Skyrim shouts - NIET ZO HARD SCHREEUWEN ALSJEBLIEFT

Article
zondag, 26 november 2017 om 15:02
xgn google image
De eerste keer dat er een draak in Skyrim een shout gebruik, vlieg jij door de afdeling heen en brandt er een dorp plat. Dat terwijl het voor draken simpelweg een manier van communiceren is. Ook jij kan zulke Skyrim shouts leren en in deze special behandelen bij de tofste!

Unrelenting Force

De eerste kreet in de drakentaal die je tegen zal komen, draagt de naam Unrelenting Force. Vergelijk het met een nies, maar dan duizend maal zo sterk. Perfect om dieren of mensen letterlijk omver te blazen met jouw stem!
Waar jij vliegles krijgt als een Draugr de shout gebruikt, werkt precies dezelfde helaas niet net zo goed op de wezens zelf. Maar op het merendeel van de dieren en mensen van Skyrim wel. Fus Ro Dah je dus naar de overwinning met deze kreet uit de lijst met Skyrim shouts!
122236 1

Become Ethereal

Er zijn flink wat vallen terug te vinden in de grotten en kerkers van Skyrim. In plaats van allerlei acrobatische trucjes uithalen om er langs te komen, kan je ook vertrouwen op een vorm waarin je niet geraakt kan worden. De shout die dit voor elkaar krijgt, heet Become Ethereal.
In deze vorm kan je weliswaar zelf geen wapens gebruiken, maar ben je ook veilig voor al het kwaad dat de gevaarlijke wereld van Skyrim kent. Perfect dus om vallen te omzeilen, je te verdedigen tegen grote groepen vijanden of om een val van grote hoogte te overleven! Een van de nuttigere Skyrim shouts die geen directe schade aan vijanden doet!
122237

Clear Skies en Storm Call

Als we kijken naar de Skyrim Shouts, hebben ze allemaal praktisch nut. Maar er zitten er weinig tussen die ook in het echte leven goed van pas zouden komen. Eentje die dat wel is, is de Clear Skies schreeuw. Want een beetje minder regen, kunnen we wel gebruiken in Nederland!
Als je even geen zin hebt om in stormende regen rond te moeten banjeren, heb je slechts één shout nodig om de wolken aan de kant te duwen. Perfect voor de zongenieter, iets minder voor de gemiddelde boer. Moet die met zijn gietertje de gewassen langs.
Het tegenovergestelde is gelukkig ook mogelijk. Mocht je genoeg hebben van de brandende zon (of gebruik willen maken van een storm om mensen hun huizen in te willen jagen), dan kan je terecht bij de Storm Call shout. Maar of ook die nuttig zou zijn in het echte leven...
122238

Call Dragon

Het zal in Skyrim nog wel eens voorkomen dat een bandiet denkt dat het een goed idee is om jou, de Dragonborn, te overvallen. Je kan deze knuppel natuurlijk een kopje kleiner maken, of je zorgt ervoor dat er niets van hem overblijft. Hoe anders dan door jouw eigen draak op te roepen en hem helemaal plat te branden!
Met de Call Dragon shout kan je namelijk jouw eigen draak commanderen die je eerder vast hebt gezet in het kasteel van Whiterun. Als dank voor het vrijlaten, mag je vervolgens zo vaak als je wil gebruik maken van zijn diensten als kachel…erm vlammenwerper. Eén van de nuttigste Skyrim shouts dus om grote groepen vijanden in de broek te doen poepen!
122239

Fire Breath

Er zijn ook flink wat ‘normale’ Skyrim shouts te gebruiken als Dragonborn. Wie aan draken denkt, denkt namelijk aan het spuwen van vuur. Gelukkig kan dat ook en zal je, na alle drie de woorden te hebben geleerd, een behoorlijke aansteker permanent op zak hebben!
Jammer genoeg kan je de vlammende adem niet gebruiken om een vleeslapje goed te doorbakken, maar wel om iemand mee in lichterlaaie te zetten! Bedenkt alleen wel dat een draak niet echt onder de indruk zal zijn van jouw vlam. Zijn vlammenwerper is toch een flink stuk sterker!
122240

