Sociale Sterren: Interview met ThomasTheSapling

Article
vrijdag, 25 oktober 2019 om 17:20
maxresdefault 191025 094210f1571996545
Wellicht heb je weleens een ‘gekke’ video online zien komen met Kermit The Kikker. Met een bizarre kikkerstem worden de meest vreemde video’s opgenomen, wat zorgt voor duizenden kijkers. Degene die hier achter zit is ThomasTheSapling. Een jongen die vindt dat hij als grappige baby geboren is! Oké toegegeven, dat hebben we hem gevraagd. Ben jij klaar voor het interview?!

Wie is ThomasTheSapling?

Een blik op zijn YouTube-kanaal onthult dat hij inmiddels meer dan 73.000 abonnees heeft. De video “Het duurt te lang” – een parodie op Nielsons nummer IJskoud is inmiddels goed voor meer dan 248.000 views. En dat zijn opvallende resultaten voor iemand die pas sinds vorig jaar aan de weg timmert op socialmedia. Tussendoor had hij zijn video’s zelf stilgelegd om afgelopen voorjaar keihard terug te komen. Hij uploadt nu dagelijks en mensen zijn dol op de entertainer.
Hoewel veel mensen een ‘typetje’ zijn in video’s – wat natuurlijk wel geldt voor de kikker- benadrukt Thomas dat hij vrij identiek is aan zijn video’s. “Veel te druk, te veel praten,” waar hij luid lachend aan toevoegt “Verder doe ik veel aan slapen. Ik klink heel lui.” Ook gamen en op Discord hangen zijn andere hobby’s van hem.
Hij vindt zichzelf een echte Nintendo fanboy. Hoewel er ooit een PlayStation 1 in het gezin is geweest, heeft Nintendo zijn hart gestolen. Met name The Legend of Zelda: The Wind Waker. Hij heeft ooit zijn scheenbeen gebroken gehad, door een ongelukje met straatvoetbal. Al kijkt hij niet ongelukkig terug op deze periode “Daarna stond er een GameCube klaar met The Legend of Zelda: The Wind Waker.” Maanden heeft hij dat spel kapot gespeeld.
maxresdefault 2f1571997536

Waar is het allemaal begonnen?

Verder is de Kermit-vlogger opgegroeid met de Nintendo 64 en PlayStation. Al zijn die twee consoles per ongeluk door zijn ouders weggegooid. Eeuwig zonde. “Ze zijn weggegooid omdat we daar te vaak op zaten. Mijn ouders hadden zoiets van: we moeten een statement maken. Ze hadden ’t weggegooid met de intentie van ‘fuck jullie’ met het idee om het eruit (de vuilnisbak, red.) te halen,. Maar dat waren ze vergeten en toen was het weg.
maxresdefault 1f1571997431

Thomas is een echte influencer

Het gamen zit er nog altijd in, alsook het maken van de grappige video’s. Hij is een ware influencer en kent veel bekende influencers. Ronald en Joost zijn vrienden van hem en mensen zien deze entertainers dan ook geregeld in elkaars video’s opduiken. Hij heeft ze leren kennen via de wondere wereld van het internet. Al neemt hij de wereld van socialmedia niet al te serieus, ook al is hij actief op meerdere platformen. Twittter gebruikt hij het meest, maar Instagram is voor hem het belangrijkst. Al lijkt hij een haat-liefde-verhouding te hebben met het medium. “Instagram vind ik een kutplatform. Het is een 'kijk eens hoe cool mijn leven is' platform. Daar houd ik niet heel erg van. Maar het is wel leuk om foto’s te posten enzo.”

Wat opvalt als je Thomas spreekt, is dat hij een en al plezier lijkt uit te stralen. Hij lacht veel en komt sympathiek over. Gebrek aan zelfspot heeft hij overigens ook niet. “Editen is mijn hobby. Dat is perfect voor YouTube natuurlijk. Verder kan ik geen instrumenten spelen, ik heb niet zoveel talent.” Wat hij over vijf jaar doet, weet hij dan ook niet. “Geen idee en dat wil ook niet weten. Ik ben echt iemand die van dag tot dag leeft. Ik kijk weinig vooruit. Dat moet ik doen, maar doe ik eigenlijk niet.”
Favo game: The Legend of Zelda: The Wind Waker (speelt nu: Untitled Goose Game)
Gekste moment met fan: Niets. Mijn fans zijn best wel chill, ze zijn geweldig.
Influencer waar hij tegen opkijkt: David Dobrik en Marques Brownlee
Mening over woord influencer: Kut. Ik vind het echt een vreselijk woord, het wordt veel te veel gebruikt. Het is een beetje een vies gemaakt woord.
Laatst bekeken artikel op XGN: iets over The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Populair Nieuws