Retro Game Experience 2014 - Nostalgisch vermaak

  Retro games zijn helemaal in tegenwoordig. Steeds meer games keren terug naar de pixelgraphics en de chiptunemuziek om de nostalgische snaren van ons hart te bespelen. Met zoveel nostalgie is het dan ook niet gek dat Beeld & Geluid de locatie is voor de Retro Game Experience 2014. Zet je walkman maar aan en laat je matje staan, want de Retro Game Experience is so bad.

  Bij binnenkomst werd je al meteen begroet door Computer Space, de allereerste commercieel verkochte arcademachine ooit. Helaas is deze niet speelbaar, dus wie jeukende vingers heeft verplaatste zich snel naar boven. Terwijl in het theater de film The Wizard afspeelde, was er op de eerste verdieping van Beeld en Geluid een waar walhalla voor de retrogame liefhebber. Consoles, consoles en nog eens consoles!

  “They’re hee-eere!”

  Bekenden zoals de Nintendo Entertainment System, Playstation en Dreamcast waren uiteraard aanwezig, maar ook iets meer obscure systemen waren van de partij. Sommige zelfs vrij zeldzaam. Denk maar aan de Neo Geo CD, de CD variant van de niet-al-te- populaire Neo Geo.

  Niet alleen waren er retro games te spelen.Een klein gedeelte van de ruimte was vrijgemaakt voor de nieuwste moderne arcadegames uit Japan, waaronder misschien wel de beste arcadegame ooit gemaakt: Cho Chabudai Gaeshi ('Upending the tea table'). Hierbij speel je een nijdige kantoormedewerker/huisvader/gastheer die, om zijn frustratie te uiten, het meubilair de rondte in gooit.

  “You mean you have to use your hands? That’s like a baby’s toy!”

  De gemiddelde bezoeker kwam uiteraard niet voor de nieuwste games. Daarom was er in de Eurocade Arcadehal een waar blik aan arcadekabinetten opengetrokken. Met zijn vieren rond The Simpsons van Konami is een van de meeste intense ervaringen die je ooit in je leven zult hebben.

  Verder ontbraken arcadeklassiekers als Pac-Man, Joust, Spy Hunter en Mortal Kombat II natuurlijk niet. Allemaal (onbeperkt!) speelbaar. Dit was zeker een geslaagde editie van de Retro Game Experience. Het enige wat nog toe te voegen valt is: I’ll be back.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.