Rainbow Six Siege Operators - Welk personage past bij jou?

  In Rainbow Six Siege draait het om aanvallen en verdedigen. Deze first-person shooter van Ubisoft kent een hoop personages waar je als speler mee aan de slag kan. De Rainbow Six Siege Operators worden hier voor je op een rijtje gezet!

  Rainbow Six Siege biedt spelers een uitgebreid scala aan personageklassen om uit te kiezen. Ga je graag aan de slag met een shotgun? Of blijf je liever op afstand met een geweer? Of kies je voor een totaal ander wapen zoals een enorme hamer? Je snapt het wel: voor iedere speler zit er wel wat wils bij.

  In totaal zijn er 20 verschillende Rainbow Six Siege operators om uit te kiezen. Deze personages zijn opgesplitst in twee categorie├źn, namelijk aanvallers en verdedigers. Vrij logisch aangezien de gehele game natuurlijk op het aanvallen of verdedigen gaat. Op dit moment zijn 10 verschillende operators bekend, en een aparte klasse genaamd Recruit. Lees hier een overzicht!

  De Recruit

  Ten eerste de aparte klasse, de Recruit. Beide kanten beschikken over deze personageklasse, en de Recruit dient als een soort wild card voor het team. Deze klasse kent geen unieke vaardigheden of gadgets, maar kan wel veel verder aangepast worden dan de andere klassen. Door gebruik te maken van de Recruit hebben teams meer grip op hun strategie.

  De aanvallers

  Op dit moment zijn vijf verschillende aanvallers bekend, namelijk: Sledge, Thermite, Ash, Thatcher en Twitch.

  • Sledge is de perfecte operator voor spelers die zich niet druk maken over een beetje lawaai. Dit personage is uitgerust met een enorme hamer en kan daardoor gemakkelijk dingen als muren, vloeren en barricades met de grond gelijk maken. Wel maak je tijdens al dit sloopwerk een hoop lawaai, dus vijanden zullen sneller doorhebben dat jij om de hoek een muur staat te verpulveren.
  • Thermite heeft dezelfde overwegingen als Sledge, als het gaat om lawaai maken. Deze operator beschikt over krachtige Thermite Breach Charges, die met gemak door de sterkste muren heen blazen. Ook dit maakt echter een hoop lawaai, wil je dus liever stiekem bezig gaan, dan zijn Sledge en Thermite niet erg geschikt voor jou.
  • Ash is de geschikte operator voor spelers die liever op afstand blijven. Dit personage kan namelijk een soort van granaat over een lange afstand afvuren. Dit maakt Ash vooral erg handig wanneer je nog maar een paar teamleden over hebt.
  • Thatcher stapt bewapend met speciale EMP-granaten het strijdtoneel op. Zo kan deze operator alle elektronische apparaten in een bepaald gebied voor korte tijd uitschakelen. Dit kan goed van pas komen in de strijd tegen Pulse, een verdediger die we op de volgende pagina zullen bespreken.
  • Twitch is de perfecte operator voor spelers die liever eerst de kat uit de boom kijken. Dit personage beschikt namelijk over een handige drone die electrische schokken uit kan delen en zo bij vijandige spelers kleine schade aan kan richten. Ook kan deze drone verschillende vallen ontwapenen.

  De verdedigers

  Op dit moment zijn er vijf verschillende verdedigers bekend, namelijk: Castle, Smoke, Pulse, Rook en Mute.

  • Castle richt zich op het versterken van de verdediging en beschikt over moeilijk te verwoesten Kevlar barricades, die bijvoorbeeld in deuropeningen geplaatst kunnen worden. Een reguliere barricade zal het begeven na ongeveer 3x geraakt te zijn, maar deze Kevlar barricades kunnen wel 12x geraakt worden. De moker van Sledge kan deze barricades overigens in twee slagen omver slaan.
  • Smoke is een stille killer, perfect dus voor spelers die liever een stealthy aanpak nemen. Dit personage kan chemische gasgranaten gebruiken en van afstand doen ontploffen, waardoor schade toegebracht wordt aan iedereen die zich in de buurt van dit gas bevindt. Zo kan je bijvoorbeeld een granaat neerleggen op een plek waar aanvallers mogelijk doorheen komen, waardoor je gemakkelijk een extra verdedigingslijn opstelt.
  • Pulse beschikt over een hartslagmonitor, waarmee je vijanden door de muren heen kan zien. Zo kan je de locaties van vijanden bepalen en je team vervolgens voorbereiden op een aanval.
  • Rook is de echte tank onder de verdedigers en zorgt ervoor dat spelers het gevecht instappen met een extra beetje pantser. Hij kan namelijk armour boxes neerleggen, waardoor spelers wat extra bescherming kunnen krijgen.
  • Mute beschikt, net als Thatcher, over de mogelijkheid om alle elektronica uit te schakelen, maar heeft bovendien een speciaal jamming apparaat dat actief blijft tot het is vernietigd. Deze jammer beschermt het gebied van vijandige drones of breach charges.

  Rainbow Six Siege komt op 1 december uit voor de Xbox One, de PS4 en de PC.

  Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.