Rainbow Six Siege Event sfeerverslag - Welkom bij H.E.L.

Article
donderdag, 19 november 2015 om 15:58
xgn google image
“Welkom bij Hel”, waren de eerste woorden die we te horen kregen. Dat begint goed! XGN was aanwezig bij een Rainbow Six Siege event van Ubisoft, waarbij de aanwezige journalisten een keihard potje airsoft gingen spelen. Hoe dat verliep, lees je in dit Rainbow Six Siege Event sfeerverslag.
Vanuit Amsterdam vertekken we naar het station van Woerden, zonder enig idee wat ons daar te wachten staat. Het wordt georganiseerd door Ubisoft en vindt plaats op loopafstand van het station, dat waren de enige dingen die we van tevoren wisten. We wisten dus nog niet eens dat het om de game Rainbow Six Siege zou gaan.
Na een korte trektocht door Woerden komt het groepje journalisten aan bij een verlaten kantoorpand. De meesten werpen een verwarde blik op het blauwe gebouw: wat is hier ooit te doen? Via een achterdeur worden we naar binnen geleid, met de woorden: “Welkom bij Hel”.
rainbow six siege event sfeerverslag

Uitrusting aantrekken

De toon is meteen gezet: het gaaf een tof evenement worden. Het gaat om de H.E.L. shooter, oftewel Het Echte Leven shooter. Maak je geen zorgen: we gaan natuurlijk niet echt op elkaar schieten. Het gaat om airsoft, waarbij gebruik gemaakt wordt van replica's van bestaande wapens die plastic balletjes afschieten. Het zijn natuurlijk geen kogels, maar pijn doen ze wel!
We worden vervolgens een kamer ingeleid waar de tafels schuilgaan onder een hele hoop uitrusting. Op een tafel voor ons ligt een half dozijn aan dikke wapens en daarnaast ligt pantser opgesteld. Hoewel het vooral om plezier maken gaat, staat veiligheid natuurlijk voorop.
Daarom is het meteen tijd om deze hele uitrusting aan te trekken. Denk hierbij aan dingen als handschoenen, gezichtsbescherming, lichaamspantser, een bivakmuts, een veiligheidsbril en meer. Wanneer we helemaal aangekleed en 5 kilo zwaarder zijn, is het tijd om een kijkje te nemen bij de wapens.
rainbow six siege event sfeerverslag

Schietoefeningen

Deze wapens zijn replica’s van de wapens waar je in Rainbow Six Siege mee aan de slag kan. Zo begeef je je dus eigenlijk bijna in een echt potje Rainbow Six Siege. De H.E.L. shooter wordt niet voor niets beschreven met de woorden "where gaming meets real life". Alleen gaat een potje airsoft wel wat anders in zijn werk dan een game: lig je onder vuur, dan kan je natuurlijk niet even gemakkelijk op pauze drukken!
We kunnen natuurlijk niet zonder voorbereiding de strijd in, daarom krijgen we van tevoren eventjes de tijd om te oefenen met schieten. Zo kan je alvast wennen aan het wapen alvorens je het gebouw in gestuurd wordt.
rainbow six siege event sfeerverslag

Aan de slag

Tijdens de missie briefing wordt duidelijk wat ons precies te doen staat. In dit gebouw schuilt namelijk een machtige internationale wapenhandelaar, die niets liever ziet dan een wereld in chaos. Aan ons, het elite special forces team (bestaande uit journalisten) de taak om deze man te vinden en uit te schakelen, maar hij wordt wel beschermd door een aantal handlangers.
Dan is de tijd aangebroken om het gebouw te bestormen. Bepakt, bezakt en bewapend gaan we van start. Bijna zodra we door de eerste deur komen worden we al opgemerkt door de vijand, waarna een enorm vuurgevecht losbreekt.
Het gebouw bestaat uit vier verdiepingen, die allemaal van vijanden ontzien moeten worden. Wanneer alle vijanden op een verdieping uit de weg geruimd zijn is een verdieping Clear en pas dan kan worden gevorderd naar de volgende verdieping. Het doel is om alle verdiepingen Clear te maken.
rainbow six siege event sfeerverslag

Rainbow Six Siege event sfeerverslag - Erg tof

Na afloop van dit vette potje airsoft mogen we de game ook nog even spelen. Zo kunnen we eigenlijk spelen wat we net 'in het echt' hebben uitgevoerd. Een aantal potjes Rainbow Six Siege later is het tijd om weer naar huis te gaan.
Om door onze ogen te kijken en precies te zien wat wij zagen, kan je terecht in de videospecial bovenaan dit Rainbow Six Siege event sfeerverslag. Ons geweer was namelijk uitgerust met een GoPro camera waardoor we alles wat er tijdens deze H.E.L. shooter gebeurde konden vastleggen.
Rainbow Six Siege komt op 1 december uit voor de Xbox One, PS4 en PC.