Slender - Gratis game met tophorror

Article
dinsdag, 07 augustus 2012 om 14:45
xgn google image
Aliens, Atlantis en het Monster van Loch Ness. Zomaar drie begrippen waarvan nagenoeg iedereen het verhaal wel kent. Officiële bewijzen zijn er niet, maar complottheorieën genoeg. Zo is er ook een zekere Slender Man, die wat minder bekendheid geniet dan bovengenoemde. We moeten hem echter wel vrezen...
Want dit schepsel is een gevaarlijke. Hij is boomlang, heeft tentakels, zijn armen hangen bijna op de grond, draagt een pak en heeft geen gezicht. Slachtoffers van hem verdwijnen altijd van de aardbodem en worden nooit meer teruggevonden. Dat hij erachter zit, komen we meestal te weten door foto’s, filmpjes, aantekeningen of audiobestanden. Maar, zoals gezegd, zijn er geen officiële bewijzen. Het blijven geruchten.
Oké, niet echte geruchten, want de Slender Man is de wereld in gebracht door een gebruiker van het Something Awful forum. Met wat handige photoshop skills en een rijke fantasie wist hij de fans van paranormale gebeurtenissen een tijd lang bezig te houden. Maar ondanks dat het nep is, blijft het een mooi verhaal.
Wat is er gaande?
Ontwikkelaar Parsec Productions pakte dat verhaal op en creëerde Slender. Resultaat is een survival horror game die het genre eer aan doet. Je wordt namelijk gedropt in een donker bos, waar je in je uppie de opdracht krijgt om acht bladzijden te vinden. Verder weet je helemaal niets. Zaklantaarn aan en zoeken maar. De blaadjes maken je daarnaast ook niet echt wijzer. Ze bevatten teksten als "Help me!" en "No! No! No! No! No! No!"
Zoekend naar het eerste papiertje, voel je je best wel alleen en is de game misschien wel een beetje vreemd. Want, wat is er nou leuk aan een speurtocht in een donker bos? De teksten op de velletjes papier voeren de spanning echter lekker op en maakt het deuntje dat wordt ingezet het ook spannender. En dan zie je hem! De gelaatloze meneer laat je behoorlijk schrikken. Keer om, ren weg, vlucht en wees vooral bang. Je bent tenslotte, net als in het echt, je leven niet zeker na het zien van de Slender Man. En kijk hem niet te lang aan, want dan ben je er geweest.
Het wordt een race om zo snel mogelijk de velletjes papier te verzamelen. Dat is niet echt lastig, want de wereld waarin je je begeeft is niet groot. Je hebt een pad waarop je rondjes kunt lopen en aan de zijkant staan huisjes, auto’s en dergelijken. Visueel zien die objecten er, net als de Slender Man zelf, niet heel sterk uit. Je vindt daar meestal wel de pagina’s, maar door de kleine oppervlakte in de game, ben je er al snel doorheen. Binnen tien minuten moet het lukken, wat natuurlijk erg kort is. Als het je dan eenmaal gelukt is, sterf je uiteindelijk. Want overleven na het zien van de Slender Man is niet mogelijk.
Wees gewaarschuwd
Nu is er het voordeel dat Slender gratis te downloaden is op slendergame.com. Bedenk echter wel goed waaraan je begint. Want om deze ervaring mee te maken, moet je toch echt wel tegen tophorror kunnen. Als Amnesia: The Dark Descent te eng voor je was, ga je dit zeker niet trekken. Door de kleine mankementjes, zoals de korte duur en het ietwat beperkte visuele vermogen, is het niet een hele goede game, maar het maakt je wel in en in bang en daarvoor is het gemaakt. En heel bang zijn we niet vaak in de gamewereld, dus is dit zeker een aanrader. Als je het maar durft...