Samsung Galaxy S7 vs iPhone 7 vergelijking

Article
zondag, 15 november 2015 om 14:07
xgn google image
Samsung en Apple zijn waardige concurrenten en beide brengen volgend jaar een gloednieuwe smartphone uit. Er zijn al veel geruchten over deze nieuwe smartphones opgedoken en we hebben ze hier op een rijtje gezet in deze Samsung Galaxy S7 vs iPhone 7 vergelijking.

Meerdere modellen

Het lijkt erop dat beide telefoons voor meerdere modellen gaan. Zo kunnen gebruikers nu kiezen tussen verschillende formaten en verschillende hardware.
Apple brengt de iPhone 7 hoogstwaarschijnlijk uit in drie verschillende formaten, namelijk een normaal model van 4.7 inch, een Plus model dat 5.5 inch groot is en een kleiner model van slechts 4 inch. Alle drie bevatten ze de nieuwe A10 chip van Apple, maar wel verschillen de drie formaten op het gebied van RAM geheugen. Het normale model beschikt over 2GB aan RAM, het Plus model krijgt 3GB aan RAM, maar informatie over het kleinste model is niet nog bekend. Dit is een verbetering ten opzichte van de iPhone 6S en 6S Plus, die allebei over 2GB aan RAM beschikken.
Samsung gaat het heel anders doen en brengt volgens geruchten zoals voorheen drie verschillende modellen uit. Zo komt er de Galaxy S7, de S7 Edge en de S7 Edge+. Dit is geen vernieuwing aangezien deze modellen al eerder zijn geïntroduceerd in oudere Samsung Galaxy toestellen.
Wel is verder bekendgemaakt dat er twee verschillende eenheden worden uitgebracht van de Galaxy S7 qua processor. Er wordt een S7 geproduceerd die loopt op de Qualcomm Snapdragon 820 processor en een die loopt op Samsung zijn eigen Exynos 8990 processor. Het schijnt dat deze twee modellen in verschillende regio's in de wereld worden uitgebracht.

Nieuw design

Het lijkt erop dat we volgend jaar een compleet vernieuwde iPhone zullen zien. We hebben al enkele jaren het model van de iPhone gezien en hoe er qua design niet veel veranderde. Nu schijnt het zo te zijn dat de nieuwe iPhone 7 in geen enkel opzicht op zijn voorgangers gaat lijken.
Zo schijnt het dat Apple voor het eerst afscheid gaat nemen van de home button van de iPhone zodat de nieuwe 3D Touch functie beter benut kan worden. Ook schijnt het de dunste iPhone tot nu toe te worden. Een andere grote vernieuwing die we misschien kunnen zien is een nieuwe edge to edge display. Dit betekent dat het scherm doorloopt van rand tot rand zonder hier nog een stuk behuizing tussen te plaatsen en dat het scherm daardoor ook een stuk groter wordt.
Ook Samsung gaat het groots aanpakken en zo schijnt het dat de nieuwe Samsung Galaxy S7 een nieuw unibody design krijgt dat bestaat uit magnesium en een voorkant van glas. De afmetingen van het scherm blijven hetzelfde als de vorige twee Galaxy smartphones. Verder wordt er gesproken over een nieuwe 4K of Ultra HD scherm van 2160 bij 3840 pixels, waardoor de resolutie van de S7 haarscherp zal worden.

Nog scherpere camera's

Ook over de camera's van de smartphones wordt al gesproken en dan met name over de camera van de Samsung Galaxy S7. Volgens bronnen krijgt de smartphone een belachelijk scherpe camera van wel liefst 30MP.
Dit is natuurlijk niet het enige gerucht, want ook wordt er gesproken over een 20MP camera met een nieuwe ISOCELL sensor. Hierbij hoort een betere optische fotostabilisator en nieuwe software features zoals een volledige manual mode. Ook wordt er gesproken over een dual sensor camera, maar hier is verder geen concrete informatie over bekend.
Als de geruchten waar zijn dan krijgt de iPhone 7 de grootste camera verbetering tot nu toe, door het introduceren van DSLR foto's die je kunt maken met behulp van de 21MP camera. Het is zo dat Sony voor Apple CMOS sensoren aanlevert, waardoor deze DSLR kwaliteit gehaald kan worden. Sony kwam eerder zelf al met de nieuwe Exmor RS sensor waarmee het bedrijf een telefoon kon ontwikkelen die kan filmen in 4K resolutie.
De geruchten van beide telefoons zijn nauwelijks bevestigd, dus of de nieuwe smartphones zulke goede camera's krijgen is nog maar de vraag.

Releasedatum dichterbij dan gedacht

De releasedatum voor de iPhone is nog niet zeker, maar veel bronnen zeggen dat Apple de nieuwe iPhone in september gaat uitbrengen. Dit zou voor Apple logisch zijn aangezien de vorige iPhones ook in deze maand werden uitgebracht, zoals we ook zagen bij de nieuwe iPhone S6 deze september. Toch gaan er ook geruchten dat Apple de nieuwste iPhone al in de zomer van 2016 gaat uitbrengen.
Voor de Samsung Galaxy S7 ligt de releasedatum volgens bronnen een stuk dichterbij. Als we naar het patroon van Samsung kijken dan zien we dat het bedrijf meestal zijn nieuwe smartphones aankondigt vlak na de MWC (Mobile World Congress). Toch is dit niet zeker, aangezien ook de Galaxy Note 5 eerder werd gelanceerd dan aangegeven. Er gaan veel geruchten rond dat de Galaxy S7 al in januari 2016 wordt uitgebracht zodat Samsung de concurrentie aankan met Apple.

Betere behuizing en nieuwe schermen

Er worden bij de iPhone 7 verbeteringen verwacht zoals een scherm van Sapphire Glass en een Liquidmetal Chassis behuizing. Deze vernieuwingen moeten ervoor zorgen dat de telefoon langer mee gaat en meer kan hebben. Zo zal het scherm minder snel breken wanneer je hem toch per ongeluk laat vallen. Het sapphire glass werd al eerder genoemd, maar misschien gaan we het nu dan toch echt zien verschijnen bij de iPhone.
De Galaxy S7 valt daar zeker niet bij weg en krijgt qua behuizing een complete make-over. Zo krijgt de nieuwe telefoon een Super AMOLED display, waarmee een Quad HD resolutie behaald kan worden. Ook wordt er waarschijnlijk een Force Touch optie toegevoegd aan het scherm, waardoor de telefoon vergelijkbaar wordt met de iPhone 6S en de 3D Touch functie. Verder krijgt de S7 een magnesium behuizing waardoor de telefoon duurzamer wordt.