Hoe werkt het Honor-systeem in Red Dead Online?

  Het Wilde Westen zit vol met criminelen, bandieten en andere figuren met een slechte reputatie. Voor elke outlaw is er alleen ook een heldhaftige revolverheld die de zwakken beschermt. Welke rol jij op je neemt kan je bepalen met het Honor-systeem in Red Dead Online.

  Wat is het Honor-systeem?

  Voor verschillende daden en missies in Red Dead Online worden beoordeeld door een hogere macht. Spaar je bijvoorbeeld iemand van een plaatselijke executie of red je een jonkvrouw van een ontvoering, dan zal je eergevoel toenemen en ook je level stijgen in het Honor-systeem. Zelfs simpele acties als het aaien van je paard kunnen hier invloed op hebben.

  Anderzijds zijn er ook keuzes die je kunt maken die als oneervol worden gezien. Ben jij bijvoorbeeld juist degene die de jonkvrouw in kwestie aan het ontvoeren is voor een mooie som aan losgeld, dan zal je juist minpunten krijgen en zakken in het Honor-systeem. Dat geldt ook voor het neerschieten van spelers die je daar geen aanleiding toe hebben gegeven.

  De Free Roam Stranger Missions, die verspreid zijn over de wereld van Red Dead Online, zullen ook invloed hebben op jouw eer, maar soms is het vrij lastig om van tevoren te zien wat voor effect een missie zal hebben. Heb je de desbetreffende missie eenmaal aangenomen, wat automatisch gebeurt wanneer je met de Stranger gaat praten, dan zal je meteen een stijging of een daling zien in het Honor-systeem.

  Wat voor invloed heeft het Honor-systeem?

  Hoe eervol jij je gedraagt als cowboy zal met name een rol spelen in de verhaallijn van Red Dead Online - A Land of Opportunities. De missies zullen namelijk een ander verhaal gaan vertellen zodra jij een bepaalde reputatie heb opgebouwd. Aan het einde van elke missie krijg je bovendien een keuze voorgeschoteld die een grote impact zal maken op jouw eer.

  Heb je voor het eerst een verhaalmissie uitgespeeld als bijvoorbeeld eervol personage, dan ontvang je een flinke bonus aan ervaringspunten. Speel je de missie later opnieuw, maar nu als een rasechte crimineel, dan krijg je nog een keer die mooie bonus. Op die manier ontdek je niet alleen de verschillende kanten van het verhaal, maar maak je ook nog eens een mooie stap richting het maximale level.

  Wanneer je naar één van de twee kanten van het Honor-systeem gaat, zullen ook de Free Roam Stranger Missions een andere vorm aannemen. Zo zullen Strangers die op zoek zijn naar een partner in crime niet gaan aankloppen bij een eervolle revolverheld, maar dan zullen juist gegoede burgers jouw hulp inroepen voor daden van een goede aard.

  Er is geen verschil in ervaringspunten of dollars die je zal verdienen als goedzak of slechterik. Daarom kan je helemaal jouw eigen hart volgen in Red Dead Online.

  Hoe kan ik mijn Honor Level aanpassen?

  Ben je achteraf toch niet blij met de keuzes die je hebt gemaakt tijdens je carrière of wil je de andere kant van de verhaalmissies zien? Dan is daar gelukkig een vrij simpele methode voor en hoef je niet te grinden om jouw reputatie naar de andere kant van het balkje te krijgen.

  Een bezoekje aan Old Man Jones is daarvoor genoeg. De beste man heeft zijn kamp opgezet ten zuiden van Armadillo, maar zal wel een flinke prijs vragen voor zijn diensten. Voor het bedrag van drie goudstaven zal hij namelijk de archieven van jouw daden helemaal schoonvegen en je Honor resetten. Je zal dan natuurlijk wel zelf aan het werk moeten om een goede of slechte reputatie op te bouwen, maar dat zal een stuk makkelijker gaan dan met een vooroordeel aan je broek.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.