Rainbow Six Siege 5v5 - Dit moet je weten

Article
maandag, 30 november 2015 om 15:25
xgn google image
Nog heel even wachten, dan is Rainbow Six Siege uit! In teams van 5 spelers ga je in deze game de strijd met elkaar aan. Maar waarom is er eigenlijk gekozen voor een 5-tegen-5 aanpak en wat voegt dit toe? Lees hier alles wat je moet weten over het Rainbow Six Siege 5v5 systeem.
Rainbow Six Siege komt morgen uit en vormt de nieuwste toevoeging aan de Rainbow Six-gamereeks. In deze game draait het voornamelijk om teamwork en communicatie. Andere belangrijke features zijn de verwoestbare omgeving, intense close quarter confrontaties en de vele verschillende personages waar je uit kan kiezen.

Wat zal Rainbow Six Siege 5v5 inhouden?

Maar een van de belangrijkste features van Rainbow Six Siege, is het feit dat de gehele game 5v5 zal zijn. In alle online spelmodi strijden twee teams van 5 spelers tegen elkaar, waarbij het ene team de rol van aanvallers op zich neemt en het andere team in de rol van verdedigers kruipt. Het is bovendien niet mogelijk om custom games op te zetten met een groter of kleiner aantal spelers: de gehele game is online strikt 5v5.
Offline gaat het iets anders in zijn werk: Rainbow Six Siege bevat geen verhalende singleplayermodus, maar het is wel mogelijk om de game offline te spelen. Het gaat hierbij om verschillende trainingsmissies, waarbij je het in je eentje op kan nemen tegen A.I. tegenstanders. Hier geldt het systeem van 5v5 dus niet, want je hebt geen teamgenoten, tenzij je deze modus co-op speelt met 4 vrienden.
82568

Waarom alleen 5v5?

Rainbow Six Siege zal dus alleen 5v5 te spelen zijn. Volgens Andrew J. Witts, game designer bij Ubisoft Montreal, is voor dit systeem gekozen om een optimale teamplay ervaring te bewerkstelligen:
Aangezien Rainbow Six Siege de nadruk legt op multiplayer, lijkt dit een logische keuze te zijn. De game wordt eigenlijk gebouwd rond het 5v5 systeem: zo zullen de maps geoptimaliseerd zijn voor teams van vijf personen. Door dit Rainbow Six Siege 5v5 systeem in de gehele game door te voeren worden teamwork en communicatie benadrukt: samenwerking vormt de sleutel tot succes in Rainbow Six Siege.
82569

De pro's en cons van Rainbow Six Siege 5v5

Natuurlijk is er veel te zeggen over de keuze voor dit systeem, zo bevat het verschillende voordelen. Ten eerste is dit systeem qua grootte optimaal voor teamwork. Bovendien zorgt het voor een goede balans in het spel: de maps zijn gebouwd op basis van het 5v5 systeem, dus zullen deze maps geoptimaliseerd zijn voor deze teamgrootte. Zo biedt dit 5v5 systeem een meer intense multiplayerervaring.
Maar het systeem heeft ook minpunten: zo kan het wel ideaal voor teamwork zijn, maar wanneer je onderdeel uitmaakt van een team dat niet goed samenwerkt, ben je in het nadeel. Je wordt dus eigenlijk geforceerd om samen te werken. Verder zorgt een limiet van alleen 5v5 voor weinig afwisseling. Bovendien krijgen grotere teams op deze manier geen ruimte: bestaat je clan uit meer dan 5 mensen, dan zul je mensen moeten uitsluiten wil je een potje kunnen spelen.
Rainbow Six Siege komt morgen uit voor Xbox One, PS4 en PC.

Populair Nieuws