De RPG games 2018 die het spelen waard gaan zijn

Article
donderdag, 09 augustus 2018 om 16:07
xgn google image
Een nieuw jaar betekent ook weer heel veel nieuwe RPG's om te spelen! Er zijn dit jaar al veel rollenspellen verschenen zoals Monster Hunter World en Octopath Traveler, maar er komt ook genoeg moois aan. Dit zijn de RPG games 2018 die je later dit jaar zeker moet spelen.

Fallout 76

Als jij je tijdens het verkennen van een postapocalyptisch Amerika altijd al eenzaam voelde, is dit de game voor jou. Fallout 76 is een game die zich in het jaar 2102 afspeelt; pas 25 jaar na het vallen van de kernbommen die de wereld vernietigde. Jij wordt losgelaten vanuit Vault 76 als eerste van de kolonisten die de wereld weer moeten gaan bevolken. De grote twist is dat de game dit keer geen singleplayer RPG is, maar een online game zonder computergestuurde personages.
Je kan er dus voor kiezen om met anderen samen te werken, of om iedereen die je tegenkomt dwars te zitten. Als locatie is dit keer gekozen voor West Virginia en verschillende locaties in de game zijn gebaseerd op echte locaties in de Amerikaanse staat. Je bouwt eigen basissen en je krijgt zelfs de mogelijkheid om nucleaire raketten te lanceren waar je de wereld mee beïnvloedt. Eén grote speeltuin in het Fallout universum dus, wat het voor ons één van de potentieel gaafste RPG games 2018 maakt.
Fallout 76 zal vanaf 14 november 2018 te spelen zijn op PlayStation 4, Xbox One en pc.
136713

The World Ends With You Final Remix

Inmiddels alweer tien jaar geleden kwam The World Ends With You oorspronkelijk naar de Nintendo DS, waar het snel een echte cultklassieker werd. De game speelt zich af rondom een fictionele versie van de buurt Shibuya in Tokio, waar mensen in een parallelle onderwereld spellen spelen om de waarde van de mensheid te bewijzen. Jij bent Neku Sakuraba, een antisociale tienier die het spel in de onderwereld speelt. Onderweg komt hij allerlei personages tegen die ook in het spel verwikkeld raken.
The World Ends With You heeft een creatief vechtsysteem genaamd Stride Cross Battle System waar je twee personages tegelijkertijd met het touch screen en de knoppen bestuurt; hoe dit in de Switch-versie van de game gaat werken is alleen nog niet bekend. Dit maakt The World Ends With You Final Remix één van de meest interessante RPG games 2018.
The World Ends With You Final Remix zal op een nog onbekende datum dit jaar naar de Nintendo Switch komen.
136714

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

Fans van Japanse RPG’s zullen vast blij zijn met het elfde deel in de Dragon Quest serie, die later dit jaar uit moet aan komen. De game kwam vorig jaar al uit in Japan, waar het hoge scores kreeg en als warme broodjes over de toonbank ging. De game volgt een jonge held die erachter komt dat hij de afstammeling is van een legendarische held die lang geleden kwaad versloeg. Gelukkig komt hij daar op tijd achter, want de wereld Lotozetasia staat onder dreiging van de Lord of Shadows.
Op het avontuur kom je allerlei kleurrijke personages tegen die je onderweg zullen helpen. De game heeft een unieke grafische stijl, waar de personages zijn ontworpen door Dragon Ball Z bedenker Akira Toriyama. Gevechten gaan via het traditionele turn-based systeem en je kan jouw party specifieke strategieën geven om ze optimaal te benutten tijdens gevechten. Genoeg te beleven dus voor wie van JRPG’s houdt en een waardige toevoeging voor deze RPG games 2018 lijst.
Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age komt op 4 september naar PlayStation 4 en pc. Een Nintendo Switch versie is ook in de planning.
136715

Pokémon Let’s Go, Pikachu! & Let’s Go, Eevee!

Pikachu en Eevee staan in de hoofdrol van de eerste Pokemon RPG’s op een Nintendo console sinds Pokémon XD: Gale of Darkness op de Gamecube. De games gaan een remake worden van de Game Boy klassieker Pokémon Yellow, maar met een twist. De traditionele gameplay van Pokémon zal namelijk gecombineerd worden met die van Pokémon GO. Het resultaat en een ietwat versimpelde versie van een Pokémon RPG die een breder publiek aan moet spreken.
Zo hoef je bijvoorbeeld niet meer Pokémon te verzwakken voor je ze vang, maar moet je met goede timing een Pokéball gooien. De traditionele turn-based gevechten zijn wel nog steeds aanwezig en niet veranderd van eerdere games. Wel kan je de game nu spelen met een speciale Pokéball controller die samen met de game geluid maakt en trilt. Wij kijken al uit naar deze RPG games 2018!
Pokémon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee zullen op 16 november naar de Nintendo Switch komen.
136716

Divinity: Original Sin II Definitive Edition

Als het aankomt op role-playing games, dan is Divinity Original Sin II misschien wel de game die van alle titels op deze lijst er het dichtst bij komt. Je zou de game het beste kunnen omschrijven als een game-versie van Dungeons & Dragons waar de focus vooral is op jouw personage en de keuzes die je kan maken. Aan het begin van de game kan je een bestaand personage kiezen of een nieuwe maken met een eigen achtergrondverhaal, dat je samenstelt uit bepaalde onderdelen. Vervolgens start je de game en kan je zelf invullen hoe je alles aanpakt.
Ga je een goedaardige held zijn die mensen in nood helpt, of word je een slechterik die iedereen doodt die hij of zij tegenkomt? Dit is niet nieuw voor wie al bekend was met de originele release van de game, maar er zijn voor deze versie veel verbeteringen gedaan. Je krijgt toegang tot een nieuwe moeilijkheidsgraad, bepaalde delen van het verhaal zijn opnieuw geschreven en is het inventory systeem gebruiksvriendelijker gemaakt.
Divinity: Original Sin II Definitive Edition komt op 31 augustus naar PlayStation 4, Xbox One en pc.
136717

Dark Souls Remastered (Nintendo Switch) als laatste van de RPG games 2018)

Andere consoles konden eerder al genieten van deze verbeterde versie van de originele Dark Souls, maar de Nintendo Switch versie laat nog even op zich wachten. Oorspronkelijk moest deze versie tegelijkertijd met de PlayStation 4, Xbox One en pc versies uitkomen maar dit werd later verplaatst naar de zomer.
Waar Demon’s Souls velen kennis liet maken met de inmiddels bekende gameplay, was Dark Souls de game die het nieuwe genre zo populair liet worden. Remastered heeft verbeteringen in het online gedeelte en in de framerate. Zo wordt een stabiele framerate van 30fps beloofd op de Switch, zelfs in het beruchte Blighttown gebied.
Dark Souls Remastered moet dit jaar nog naar de Nintendo Switch komen.