Wereldwijd verdriet onder gamers - Reacties op het overlijden van Satoru Iwata

  Overal ter wereld is met verslagenheid gereageerd op het overlijden van Nintendo-directeur Satoru Iwata. De vele verdrietige reacties op social media, zelfs van mensen die geen Nintendo-fans zijn, concluderen hetzelfde: Iwata was een van de belangrijkste figuren in de game-industrie. Bekijk hier wat reacties op het overlijden van Satoru Iwata.

  Op Twitter regent het complimenten, lofuitingen voor Iwata's werk en steunbetuigingen aan de familie van de overleden Nintendo-directeur:

  Hopen op een hoax

  Sommige reacties op het overlijden van Satoru Iwata van andere Twittergebruikers hopen dat de dood van de Nintendo-directeur een hoax is:

  Ook concurrenten van Nintendo reageerden op het overlijden van Iwata:

  Zelda Williams, die met haar vader Robin de 3DS-versie van The Legend of Zelda: Ocarina of Time promootte, sprak zich eveneens uit:

  Reacties op het overlijden van Satoru Iwata op YouTube

  Kort nadat de dood van Iwata bekend werd gemaakt, werd YouTube overspoeld door video's waarin de laatste eer aan het game-icoon werd bewezen. Een van die video's is bovenaan dit artikel te zien.

  Andere filmpjes benadrukten Iwata's werk voor Nintendo, zijn indrukwekkende cv en zijn filosofie op het gebied van gamen.

  Voor de verschillende eerbetonen werd niet alleen gebruikgemaakt van fragmenten van Nintendo Direct-uitzendingen en persconferenties. Zo besloot een YouTuber Iwata te herdenken door op zijn viool een liedje uit Super Mario 64 te spelen.

  De topman van Nintendo zal vooral worden herinnerd als pionier op het gebied van games, die tijdens zijn leven veel successen bij het bedrijf heeft geboekt. Wat zijn jullie herinneringen aan Iwata's werk? Laat het ons weten in de reacties!

  The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

  Verkijgbaar vanaf 17 june 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.