Red Dead Redemption 2 trailer analyse - Wat valt er te zien?

  Red Dead Redemption 2 is aangekondigd. Rockstar kondigde de game aan met een aantal teasers en een hele mooie trailer. De trailer duurt één minuut, en geeft al een hoop informatie over de game. In deze Red Dead Redemption 2 trailer analyse nemen we een kijkje naar alles wat we in de trailer konden zien.

  De Red Dead Redemption 2 trailer toont, naast het feit dat de game voor eind 2017 in de planning staat, een aantal mooie beelden van het Wilde Westen. De trailer duurt maar één minuut, maar geeft ons al wel een goede indruk van wat ons te wachten staat in de nieuwe Red Dead Redemption 2.

  In deze Red Dead Redemption 2 trailer analyse nemen we een kijkje naar de trailer en zetten we de meest opvallende dingen op een rijtje. De lijst bestaat uit dingen die ons opvielen in de Red Dead Redemption 2 trailer en waarvan wij verwachten dat we het ook gaan terug zien in de game. Zie jij zelf nog iets opmerkelijks of begrijp jij precies wat we in de trailer zien? Laat het ons dan weten in de reacties!

  De dieren en landschappen van het Wilde Westen

  Meteen al in de eerste dertig seconden krijgen we een goed beeld van wat voor omgevingen Red Dead Redemption 2 ons te bieden heeft. We zien grote open vlaktes, maar ook veel begroeiing en dichte bossen die erg doen denken aan het Tall Trees gedeelte uit de eerste game.

  Naast de vele bomen en planten zien we ook veel dieren. Op de grote open vlaktes lopen herten te grazen en tussen het lange gras kruipen muizen. We kunnen dus weer een levende wereld verwachten die vol zit met dieren die we kunnen aanschouwen, of waar we op kunnen jagen.

  Red Dead Redemption 2 trailer bos

  Een ecosysteem in Red Dead Redemption 2?

  Toch wel het opvallendste van deze natuuropnames gebeurt op ongeveer 18 seconden in de Red Dead Redemption 2 trailer. We zien een shot van een bos met een vos en een eekhoorn. De vos sluipt op de eekhoorn af en brengt deze om het leven, waarna hij er met de buit weer vandoor gaat.

  Red Dead Redemption 2 krijgt dus misschien wel een ecosysteem of voedselketen, wat de wereld van het Wilde Westen alleen maar realistischer maakt. Verderop in de Red Dead Redemption 2 trailer zien we hier meer over.

  Kamp onder de sterrenhemel

  In de eerste Red Dead Redemption kregen spelers al de kans om hun eigen tent met kampvuur op te zetten. Dit diende als een plek waar je de game kon opslaan, maar ook waarmee je fast travel kon gebruiken of je inventaris kon onderhouden. Het kamp kon je bijna overal opzetten en vervolgens upgraden om hem beter te maken. Red Dead Redemption 2 lijkt deze feature voort te zetten.

  In de Red Dead Redemption 2 trailer zien we een kamp dat mooi is opgebouwd tussen de hoge Noord-Amerikaanse bomen en onder een prachtige sterrenhemel. Er is dus een grote kans dat we in Red Dead Redemption 2 weer een tent en kampvuur kunnen bouwen of dat we deze tegen kunnen komen in het wild.

  Red Dead Redemption 2 trailer analyse boot

  Een kano op open water

  Een feature die ontbrak in de eerste Red Dead Redemption, en die leidde tot grote frustraties bij veel spelers, is zwemmen. Wanneer je iets te diep water betrad, legde de cowboy uit het eerste deel, John Marston, al snel het loodje. Gelukkig geeft de Red Dead Redemption 2 trailer hoop op verbetering.

  In de trailer zien we twee personen in een kano, varend op een meer. In Red Dead Redemption krijgen we dus misschien wel de mogelijkheid om gebruik te maken van kano's. De kano die we zien in de Red Dead Redemption 2 trailer zien, is het soort kano dat vroeger veel gebouwd en gebruikt werd door indianen. Zij maakten deze van berkenbast en gebruikte hem om te vissen of om water over te steken.

  Naast de kano zien we in de voorgrond ook nog een soort dromenvanger die bovenin de boom hangt. Het lijkt er dus op dat indianen, ook wel Native Americans, een grote rol gaan spelen in Red Dead Redemption 2.

  Een levende wereld in Red Dead Redemption 2

  Een stukje verder in de Red Dead Redemption 2 trailer zien we meer bewijs van het eerder besproken ecosysteem dat misschien in de nieuwe game komt. We zien een aantal gieren dat een dode hond zit op te eten.

  Dit gebeurt midden op straat terwijl een andere hond op een afstandje zit te blaffen. Een man met een double-barreled shotgun aanschouwt het tafereel. Op de achtergrond zie je een paard en wagen voorbijrijden, tussen de afgevallen huisen en op de modderige straat.

  Red Dead Redemption 2 trailer winkel

  Voordat we dit straatbeeld te zien krijgen, zien we ook nog een General Store. Een kleine winkel waar je veel verschillende soorten producten kan kopen. Dit soort winkels waren kenmerkend voor het tijdperk van het Wilde Westen en bestaan op sommige plekken in Amerika nog steeds.

  In het eerste deel van Red Dead Redemption kwamen we dit soort winkels ook al tegen. Hier kon je de huiden van dieren verhandelen en soms ammunitie voor je wapens kopen. In Red Dead Redemption 2 lijken deze met meer details en een stuk levendiger te zijn gemaakt.

  Good guys of bad guys?

  Uiteindelijk krijgen we, na het horen van een cyptische voice over, te zien waar het allemaal om draait. We zien zeven hoofdpersonen te paard met hoge snelheid richting de camera rennen. De gezichten van de ruiters zijn goed bedekt. Ze dragen allemaal een bandana en een hoed. Het is nog onduidelijk of dit de protagonisten worden van het verhaal of de antagonisten. Het kan dat je in de stijl van GTA V wisselt tussen de verschillende karakters.

  Listen to me. When the time comes, you gotta run and don't look back. This is over.

  Van de zeven karakters hebben twee iets opvallends aan. De meest rechter ruiter draagt een soort gele blouse met pofmouwen bij de polsen. Dit was erg kenmerken voor vrouwenkleding van die tijd. Het zou dus kunnen dat één van de zeven hoofdpersonen in Red Dead Redemption 2 een vrouw is.

  Red Dead Redemption 2 trailer paarden

  Daarnaast kunnen we, terwijl de ruiters langs de camera rennen, één van de ruiters van dichtbij zien. Deze ruiter draagt opvallende kleding. Hij heeft namelijk een broek met witte versiering aan de zijkant en daarnaast een soort kleine poncho of sjaal om. Deze kledingstukken doen vermoeden dat deze hoofdpersoon een indiaan of Native American is. In de tijd van het Wilde Westen was droegen sommige indianen dit soort kleding met kleine versieringen aan de zijkant.

  Dit waren de dingen die ons opvielen in de Red Dead Redemption 2 trailer. De game komt eind 2017 uit voor Xbox One en PlayStation 4, de exacte releasedatum is nog onbekend. Wil je meer over Red Dead Redemption 2?

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.