant te krijgen om zelf op Black Friday een Xbox One te kopen.
Dit is de aflevering waar het allemaal mee begon in de game Stick of Truth. De Stick die ze laten zien aan het einde van de trilogie komt terug in het begin van de game. Gedurende de game kom je achter de magische krachten van de Stick en welke invloeden The Stick of Truth op de jongens en op South Park heeft.

Populair Nieuws