Top 5 remastered games 2017 - Beleef je jeugd opnieuw

  Er komen dit jaar een aantal remastered games aan waar wij met smart op wachten. In deze special zetten we vijf van deze games op een rij. We bespreken de originele games en kijken daarnaast ook wat er is veranderd aan deze remastered games.

  5. StarCraft Remastered

  StarCraft kwam in 1998 uit voor de PC en was de eerste game uit de StarCraft franchise. De game is ontwikkeld door Blizzard en de remastered game zal ook door Blizzard gemaakt worden. Het originele spel is meer dan 11 miljoen keer verkocht en is daarmee een van de best verkopende games ooit voor de PC. Er is ook een DLC van StarCraft uitgekomen in 1999 die Brood War heet en in 2000 kwam er een Nintendo 64 versie uit van de game.

  StarCraft is een science-fiction strategie game en speelt zich af op de aarde in de 25 eeuw. De game draait om drie soorten, Terrans, Zerg en Protoss, die strijden om dominantie over een sterrenstelsel in de Melkweg. Alle drie de soorten hebben verschillende units en elke soort vereist dus ook een andere strategie en speelstijl. StarCraft wordt als een van de belangrijkste games ooit gezien, omdat de game de standaard bepaalde voor strategische games die volgden.

  StarCraft Remastered werd afgelopen maart aangekondigd door Blizzard en moet in de zomer van 2017 uitkomen voor de PC. De gameplay wordt niet veranderd, maar de remastered versie heeft natuurlijk wel verbeterd geluid en beeld.

  Daarnaast is de online modus aangepast, de matchmaking en integratie van sociale aspecten is verbeterd in de multiplayer. Tenslotte is het zicht wat je op de map hebt in StarCraft Remastered verbeterd en zie je nu een groter deel van het speelveld.

  4. Night Trap

  Night Trap kwam in 1992 uit voor de Sega CD en verscheen later ook op de Sega32X, 3DO, Mac OS en MS-DOS. Aan deze platforms kun je al zien dat dit de oudste game is die we in deze special zullen bespreken. De originele game werd ontwikkeld door Digital Pictures, maar de remastered versie zal door Screaming Villains gemaakt worden. De game veroorzaakte in 1993 controversie vanwege de volwassen content in de game en als gevolg hiervan werd de game van de markt gehaald.

  Night Trap is een interactieve film-game. Dit houdt in dat er een video wordt afgespeeld terwijl de speler door tussen verschillende camera's te wisselen beïnvloed wat er gebeurt. De game volgt het verhaal van vijf jonge meisjes die vermist raken en het is jouw taak om erachter te komen wat er is gebeurd.

  In Night Trap kijk je naar beelden van beveiligingscamera's in een huis en moet je ervoor zorgen dat je de slechteriken vangt in vallen. Deze vallen kunnen door te wisselen tussen camera's geactiveerd worden en daarnaast moet je de mensen in het huis afluisteren om meer over de situatie te weten te komen.

  De remastered versie van Night Trap werd vorige week aangekondigd door Screaming Villains. De remastered game moet deze lente uitkomen voor de PlayStation 4 en Xbox One. Er is nog niets bekend over de verschillen tussen de originele en remasterd versie van Night Trap. Wat we wel al weten is dat de nieuwe PS4-versie uitgebracht zal worden met drie verschillende hoesjes.

  3. Final Fantasy 12 The Zodiac Age

  Final Fantasy 12 kwam op 16 maart 2006 uit voor de PlayStation 2 en is ontwikkeld door Square Enix. Het is het twaalfde deel uit de Final Fantasy franchise, die inmiddels uit vijftien hoofdgames en meer dan 40 spin-offs, uitbreidingen en compilatie games bestaat. Inmiddels is de originele Final Fantasy 12 al meer dan 6 miljoen verkocht wereldwijd. Ook heeft de game meerde Game of the Year awards gewonnen.