Throw Voice

In Splinter Cell games kan je steentjes, bakstenen, blikjes of flessen gooien om een bewaker af te leiden. In Skyrim niet, maar er is een brul terug te vinden in deze lijst met Skyrim shouts die daar wel voor zorgt; de Throw Voice.
Je wil natuurlijk niet dat je tientallen vijanden tegelijk van je af moet houden, dus een beetje gesluip kan soms bijzonder handiger zijn. Om groepen vijanden uit elkaar te lokken, kan het gebruik van Throw Voice een goed idee zijn. Richt op een muur of voorwerp bij je vandaan en iemand zal een kijkje gaan nemen wat er loos is.
Vervolgens kan je langs deze onnozelaar sluipen of een dolk, pijl of zwaard in zijn hoofd planten. Het is en blijft Skyrim natuurlijk, dus iedereen kan en mag dood. Zolang je de dikke loot aan het einde van de kerker maar weet te bereiken!
122241

Aura Whisper

Gevaar schuilt achter elk muurtje en om elke hoek in Skyrim. Wil je niet met je onderbroek naar beneden betrapt worden, dan zal je ervoor moeten zorgen dat je weet waar vijanden zich bevinden voordat je ze tegen het lijf loopt. De Aura Whisper shout helpt daarmee!
Of nouja, shout, het is eigenlijk fluisteren. Hoe draken dat precies doen weet niemand, maar jij als Dragonborn kan het wel. Je moet het niet vlak achter een vijand doen, want dan zal hij alsnog omdraaien om te zien wie daar zacht loopt te schreeuwen.
Met de Aura Whisper kan je zien waar mensen, dieren en robots (door de dwergen in elkaar geknutseld) zich bevinden. Perfect om nietsvermoedende vijanden te verrassen. Deze legale X-Ray mag daarom niet ontbreken in de lijst met beste Skyrim shouts!
122242

Dragonrend

Wie in de echte wereld boos is, schopt tegen een stoel of scheldt iemand uit. In Skyrim is er nog een mogelijkheid, namelijk het gebruik van de Dragonrend. Een woord dat is ontstaan als kreet van pure woede jegens de draken die de mensheid onder de duim hield.
De weg die je aflegt om het woord te leren is bijzonder zwaar (en lang) maar zal je belonen met een scheldwoord waar draken geen pap van lusten. Roep je het naar een rondvliegende draak, dan zal deze keihard uit de lucht donderen! Weer eens wat anders dan ‘potverdikkeme hier komen!’
122243

Whirlwind Sprint

Niet alleen Sonic houdt van snelheid. Ook de Dragonborn zoeft het liefst zo snel mogelijk van A naar B. Een van de Skyrim shouts kan je daarbij helpen, namelijk de Whirlwind Speed. Gelukkig voor jou krijg je de standaard versie hiervan al snel mee.
Perfect om de knuppel van een boze roos, het zwaard van een bandiet of de klauwen van een beer mee te ontwijken. Eén shout en je bent meteen tientallen meters verderop. Een ander leuk detail is dat de afstand die je met de eerste versie kan overbruggen, net zo lang is als de eettafel in het paleis van Whiterun. Eén shout en de gedekte tafel is een gigantische bende!
122244

Slow Time

Het personage Quicksilver uit X-Men is dermate snel dat alles om hen heen stil lijkt te staan. In skyrim is daar een shout voor, namelijk de Slow Time. Alles om je heen beweegt opeens zo traag, dat je alle tijd hebt om iemand eens flink toe te takelen, iemands hele hebben en houden in jouw rugzakje kan proppen of je uit de benen kan maken.
Met slechts één minuut wachttijd voordat je de shout opnieuw kan gebruiken, worden sommige vijanden opeens een stuk makkelijker om om te brengen. Wat te denken van de sterke Dragon Priests of de torenhoge Dwarven Centurions? Stop de tijd!

Skyrim shouts – Jullie favoriet!

Of je nu als een Sonic the Hedgehog door een level knalt met Whirlwind Sprint of dragon uit de lucht scheldt met Dragonrend, er valt genoeg te schreeuwen in Skyrim. Onze vraag aan jullie is dan ook welke van de Skyrim shouts jullie favoriet is. Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws