Resident Evil 7 kopen - 5 dingen die je moet weten

  Resident Evil is alweer toe aan zijn zevende deel (in het hoofdverhaal). Dit deel gaat terug naar zijn roots, iets waar fans al jaren om schreeuwen. Maar de game is bedoeld voor zowel de nieuwkomer als de Resident Evil veteraan. Wil je Resident Evil 7 kopen? Wij geven je vijf dingen die je moet weten!

  Capcom komt vier jaar na Resident Evil 6 met een nieuw deel in de verhaallijn. Dit deel gooit het roer volledig om en gaat weer terug naar hoe de franchise in het begin was. Tijd voor ons om wat dingen op een rijtje te zetten dus. Lees hier vijf dingen die je moet weten over Resident Evil 7 Biohazard!

  5. Actie maakt plaats voor survival-horror

  Resident Evil ging de laatste jaren wat meer de actie opzoeken tot groot ongenoegen van de doorgewinterde fans. Waar was het horror element naartoe? Capcom beloofde verandering in Resident Evil 7 en geloof ons, er is verandering geleverd! De game is veel meer gefocust op de survival-horror kant van de franchise en de actie is wat naar de achtergrond verdwenen.

  Het landgoed van de Bakers is na de mansion uit Resident Evil 1 misschien wel de engste setting die Resident Evil ooit gekend heeft. Je wordt vanaf het begin van de game geconfronteerd met een knoop in je maag en dan gebeurt er nog niet eens iets.

  Die knoop in je maag maakt natuurlijk zeer regelmatig plaats voor authentieke angst als je weer eens een hartverzakking krijgt en opgejaagd wordt. Maar de actie is niet helemaal verdwenen. Capcom heeft hiervan ook een vleugje in de game verwerkt, maar dit is echt in toom gehouden.

  4. Nieuwe vijanden

  Waar de voorgaande Resident Evil games voornamelijk zombies en gemuteerde wezens op je af gooiden kom je nu geen enkele ondoden tegen. Je komt nieuwe vijanden tegen; de Bakers. Het is een gezin wat zich bezig houdt met wat onmenselijkere praktijken op zijn zachtst gezegd.

  En hoewel vader Jack, moeder Marguerite en Lucas, de zoon angstaanjagend zijn, is er nog voldoende aan andere bedreigingen op het landgoed aanwezig. Een van de andere vijanden wordt The Molded genoemd en deze bestaat voornamelijk uit rottend vlees. De vijand lijkt ergens wel een beetje op de Mimicry Marcus uit Resident Evil 0, een humanoïde vijand die bestaat uit bloedzuigers.

  Hoe dan ook, er zijn genoeg vijanden die je op zeer regelmatige basis de stuipen op je lijf jagen, achterna zitten, opjagen en bespringen.

  3. Vertrouwde elementen keren terug

  Een belangrijk onderdeel van de gruwelijke sfeer in de Resident Evil games ligt bij de gameplay. Dus heeft Capcom besloten om bekende features uit de franchise terug te brengen in Resident Evil 7 Biohazard. Je bent bijvoorbeeld aangewezen op de schaars aanwezige munitie en andere spulletjes die je mee kan dragen.

  Munitie vind je dus wel, maar je komt ook kruit tegen waarmee je zelf kogels moet maken. En dat met een sterk gelimiteerde inventaris. Je moet echt zien te overleven. Gelukkig zijn ook de save rooms weer terug van weg geweest, compleet met de opslagbox waarin je je overtollige spullen kunt opbergen.

  Een ander element wat weer volop terug is, is dt je regelmatig je grijze massa aan het werk mag zetten. Het landgoed van de Bakers zit vol met hersenkrakende puzzels. Daarnaast kom je ook nogal eens voor gesloten deuren te staan die alleen open gaan als je de sleutel hebt. En die mag je natuurlijk helemaal aan de andere kant van de wereld (voor je gevoel) gaan zoeken.

  2. Een vervolg, maar toch ook niet

  In Resident Evil 7 Biohazard gaat Capcom terug naar de roots van de franchise. De game heeft dat kenmerkende cijfer achter de titel staan, waardoor je zou denken dat het een vervolg op eerdere gebeurtenissen is. En ergens is het dat ook. De game speelt zich namelijk vier jaar na de gebeurtenissen in Resident Evil 6 af. Maar toch is het niet helemaal een vervolg op voorgaande delen.

  We kunnen hier niet te ver op in gaan, want we willen niks voor je spoilen. Wat we je kunnen melden is dat er voor de nieuwkomers een compleet nieuw verhaal ligt om van te genieten. Je mist niks als je de voorgaande delen niet hebt gespeeld. Daarbij kun je wel een hele berg backstory in de game vinden die je wegwijs maakt in het Resident Evil universum.

  En dat element is weer smullen voor de doorgewinterde Resident Evil fan. Die ziet namelijk regelmatig bekende dingen voorbij komen zoals namen, terwijl de nieuwkomer nergens last van heeft zonder voorkennis. Capcom heeft dit echt goed in elkaar gezet!

  1. Alles wordt nét wat persoonlijker

  In Resident Evil 7 Biohazard heeft Capcom besloten om alles nét wat persoonlijker te maken. Waar je de vorige delen allemaal vanuit een vaste camerahoek of third person perspectief speelde is dat nu volledig weg. Resident Evil 7 is volledig in first person, wat dus betekent dat je vanuit de ogen van protagonist Ethan kijkt.

  En om de actie nog persoonlijker te maken, laat Capcom je letterlijk in de wereld van de game duiken. Resident Evil 7 is namelijk ook speelbaar met de PlayStation VR bril. En geloof ons dat je met die bril op ook even een pak luiers moet halen. De game wordt dan namelijk nog intenser qua beleving en je kunt je natuurlijk voorstellen dat je, wanneer een game al eng is zonder bril, je het helemaal in je broek doet als het lijkt alsof je er middenin zit.

  Resident Evil 7 Biohazard ligt inmiddels in de schappen en wij beloonden de game in de review met een welverdiende 8.8. Als je nog twijfelde om de game te kopen, twijfel dan niet langer en doe het gewoon. De deur van de gastvrije Bakers staat open voor je.

  Resident Evil 7 Biohazard

  Verkijgbaar vanaf 24 january 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.