  Final Fantasy 12 is een RPG die zich afspeelt in Ivalice, waar de Archadia met de Rozarria in oorlog zijn. Er zijn zes speelbare personages in Final Fantasy 12, maar het hoofdpersonage is Vaan. Vaan helpt het koninkrijk Dalmasca zich te verdedigen tegen de Archadia en Rozarria. Final Fantasy 12 introduceerde een aantal nieuwe uitvindingen aan de videogame-industrie, zoals een open wereld die in zones is verdeeld, een controleerbare camera en een vloeiend combat systeem.

  In juni 2016 werd de remastered versie van Final Fantasy 12 aangekondigd door Square Enix. Deze remastered game zal Final Fantasy XII The Zodiac Age gaan heten en komt op 11 juli uit voor de PS4.

  Ten opzichte van de originele versie heeft The Zodiac Age betere graphics en geluid, een nieuwe soundtrack, snellere laadtijden, auto-saving en een Trial modus. Daarnaast zal het Zodiac Job System aan de remastered versie toegevoegd worden, hiermee kunnen spelers hun personages verbeteren.

  2. Yakuza Kiwami

  Yakuza kwam in 2006 uit voor de PS2 en is ontwikkeld door SEGA. Yakuza was een succes en verkocht meer dan een miljoen exemplaren. Yakuza is de eerste game uit de franchise, die inmiddels uit zes hoofdgames en vijf spin-off games bestaat.

  Yakuza gaat over Kazuma Kiryu, een gangster uit Japan die tien jaar in de cel heeft gezeten terwijl hij onschuldig was. Hij komt erachter dat er miljarden yen van zijn oude gang zijn gestolen en in Yakuza ga je opzoek naar het geld. Yakuza is een open-world avonturen game en bevat ook RPG-elementen, want door te vechten kun je Kazuma sterker maken en zijn stats verhogen. De game bestaat uit drie modi: Event, Adventure en Battle, waarin je het opneemt tegen andere Japanse gangsters.

  De remastered versie van Yakuza gaat Yakuza Kiwami heten en zal op 29 augustus uitkomen voor de PS4. De graphics van de remastered game krijgen natuurlijk een upgrade, maar daarnaast wordt er ook nieuwe content aan de remastered game toegevoegd. Verder bevat Yakuza Kiwami nieuwe side quests, mini-games en vecht technieken. Tenslotte is het Majima Everywhere systeem nieuw in de game, hiermee kunnen spelers hun personage verbeteren.

  1. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

  De eerste Crash Bandicoot game kwam in 1996 uit voor de PlayStation 1 en is ontwikkeld door Naughty Dog. Dit eerste deel werd opgevolgd door Cortex Strikes Back in 1997 en Warped in 1998. Sinds die tijd is de Crash Bandicoot franchise gegroeid met nog 16 andere titels. Tussen 2010 en nu zijn er geen Crash Bandicoot games meer uitgekomen, maar binnenkort kunnen we ons opmaken voor Crash Bandicoot N. Sane Trilogy.

  In de Crash Bandicoot games neem je het op tegen de kwaadaardige Dr. Neo Cortex. Door alle appels te verzamelen, alle dozen te slopen en je vijanden te verslaan kun je in deze platformer levels voltooien. Ook kun je power-ups zoals extra levens en het beschermende Aku-Aku masker vinden in de dozen die door de levels verspreid zijn.

  Crash Bandicoot N. Sane Trilogy zal de remastered versies van de eerste drie games uit de Crash Bandicoot franchise bevatten. Met de remaster worden een aantal nieuwe features aan de games toegevoegd. Natuurlijk zijn de audio- en videokwaliteit van de game verbeterd, maar ook de saving en checkpoint systemen zijn aangepast. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy komt op 30 juni 2017 uit voor de PS4.

  Night Trap

  Verkijgbaar vanaf 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.